featured

En Popüler Playstation Oyunları ile Eğlenceyi Evinize Taşıyın!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günümüzde artık sokakta oynanan oyunların yerine teknolojik platformlarda oynanan oyunlar aldı. Bilgisayar, PlayStation konsolları, Xbox gibi platformlarda oynanan oyunlar hem çocukların hem de yetişkinlerin de ilgisini çekiyor. Bu oyun platformları arasında PlayStation ön plana çıkıyor. Bu yazımızda oyun bağımlıları için en popüler PlayStation oyunları hakkında bilgi vermek istedik. İşte o en popüler oyunlar…

En Popüler PlayStation Oyunları ile Eğlenceyi Evinize Taşıyın!

Oyun sektörü yalnızca büyük ülkelerde değil tüm dünyada devasa bir alan halini aldı. Sadece oyun tasarımcıları değil, aynı zamanda oyuncular da bu sektörde aktif rol almayı başardı. PUBG turnuvaları, dünya şampiyonaları ve ülkeler arası takım yarışmaları ile dünya oyun sektörü artık çok daha farklı bir boyut kazandı. İşte, en popüler PlayStation oyunları ve konuları!

1 – Grand Theft Auto V

YouTube video

En çok oynanan oyunlar arasında da bulunan Grand Theft Auto V hem bilgisayarlarda hem de PlayStation 4’te oynanabiliyor. PlayStation 4 üzerinde oynanan versiyonunda çoklu oyuncu modunda hile bulunmuyor. Oyun çoğunluk tarafından GTA 5 olarak bilinmektedir. Oyunun geliştiriciliğini Rockstar Norht üstlenmiştir. Oyun aksiyon ve macera türlerinde geliştirilmiştir. Grand Theft Auto yani GTA serisinin beşinci çıkan oyunudur.

Oyun Kaliforniya eyaletinin güney tarafından esinlenilerek oluşturulmuştur. Gerçek hayattaki Los Angeles şehri örnek alınarak oluşturulan San Andreas eyaletinde geçmektedir. Oyun bütçesi için 170 milyon sterlin ayrılmıştır. Şimdiye kadar 6 milyar dolardan daha fazla hasılat elde ettiği bilinmektedir. Bu oyun, aynı zamanda Amerika’nın en çok satılan oyunu olmuştur.

2 – Call of Duty: Modern Warfare

YouTube video

Oyunun geliştiriciliğini İnfinty Ward üstlenmiştir. Modern Warfare, Call of Duty serisinin 16. oyunudur. Bu oyunla birlikte Modern Warfare alt serisi tekrar başlatılmıştır. 2019 yılında Activision telefondan piyasaya sürülmüştür. Oyunun hikayesi geliştirilirken Ortadoğu’daki savaşlar esin kaynağı olmuştur.

Oyun geliştirilirken gerçekçi bir ortam yaratılmaya dikkat edilmiştir. Oyun, kurgusal olarak oluşturulmuş Urzikistan isimli bir ülkede geçer. Bu ülkedeki isyancılar CIA subayı ve İngiliz SAS kuvvetleriyle birlikler Rus kuvvetlerine karşı bir mücadele içerisine girer.

Oyun henüz piyasaya sürülmeden önce olumsuz tepkiler almıştır. Fakat piyasaya sürüldükten sonra konusu, oynanışı, grafikleri, ve çok oyunculu modu beğeni toplamıştır.

3 – EA Sports FIFA 20

YouTube video

2019 yılında Elektronic Arts şirketi tarafından yayınlanan video oyunu en popüler PlayStation oyunları arasında kendisine yer edinmiştir. FIFA serisinin 27. oyunu olan FIFA 20 EA Vancouver tarafından geliştirilmiştir.

Spor simülasyon oyununa ilk kez küçük sahalarda oynanan sokak futboluna benzeyen VOLTA Football modu eklenmiştir.

4 – Need for Speed

YouTube video

En çok oynanan PlayStation oyunları arasında yer alan Need for Speed EA Black Box, Criterion Games gibi bir şirketler tarafından geliştirilmiştir. Yarış türüne odaklanmış bir video oyunudur. 

Seriye ait ilk oyun 1994 yılında yayınlanmıştır. Yıllar içerisinde kendini geliştirdikçe Need for Speed en başarılı yarış oyunu serisi haline gelmiştir.

Oyuna başlarken standart bir araba ile oynanır. Oyun oynadık sen para ve lisanslı arabalar kazanılır. Aynı zamanla oynadıkça arabanızı geliştirebileceğiniz özellikler açılıyor. Belirlenmiş hikaye dahilinde yarışları ilk olarak bitirmeniz gerekiyor.

5 – Read Dead Redemption 2

YouTube video

Oyun, Rockstar Studios tarafından geliştirilmiş ve Rockstar Games tarafından yayınlanmıştır. Western temalı bir oyundur. Aksiyon ve macera türlerine sadık kalınmıştır. Read Dead serisinin üçüncü oyunu olarak piyasaya sürülmüştür.

Oyunun konusu Arthur Morgan adındaki bir adamın çetelere ve hükümete karşı girdiği mücadele çevresinde geçmektedir. Oyun hem tek oyunculu hem de çok oyunculu modları sunmaktadır. Oyuncu oyunca Arthur Morgan karakterinin kontrol edilmesi görevini üstleniyor. Oyun 2018 yılında piyasaya sürülmüştür. Konusu ve grafikleri ile oldukça olumlu eleştirilerin merkezi olmuştur. Artık kült haline gelen vahşi batı ortamı ve gerçekçiliği ile oyunculara kendini sevdirmeyi başarmıştır.

6 – Resident Evil 3

YouTube video

2020 yılında Capcom tarafından geliştirilen ve yayınlanan Resident Evil 3 video oyunu en popüler PlayStation oyunları arasında yerini aldı.

Resident Evil 3 hayatta kalma konulu bir korku oyunudur. Jill Valentine, Raccoon City’de hayatta kalan nadir insanlardan bir tanesidir. Raccoon City’ye vahşet uygulayan Umbrella Jill Valentine’yi durdurmaya çalışır. Bunun için gizli silahı Nemesis’i ortaya çıkarır. Oyunda tek oyunculu ve çok oyunculu modlar bulunmaktadır. 3 Nisan 2020 tarihinde piyasaya sürülmüştür.

7 – Marvel’s Spider Man: Game of the Year Edition

YouTube video

Marvel’s Spider Man: Game of the Year Edition oyunu üç hikaye bazlı DLC bölümü ile oyun severlerin dikkatini çekiyor. Daha öne çıkan Spider Man oyunlarına göre daha fazla olumlu yorum almıştır. Oyundaki binalar arasında ağ sallanma özelliği oyun oynayanlar tarafından beğeni toplamıştır. Oyundaki dövüş özellikleri ve grafiklerde olumlu eleştiriler alan özellikler arasında bulunuyor. Oyun 2018 yılında piyasaya sürülmüştür. Oyunun geliştiriciliğini İmsomniac Games, yayıncılığını Sony üstlenmiştir.

8 – God of War

YouTube video

En beğenilen PlayStation oyunları arasında yer alan God of War 2018 yılında Sony şirketi tarafından yayınlanmıştır. Oyunun geliştiriciliğini SCE Santa Monica üstlenmiştir.

Oyun Kratos ve oğlu Atreus’un hikayesi etrafında geçer. Kratos önceleri Olimpos tanrılarından intikam almak istese de artık bunu geride bırakmıştır. Şimdi İskandinav tanrılarının topraklarında onların canavarları ile birlikte hayat sürmektedir. Oyunun hikayesi, grafikleri ve dövüş mekanikleri olumlu eleştiri toplamıştır.

9 – Uncharted 4: A Thief’ End

YouTube video

Geliştiriciliğini Naughty Dog’un üstlendiği Uncharted 4: A Thief’s End oyununun dağıtımı SCEA tarafından gerçekleştirilmiştir. 2016 yılında piyasaya sürülmüştür. Uncharted 3 oyununda gerçekleşen onayların 3 yıl sonrasını anlatmaktadır.

Oyunda bulunan karakterlerden bir tanesi olan Nathan Drake yıllar önce izini kaybettiği kardeşini bulur. Ardından Kaptan Henry Avery’nin hazinesini bulmaya karar verir. Oyunun grafikleri ve hikayesi oldukça beğeni toplayarak en popüler PlayStation oyunları arasına girmesini sağlamıştır.

10 – The Last of Us

YouTube video

The Last of Us video oyunu Naughty Dog tarafından geliştirilmiş ve 2014 yılında SCEA tarafından piyasaya sürülmüştür. Oldukça acıklı bir hikaye etrafında geçen oyunda Joel isimli karakter kızını kaybetmiştir. Kıyamet sonrasında Ellie ile karşılaşır ve yol arkadaşı olur. Oyunda bu karakterlerin başından geçen olaylar konu edilir.

The Last of Us oyunu, Last of Us oyununun PlayStation 4 versiyonu için geliştirilmesi ile ortaya çıkmıştır. Oyun bağımlıları tarafından oldukça beğeni topladığını söyleyebiliriz.

11 – Detroit: Become Human

YouTube video

En popüler PlayStation oyunları arasında kendisine yer edinmeyi başaran Detroit: Become Human 2018 yılında SCEA tarafından piyasaya sürülmüştür. Oyunun geliştiriciliğini Quantic Dream üstlenmiştir.

Oyun, Quantic Dream tarafından yayınlanan oyunlar arasında en çok başarı elde eden video oyunu olma özelliğini göstermektedir. Detroit’ Become Human’da Kara, Connor ve Markus isimlerinde üç tane yapay zeka bulunuyor. Bu yapay zekaların hikayesi oyunun konusunu oluşturmaktadır. Oyuncu verdiği kararlar ile oyundaki hikâye üzerinde değişiklikler yapmaktadır.

12 – Death Stranding

YouTube video

Kojima Productions şirketi tarafından geliştirilen Death Stranding video oyununun yayıncılığını Sony İnteractive Entertainment yapmıştır. Death Stranding 2019 yılında piyasaya sürülmüştür.

Death Stranding oyununun konusunun baş karakterlerini Norman Reedus, Troy Baker, Mars Mikkelsen gibi karakterler oluşturuyor. Oyundaki karakterlerden bir tanesi olan Sam geleceğin kalıntılarını elinde bulundurmaktadır. Parçalanmış dünyayı birleştirmeyi kendisine görev edinir.

13 – Days Gone

YouTube video

En çok beğeni toplayan PlayStation oyunları arasında bulunan Days Gone oyununun geliştiriciliğini Sony Bend üstlenmiştir. 2019 yılında Sony tarafından piyasaya sürülmüştür.

Oyunun konusu Pasifik’in kuzeybatısında bulunan bir çöle geçmektedir. Oyunun geçtiği bu bölgede bir zombi istilası vardır. Oyun oynayan kişinin görevi ise bu zombi istilası için ne hayatta kalmak. Oyun oldukça popüler olsa da bazı kişiler tarafından eksik yanları olduğu iddia edilmektedir. Yine de oldukça fazla kişinin beğenisini toplamıştır.

PS4 için çıkmış olan birçok oyun içinde Horizon Zero Dawn oyunu da bulunurken, bu oyun popüler listemizde yerini alamamıştır. En yeni PS4 oyunları arasında yer alan en güzel oyunların da anlatıldığı içeriklerin hazırlanması için yorum bölümünden en sevdiğiniz oyunları belirtebilir, bu oyunlara özel içerikler hazırlamamızı sağlayabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!