featured

Burçların En Komik Özellikleri Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Burçlar her daim ilgi gören bir konu olmuştur. Peki, sizin burcunuzun en komik özelliği ne biliyor musunuz? Haydi, hep beraber bakalım…

Burçların  Komik Özellikleri

Burçlar her dönem ilgi gören konuların başında gelir. Dost sohbetlerinde yeni tanışmalarda, kişilerin birbirlerini değerlendirmelerinde, bir konu hakkında fikir beyan etmek üzere başvurulan temel yöntemlerden biri de burçlardır. ‘Senin burcun ne?’, ‘yükselenin nedir?’, ‘burcunun özelliklerini taşıdığına inanıyor musun?’ gibi sorular ve türevleri özellikle kadınlar tarafından sıklıkla gündeme getirilir. 

Burçlar bilhassa kadınlar tarafından önemli bulunurlar. Genelde, onların sohbetlerinin temel konusunu oluştururlar. Erkeklerin pek çoğu burçları bilmedikleri gibi, kendilerininkinden de bihaber olabilirler ya da kendilerininkinin özelliklerini bilmezler. Benzer konuşmalara rastlamışsınızdır; kadın adamın burcunu sorar, adam bilmem der. Kadın doğum gününü sorar, adam söyler. Kadın onun burcunu söyler. Yahut, kadın adamın burcunu sorar. Adam söyler. Kadın, burcunun özelliklerini taşıyor musun dediğinde, adam ne bileyim, hiçbir şey okumadım hakkında der. Bunun gibi yığınla diyalog duyarsınız.

Burçlar, tıpkı fal gibi, inanılmayıp da onsuz kalınamayan ya da inanılmayıp da, yine de ona başvurulan; kimi zaman en rasyonel bilim insanının bile üstlerine esip gürlese bile, kendi başına gizli gizli okuduğu çekim kuvvetleridir. Belki de, hayat o kadar düz, renksiz değildir ve burçlar ortama biraz eğlence getirmektedir. 

Burç Nedir? Neden 12 Burç Vardır?

Burçlar, astrolojinin bir parçası şeklinde geçseler de, eskiden bilimin olmadığı zamanlarda, insanların gökyüzüne bakarak, yıldızların dizilişlerine verdikleri ilişkilendirmelerden meydana gelirler. Bu ilişkilendirmeler, astroloji gündelik bilgisini astronomi ilmine götürmüştür. Tıpkı, simyanın kimyaya dönüşmesi gibi; eskinin pratik bilgileri, mitolojik verileri, inanışları zamanla yerleşik anlamda, üniversite bilimlerine dönüşmüştür.

Bu yüzden, bugün alaylı ve eğitimli kişilerin, uzmanların ortaya çıkması da tesadüf değildir. Hepsi bir arada yer alırlar, evrenin dengesi bu kaosla açıklanır. Ne tamamen rasyonelliğe dayalıdır, ne de rasyonellik dışıdır. Her şey kendi dengesi ve dengesizliği içindedir. Bu yönde, Güneş sistemine göre derecelerle dizilen kimi takım yıldızlarına burçların isimleri verilmiştir. Astronomide o şekilde karşılığını bulan bu göndermeler, insanların arasına karıştığında 12 temel burca dönüşürler. 

Burçlar Neyi Temsil Ederler?

Burçlar gökyüzünün konumuna göre, belli yıldızların konumlanışını temsil ederek, insanın öte dünyayla, mistik olanla ve uzayla bağının kopmamasına destek olurlar. Her burç dört temel grubun temsilciliği altında sınıflanır: Ateş, Toprak, Hava, Su… 

Her dörtlü takım, ateşle başlar ve suyla biter, ardından diğer dörtlü takıma geçer. Bu takımlar şöyledir:

Birinci dörtlü 

Ateş- KoçToprak- Boğa Hava- İkizlerSu- Yengeç  

 İkinci dörtlü

Ateş-  AslanToprak- BaşakHava- TeraziSu-  Akrep

Üçüncü dörtlü

Ateş- YayToprak- OğlakHava- KovaSu-  Balık

Her dörtlü, evrenin dört elementini kapsayarak bir daireyi temsil eder. Bunun dışında, ayrıca ateş grupları (Koç, Aslan, Yay), Toprak grupları (Boğa, Başak, Oğlak), Hava grupları (İkizler, Terazi, Kova) ve Su grupları (Yengeç, Akrep, Balık) şeklinde de dört ayrı bölümleme yapmak mümkündür. 

Yani, burçların da kendi içlerinde bir sistematikleri vardır. Gelişigüzel tarif edilemezler. Ayrıca, yükselen burç, alçalan burç, Güneş burcu, Ay burcu gibi başlıkları da inceleyen, size haritanızı yıldızların konumuna, doğdunuz günün ve saatin milimetrik hesaplarına göre çıkaran astrologların yaptıkları horoskoplar da önemlidir. Keza, iki kişinin burçları aynı olsa bile, yükselen burçlarından başlayarak, diğer burçlarının etkisiyle bile, birbirlerinden farklı kişilikler seyredebilirler. Bu anlamda, burçlar hem birleştirici özelliklere, hem de farklılaştırıcı özelliklere sahiptirler. 

Burçlar Neye Göre Sınıflandırılırlar?

Uzaydaki gelişmelere, gök cisimlerine ilgi duyan kimi insanlar, bilim adamı olmasalar bile, bu konuda tarih bilgisi, mitsel bilgiler ve düşünsel bir sistematik üstünden giderek, buradaki gelişmeleri insanlara ulaştırmak adına burçlara yoğunlaşmışlardır. Şüphesiz ki, bilim dediğimizde, alanı kendi içine kapalı bir bölgeye vurgu yaparız. Bu alanın esnemesi, insanlara da bilgi ulaştırabilmesi adına, pratik bilgi de en az onun kadar önemlidir.

Bu yönde, bilgi çeşitleri, felsefi, sanatsal, bilimsel, ampirik, dinsel, gündelik vd. iç içe geçerek hem bir harmoni hem de bir kaos yaratırlar. Bunlar birbirleriyle hem etkileşim içindedirler, hem de çatışırlar. Şu halde, burçlar da bu yapının dışında gelişmez. Güneş’in üç yüz altmış beş derecelik açısının etkisiyle yaptığı hareketlerin dairesel düzlemde, kendi içinde bölünmesiyle 12 burç meydana gelir. 

Burçların Özellikleri Nasıl Değerlendirilir?

Burçların komik özellikleri dediğimizde, kimi zaman genel özelliklerini de kapsayacak, kimi spesifik özelliklerini de göz önüne alırız. Her burcun birbiriyle kesişen ve birbiriyle çelişen özellikleri bulunduğu gibi; 4 temel grubun da belirleyici özellikleri vardır. Bunları aşağıda şöyle verebiliriz:

Ateş Grubu

Bu gruba mensup burçların genel özelliklerini sayarsak, önceliği hareketli yapılarına verebiliriz. Oldukça enerjiktirler. Çabuk parlarlar, çabuk sönerler. İnsancıldırlar. Özgürlüklerine düşkündürler. Renkli bir kişilikleri vardır. Sabırsızdırlar. Odak sorunu yaşayabilirler. Birden fazla şeye ilgi duyabilirler. Her konuda fikir belirtebilecek kadar bilgileri vardır. 

Toprak Grubu

Bu gruba mensup burçların genel özelliklerini sayarsak, önceliği yerleşik kişiliklerine vurgu yapabiliriz. Evcimendirler. Tek eşlidirler. İnatçıdırlar. Sabit fikirlidirler. Doğru dedikleri şeyleri tartışmaya açamazsınız. 

Hava Grubu

Bu gruba mensup burçların genel özelliklerini sayarsak, önceliği havailiklerine vermemiz gerekebilir. Hayatı dolu dolu yaşarlar. Kişilik özellikleri değişkenlik gösterir. Bir gün sevdikleri şeyden ertesi gün bıkabilirler. Çekicidirler. Dünya onların etrafında dönsün isterler. Kibardırlar. 

Su Grubu

Bu gruba mensup burçların genel özelliklerini sayarsak, önceliği alınganlıklarına verebiliriz. Her konuyu abartarak, üstlerine alınabilirler. Merhametlidirler. Başkalarını da düşünürler. Evcimendirler. Gözleri hep buğuludur. 

Burçların En Komik Özellikleri Nelerdir?

Burçların komik özellikleri nelerdir diye sorduğumuzda, ortaya ilginç veriler çıkabilir. Çünkü, aslında ciddi sandığımız birçok burç mensubunun da komik yönleri olduğunu fark edebiliriz. Bu yönde, özellikle Toprak grubunu temsil eden ve her zaman özgüvenli, ağırbaşlı görünen burçlara ayrıca dikkat etmek gereklidir. Ateş ve hava burçları zaten çoğunlukla komik ve eğlencelidir. Su grubuysa, ara ara romantikleşebilmekte ve alıngan davranabilmektedir. 

Burçların komik özelliklerini başlıklar altında, sırasıyla şöyle verebiliriz:

Koç

Koç burcu normalde gergin gözükür. Şiddete de eğilimi vardır. Ama, haksızlıklara gelemez. Yoksa, sevdiklerine karşı atmaca gibi davranır, onların üstlerine titrer, kimsenin onlara bir şey yapmasına izin vermez. Koç, çok eğlenceli de bir burçtur. Gülümsemesi sizin de yüzünüzü yumuşatır. İronik bir tarzı vardır. Bazen laf sokup sokmadığını anlayamadığınız espriler yapar. 

Boğa

Boğa burcu ciddi gibi görünse de, çok komik espriler yapar. Ayrıca, taklit yeteneği de gelişmiş bir burçtur. Size sizi bile taklit edip, yüzünüzü güldürebilir. 

İkizler

İkizler burcu tabiri caizse palyaço gibi bir burçtur. Kılıktan kılığa girer, şarkıların sözlerini değiştirerek onlara komik anlamlar katar. Renkli bir kişiliktir. Tiyatroya, komedi oyunculuğuna yatkındır. Mimiklerini çok komik kullanır.

Yengeç

Yengeç burcunun bazı saf özellikleri çok komiktir. Siz bir şaka yaptığınızda, onu ciddiye alıp, üzülebilir. Kendi kafasından çıkarımlar yapabilir. Konuşmalarındaki saflık sizi gülümsetebilir. Konunun nereden nereye geldiğini anlayamazsınız. Ama, sevimli bakışları, beden dilleri sizi çok güldürür. Eğlendirmeyi de bilirler. 

Aslan

Aslan burcu enerjisiyle, kendisinden sürekli övgü dolu sözlerle bahsetmesiyle sizi güldürebilir. Ona bir konuda gaz verdiğinizde, göğsü kabarır. Komik bir çocuk gibi hareket eder. Hazır cevaptır. 

Başak

Başak burcunun düzen takıntısından ötürü düştüğü durumlar sizi güldürebilir. O bir yere gittiğinde, hijyen durumlarının ekseninde pimpirikli hareketler yapar. El hareketlerine, yaptığı paniğe, büyüttüğü meselelere çok gülersiniz. Abartarak yaşayan bir burçtur. 

Terazi

Terazi burçlarının tipleri genelde komik olur. Kadınları da, erkekleri de şaşkın şaşkın bakarlar. Plastik bir suratları vardır. Size gülümsediklerinde, yüz hatlarının aldığı şekilden ötürü siz de gülümsersiniz. Bakışları çok komik gelir. 

Akrep

Akrep  burçlarının bir konuyu abartmaları ve onu büyüterek anlatmaları size komik gelebilir. Keza, akrep burcu insanlarını kolayca sinirlendirebilirsiniz. Sinirlendiklerinde öyle büyük yaşarlar ki o anı, olayların seyrinin oraya nasıl geldiğini çözemezsiniz. Hareketleri, kullandıkları cümleler size çok komik gelir. 

Yay

Burçlar aleminin belki de en komik ve zeki burçlarından biri Yay’dır. Çünkü yay burcu sürekli espri yapar. Her ortama göre bildiği bir şeyler vardır. ‘Humour’, ironi yapma ve oyunculuk yeteneği çok yüksektir. Sohbeti çok rahattır. Kadın-erkek, o-bu vd. gibi ayrımcı tabuları yoktur. Anda yaşar. Kendisiyle de çok dalga geçer. Onun yanında rahatlamış hissedersiniz. 

Oğlak

Burçlar alemi olarak en şaşırtan seçeneklerinden biri Oğlak’tır. Çünkü, Oğlak burcu sürekli suratsız, ciddi görünen biri sanılırken, yakınlarına ve sevdiği insanlara karşı çocuk gibi olur. Onlara takılır. Onları güldürmek için elinden geleni yapar. 

Kova

Kova burcu kendini beğenmiş halleri, rahat tavırları ve ağırbaşlı konuşmalarının orta yerinde laf sokmaya başlamaları size komik gelir. Genellikle, sistemle sorunları vardır. Öyle komik sözcükler uydururlar ki, öylece kalırsınız. 

Balık

Balık burcunun yumuşak ses tonu, şaşkın bakışları, hiç ummadığınız anda yaptıkları küçük şakalar çok iyi bir şekilde sizi güldürebilir. Balık’ın kendine has bir yapıları vardır. Gülümserken ansızın bir espri patlatarak size kahkaha attırabilir. Bazı nostaljik, geçmişte kalmış romantik tavırları da size komik gelebilir. Zira, o, hayal dünyasında yaşar. 

Burçların Komik Özellikleri Nasıl Değerlendirilir?

Burçların komik özellikleri üstüne söyleyebileceğimiz şey, kimilerinin doğuştan böyle olduklarıdır. Bu bakış açısı ile ilgilidir. Kimileri de zaman zaman bu hale girerler. Örneğin, bu dünyanın en komik burçları, Yay, İkizler, Aslan grubundan çıkar. Yengeç burcu ile Balık sevimli göründüklerinden komik algılanırlar. Oğlak, Boğa, Başak genelde yakın oldukları, sevdikleri kişilere komik yanlarını gösterirler. 

Akrep, çabuk hararetlenir. Koç da aynı şekildedir. Onlar da bu zaaflarıyla komik duruma düşebilirler. Eğlenmeyi de severler. Kova, Terazi burcu içinden olanlar da, kendilerini beğenmişlikleri bağlamında, bu abartılarıyla komik algılanabilirler. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!