featured

2020 En İyi Oyunlar Listesi Güncellendi Sizin Tercihiniz Hangisi?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2020 en iyi oyunlar listemizde oyuncular tarafından büyük bir beğeni ile oynanan ve geniş kitlelere hitap eden oyunlara yer verdik. Her biri alanının en iyileri arasında gösterilmektedir. Gerek çevrimiçi gerekse bireysel olarak ayrı heyecan veren oyunların birçoğunu eminiz ki sizler de oynamışsınızdır.

2000’li yıllara gelindiğinde bilgisayarlar hayatımızda büyük bir paydaya sahip olmaya başladı. Bilgisayarların hayatımıza girmesiyle beraber hemen hemen herkesin hayatında önemli ölçüde değişimler meydana geldi. Toplumsal yapıdan ekonomik yapıya kadar geniş anlamda etkileri olan bilgisayarın bireysel anlamda da insanların hayatını önemli ölçüde değiştirdiği görüldü. Bunlardan bir tanesi de bilgisayar oyunlarıdır.

Günümüzde teknik ve teknolojik gelişmeler sayesinde bilgisayar ve oyun üretimi noktasında inanılmaz seviyelere gelindi. Bilgisayar oyunları oyun hikayesi, oyun gerçekçiliği ve grafikleri bakımından büyük değişimlere uğradı. Oyun sektöründe her sene çıkan yeni oyunlar beklentileri biraz daha yükseltmeye başladı.

Birçok alanda farklı oyun türleri üretilmeye başlandı. Hal böyle olunca da oyuncular bu kadar çok oyun arasından hangisini oynayacağına karar vermekte güçlük çekiyor. Bizler de sizlere bir oyun listesi oluşturmak istedik. Listemizde yer alan 2020 en iyi oyunlar ile kendinize güzel bir oyun listesi oluşturabilir ve güzel oyunları oynayabilirsiniz.

2020 En İyi Oyunlar Pc Listesi

YouTube video

Oyun sektörü mobil, pc ve oyun konsolu olarak farklı kategorilere ayrılmaktadır. Her bir kategoride de heyecan kesici oyunlar oynamak mümkündür. Bizler size bu yazımızda pc üzerinden oynayabileceğiniz oyunları tanıtacağız. Birçoğunun mobil versiyonları da bulunmaktadır ve en az pc formatı kadar çok sevilmektedir.

Oyunları, oyun satış mağazalarından satın alarak sorunsuz şekilde oynayabilirsiniz. Oyun mağazaları üzerinden alınan oyunlar süresiz olarak sizlerin olacaktır. İstediğiniz zaman istediğiniz yerde istediğiniz bilgisayara kurulumunu yaparak oynayabilirsiniz.

1. Call of Duty Warzone

YouTube video

Call of duty oyunu 17 yıllık tarihi ile hepimizin hayatında en az bir kere oynadığı en popüler oyunlardan birisidir. Farklı oyun hikayelerinin ele alındığı oyunda kullanıcılar farklı modlarda oyun deneyimini yaşamaktadırlar. Call of duty Warzone ise 2020 en iyi oyunlar listemizin başında yer almaktadır. Call of duty Warzone 2019 yılındaki Modern Warfare oyunun bir parçasıdır. Kullanıcıları ücretsiz bir şekilde 150 kişiye kadar destekleyen muazzam bir battle royale video oyunudur.

2. PUBG

YouTube video

Playerunknown’s Battlegrounds ya da hepimizin bildiği adıyla PUBG, Bluehole video oyun şirketi tarafından 2016 yılında piyasa sürülmüştür. Her gün geliştirilen çok oyunculu bir video savaş oyunudur.

100 oyuncu kotalı oyunda oyuncular savaşa bir uçaktan belirli bölgelere dağılarak başlarlar. Belirli zaman aralıklarında güvenli bölge diye adlandırılan oyun alanının daralmasıyla oyun daha da zorlaşmaktadır. Saldırı becerisinin ön planda olduğu kadar taktik ve savunma zekasını da ön plandadır. PUBG oyununun hem mobil hem de PC modu bulunmaktadır.

3. 2020 En İyi Oyunlar Fortnite

YouTube video

Epic Games ve People Can Fly tarafından yaratılan ve geliştirilen video oyunu 4 kişiye kadar multiplayer oyuncuya oynama imkânı sunmaktadır. Bir çeşit görev yapma oyunudur. 2017 yılından bu yana geliştirilen oyunun şu an 3. Sezonu oynanmaktadır. Oyun içerisinde Battle Royale, Kreaktif ve Save the World olmak üzere 3 farklı oyun modu bulunmaktadır.

Oyun, benzerlerinden sonra piyasaya çıksa da popüler olmayı başardı. Gerek grafikleri gerekse oyunun hala bitmemiş modda olması yani oyuna sürekli yeniliklerin gelmesi, oyuncular açısından oyunu çekici kılmaktadır.

4. Rainbow Six Siege

YouTube video

Rainbow Six Siege, Siege Ubisoft Montreal tarafından geliştirilmiştir. İlk olarak 2015 yılında piyasaya sürülen oyun birinci şahıs görüş açısına sahip nişancı video oyunlarındandır. Aldığı güncellemeler ve yeni sezonlarıyla kendinden çokça söz ettirmektedir.

Oyunculara büyük bir zevk yaşatan Rainbow Six Siege başlangıçta oyunculara biraz zor gelmektedir. Haritaları, operatörleri, saldırı ve savunma taktiklerini öğrendiğinizde sizleri büyüleyecektir.

5. 2020 En İyi Oyunlar Resident Evil 2: Remake

YouTube video

Yaşadığımız dünyada zombi istilası gerçekleşse ne yapardık? Bu soruyu günümüzde popüler olan zombi dizi ve filmlerini seyredenler akıllarından bir kere de olsa geçirmişlerdir. Bu oyun ise Capcom tarafından geliştirilmiş zombilerle mücadele odaklı korku ve gerilim temalı hayatta kalma oyunudur.

Oyunda tehlikeli Raccoon City sokaklarında dolaşırken oyuncular korku dolu maceralarla ansızın karşılaşabilmektedir. Bu oyun eskiden bileceğimiz Resident Evil oyununun yenilenmiş versiyonu olarak önümüze geliyor. Oyun içerisinde Kennedy ve Claire karakterlerinin hikayesine oyun içerisinde eşlik ediyoruz.

YouTube video

2020 en iyi oyunlar listesinde ortalarda yer alan bu oyun eski versiyonu olan Resident Evil’den tamamen kopmamıştır. Hem de eski versiyonunda olan bazı öğeler usta bir biçimde geliştirilerek oyunu daha da eğlenceli hale getirmiştir.

6. 2020 En İyi Oyunlar Counter- Strike: Global Offensive

YouTube video

Counter-Strike oyunu için çoğumuzun çocukluğudur yorumunu yapmak yanlış olmayacaktır. Counter-Strike’ın yeni versiyonu Global Offensive ise günümüz çocuklarının ileride bu oyunla çocukluğumuz geçti yorumunu yaptırtacak düzeyde eğlenceli bir oyun.

Valve ve Hidden Path tarafından geliştirilen oyun ilk defa 2012 yılında hayatımıza girmiştir. Counter-Strike: Global Offensive oyunu herkesin bildiği üzere online oynanan birinci şahıs görüş açısına sahip nişancı oyunudur. Bu oyunda eski oyunlarından farklı olarak birbirinden benzersiz ve zorlu haritalar sizleri beklemektedir.

YouTube video

Klasik rekabetçi, klasik basit eğlence, yıkım ve silah yarışı modları vardır. Önceki oyunlarda var olan bir takımın bomba kurup diğer takımın onu çözme ve karşı takımı yok etme teması çok tutulmaktadır. Global Offensive oyununda Silah yarışı gibi farklı bir mod eklenmiştir. Global Offensive oyunu Mac ve Windows bilgisayarlarda, Playstation ve Xbox’da ya da Linux üzerinde çalışabilmektedir.

7. Fifa 2020 En İyi Oyunlar

YouTube video

Bilgisayar oyunlarında savaş oyunları kadar sevilerek oynanan bir oyun çeşidi de futboldur. Öyle ki playstation versiyonlarında gerçekliğin ve grafik kalitesinin çıtası git gide yükseldiği futbol oyunlarının bilgisayar versiyonlarında da durum aynıdır. Her sene git gide daha da gelişen futbol oyunlarından Fifa futbol oyunu 2020 yılının en iyi oyunları arasında olmazsa olmazlardandır.

Her sene güncel versiyonunun çıktığı futbol oyunlarından Fifa 2020’de bu sene de birbirinden güçlü takımların bulunduğu zorlu bir mücadele sizleri beklemektedir. Oyuncuların taktik ve oyun becerileri sayesinde oyun daha da güzelleşmektedir. Bunun dışında normal futbol oyunundan farklı olarak oyunu daha eğlenceli hale getiren volta atında sokak futbol modu bulunmaktadır.

YouTube video

Volta modunda yeteneklerin ve oyuncu tekniğinin ön plana çıktığı zorlu bir mücadele sizleri bekliyor. Dünya futbol oyunları açısından adeta ikiye bölünmüş bir durumdadır. Bir tarafta PES’ciler diğer tarafta ise FİFA’cılar…

Her ikisi de birbirinden güzel olan oyunlarda FİFA, PES’den farklı seçenekler de sunmaktadır. Oyun içerisinde Süper liginde bulunduğu çeşitli liglerden takımların ve oyuncuların lisanslarını alması ve orijinal isimleri ile bulunmaları avantajını elinde bulunduruyor.

8. Pes 2020 En İyi Oyunlar

https://www.youtube.com/watch?v=_89i5H1zAeU

2020 yılının en iyi oyunları listesinde rakibi ile büyük çekişmelere girişen PES 2020 oyununun olmaması haksızlık olurdu. Konami’nin eski oyunlarından farklı olarak isim değişikliğine gittiği e-Football PES 2020 Brezilya ligi ve oyuncularının lisanslarını elinde bulunduruyor. Oyunun tanıtımı ve oyun içi görsellerde dünya devi takımlarla ve oyuncularla ortaklık yapmış ve maç içerisinde profesyonel spiker kullanmıştır.

Master lig modunda eski oyuncuların antrenör olabilmesi en büyük rakibine karşı avantaj elde ediyor. Yine kariyer modunun bulunduğu oyunda farklı olarak PES 2020 lite versiyonu da bulunuyor. Fakat lite versiyonunda bütün takımlar yer almıyor.

9. Football Manager 2020 En İyi oyunlar

YouTube video

Diğer futbol oyunlarından farklı olarak taktiksel zekanın ön plana çıktığı antrenörlük oyunu Football Manager 2020 ile bizleri zorlu bir mücadele bekliyor. Seçtiğimiz takımın başına geçerek o takımda menajerlik görevini yürütüyoruz. Oyun içerisinde istediğimiz ligleri belirleyerek oyuna başlıyoruz.

Teknik kadro belirleyerek takım içerisinde belirli görevlendirmeler yapıyoruz. Oyucu bulup transfer ederek ya da alt yapıdan yetiştirdiğimiz oyuncularla takımımızı daha da güçlendiriyoruz. Emek ve taktiksel zekanın ön plana çıktığı Football Manager oyununda zorlu sezonlar sizleri bekliyor.

10. NBA 2K20

YouTube video

2020 en iyi oyunlar listesinde son olarak basketbol severlerin efsanevi oyunu NBA’da yer almaktadır. 2020 versiyonu NBA oyunu geçen seneki versiyonundan bazı ufak dokunuşlar ve kadro güncellemeleri açısından pek bir fark bulunmamaktadır.

Basketbol severlerin zevkle oynadığı NBA oyununda yine gelenek devam ederek My Carreer modu yerini almaktadır. Oyunun geçiş senaryolarında yıldız oyuncular ile oynayanlara farklı duygular yaşatılmaktadır. Yine eskiden var olan oyuncu oluşturma modunda, bu seneki versiyonunda bir öncekinden farklı olarak pozisyonlara göre farklı tiplerde oyuncu yaratabiliyoruz.

YouTube video

Bu oyunlar dışında yayıncılar arasında strateji oyunu olan apex legends, online oyunlar, star wars gibi oyunlar da çokça oynanıyor. Eylül 2020 ile birlikte çok oynanan oyunlar arasında yer alan Fall Guys oyunu da çok seviliyor.  Listemizde yer alan oyunlar Xbox one modunda da yer alıyor.

Ücretsiz oyunlar, geliştiriciler tarafından mobil versiyonlara taşınıyor. Mobil oyun nasıl yapılır yazımızı okuyarak siz de oyun geliştirebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!