featured

Instagram Swipe Up Nasıl Yapılır? Instagram Swipe Up Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Instagram swipe up nasıl yapılır diye merak ettiğimizde, öncelikle ‘swipe up’ sözcüğünün anlamını çözmek gereklidir. Swipe up, yukarı kaldırmak demektir. Teknoloji dilinde, telefonu yukarı kaldırmak anlamını almıştır.

Instagram’da da Türkçe olarak ‘yukarı kaydır özelliği’ olarak geçen bu uygulama, özellikle 10.000 ve üstü takipçisi olanlar tarafından kullanılır. Reklam yapmak, ürün tanıtmak, takipçi çoğaltmak gibi unsurlar için bu alan kullanılmaktadır. Markalar, instagram takipçilerinin büyük bir gelir sağlayacağının farkındadır.

Böylelikle, ‘influencer’ kavramı ortaya çıkmıştır. Influencer, etkileyen anlamına gelmektedir ve bir topluluğa hitap eder. Bu kişi bir ürün kullanır, ardından bununla ilgili hedef kitleye bilgi verir.

YouTube video

Geçmişte de karizmatik bazı rol modeller (Che Guevara, Fidel Castro, Mustafa Kemal Atatürk, Emma Goldman vd.) vardır, bunlar da bir nevi ‘influencer’dırlar. Günümüzde de, Mark Zuckerberg, Elon Musk, Bill Gates gibi isimler de 21. yüzyılın yön göstericileridirler. Bu anlamda, ‘influencer’ kimine göre doğru bir şey, kimine göre de yanlış bir şey yapıyor olabilir. Bu bir reklam serüvenidir. İşte o noktada, swipe up denilen durum meydana çıkar. 

Swipe Up Nedir?

YouTube video

Swipe up, yukarı kaldır olarak geçen bir özellik olup, aslen çok takipçili, reklam alan instagram sayfalarına yönelik bir yapılanmadır. Instagram üstünden internet sitenize gönderme yapabilmeniz için, size üç seçenek sunulmaktadır.

Birinci seçenek, özgeçmiş bölümünüzdeki internet sitesi alanını doldurabilirsiniz. İkinci seçenek olarak, instagram hikayenize internet sitesi link’i verebilirsiniz. Son seçenek olarak da, IGTV iletilerinin açıklama kısmına bir link koyup, sayfayı oraya yönlendirebilirsiniz.

Swipe up kapsamında, instagram hikayesime link eklemek için, 10.000 takipçiyi geçmiş olmanız gereklidir.

Instagram Swipe Up Hikayeye Link Ekleme Nasıl Yapılır?

Instagram’da swipe up yapmak çok kolay değildir. Bunun için bazı koşulları uygulamanız gerekmektedir. Bunlar aşağıda şu şekilde verilmiştir:

Instagram story’nizi açın ve buraya ilgili link’i ekleyin.Daha sonra story’nize ekleyeceğiniz görseli de bulup, ekleyiniz.Bundan sonraki aşamada sağ köşede, iç içe geçmiş ataç şeklinde bağlantı işareti görülecektir.Bu bağlantı işaretine basılıp, ardından içindeki boşluğa link kopyalanır.Bundan sonra, swipe up özelliği devreye girer. Hikayeniz aktif duruma geçer.

Instagram Swipe Up Yaparken Nelere Dikkat Edilir?

Instagram’da swipe up özelliğini kullanabilmek adına, bazı imtiyazlara sahip olmanız şarttır. Öncelikle, hesabınız belli bir takipçi sayısını geçmelidir, mavi tık almış güvenli bir sayfa olması tercih sebebidir, hiç olmadı telefon numaranız ve elektronik adresiniz bulunmalıdır. Ayrıca, facebook bağlantınız da bir işletme özelliği göstermelidir.

Takipçi satın alıp, kişi sayısını çoğaltmanız da bazen sorun çıkartabilir. Onun yerine doğal yolları kullanmak daha güvenli ve işlevsel olacaktır.

YouTube video

Instagram swipe up nasıl yapılır denildiğinde, önce takipçi şartlarını ve güvenli hesap özelliklerini harekete geçirmeli; ardından, bu özelliği kullanmalısınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!