featured

Halısız Ev Dekorasyonu İpuçları ile Ferah Yaşam Alanları Oluşturun!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geleneksel bir kullanım alanı olan halı, hem samimi hem de sıcak bir görüntü imkanı verirken aynı zamanda yorucu ve kaba bir dekorasyona da neden olabilmektedir. Halısız ev dekorasyonu ip uçlarında, evinizde halı kullanmadan da şık ve samimi bir görünüm elde edebilirsiniz.

Halısız Ev Dekorasyonu İpuçları ile Ferah Yaşam Alanları Oluşturun!

Evlerimizde geçmişten bugüne kadar hiç değişmeyen dekorasyon malzememiz, halıların ömrü sizce de tükenmedi mi? Halı olmazsa, ev mi olur? Halısız ev olur mu ?  diyenlerden değilseniz, işte sizin için en güzel halısız ev dekorasyonu ipuçları!

1 – Minimal Dekorasyon Önerileri : Halısı Ev Dekorasyonu

Minimalist yaklaşımlar son dönemde iç mimari alanında moda olsa da aynı zamanda yaşamımızın birçok alanına da etki etmiştir. Halısız ev dekorasyonu önerilerinde, öncelikle mobilya seçimine dikkat edilmelidir. Örneğin evinizde halı kullanmıyorsanız, sade bir görüntü odanın tamamen boş görünmesini sağlayacaktır. Bunun için evinizde perde ve koltuklarınızda desenler kullanmanız, samimi bir ortam yaratmanızı sağlayacaktır.

Ancak desenlerin büyük değil, küçük hareketli desenler olması kendine has bir tarzın ortaya koyulmasını sağlayacaktır. Normalde halının konumlanacağı orta alan için de birkaç mobilya seçeneğine bakabilir, burada minimal bir dekorasyon oluştururken aynı zamanda sade görüntünün de kırılmasını sağlayabilirsiniz. Aksesuar kullanımından, mobilya seçimine kadar halı kullanmayacaksanız baştan sonra yeni bir dekorasyon oluşturabilirsiniz.

2 – Koltuk Takımını Desenli Tercih Edebilirsiniz

Halısız ev dekorasyonu örneklerinde genel olarak iç mimari alanında kullanılmakta olan koltuk takımları desenlidir. Tabi bu yerin nasıl göründüğü ve döşemenin de sade olması şartıyla. Sade ve klasik bir yer döşemesi kullanıyorsanız, koltuk takımınızın küçük desenlerinin olması hoş ve enerjik bir görüntü oluşmasını sağlayacaktır.

Aynı zamanda beyaz ve krem tonlarında seçeceğiniz koltuk takımları, klasik yer döşemesine de uyum sağlayacağı için yerde halı olmaması ferah bir görünüm kazanılmasını sağlar. Yaz ve ilkbahar aylarına özgü dekorasyon fikirlerini inceleyerek, evinizde dört mevsim yazı yaşayabilir, kendinize özel kılınan bu alanda huzurlu bir ortam hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz.

3 – Lambader Önerileri

 

YouTube video

Halısız evlerde kullanılacak en güzel dekorasyon seçenekleri, her zaman yerden yukarı uzanan modeller olabilir. Bu sadece lambader modelleri için değil, kullanacağınız mobilyaların da uzun ve ince hatlardan oluşmasıyla güzel bir görünüm kazanılmasını sağlayacaktır.

Farklı dekorasyon fikirleri arasında lambader modellerini ahşap bambu ya da hareketli abajur seçenekleriyle uygulayabilir, salonunuza enerji katabilirsiniz. Örneğin tamamen düz değil, eğik ya da doğal görünümlü ağaç tasarımlarına sahip lambaderler evinizin rengini artıracak ve size has bir görünüm kazanmasını sağlayacaktır. Tasarım lamba modelleriyle, tavandan aydınlatma değil yerden aydınlatma ya da lambader seçenekleri tercih edebilebilir. Mütevazı ve ferah bir görüntü kadar, idealist bir göz zevki için de muhteşem modeller olacaktır.

4 – Düz ve Sade Görünüm

Salonunuzda geleneksel bir görüntü değil, modern çizgiler istiyorsanız bunun için seçeceğiniz mobilyaların da yerden tavana uzanan modeller olması ideal olabilir. (Tabi yerden tavana derken tamamen tavana kadar uzanmaması ve basık  bir atmosfer oluşturmaması da önemlidir.) Daha çok ince ve uzun modelleri hem enlemesine hem de diklemesine tercih edebilirsiniz. Bu da salonun daha ferah bir görünüm kazanmasını sağlarken, aynı zamanda aydınlatmayla uyumlu olacaktır.

Lambader kullanarak, salonda fiziksel bir uyum sağlanır, ışık homojen bir şekilde yayılır. Yer döşemesinin de açığa çıkacağı daha fazla boşluk alan kalacaktır. Sade, düzenli ve minimalist bir görüntü için muhtelem mobilya seçeneklerini inceleyebilirsiniz.

5 – Sade Yer Döşemesi Modelleri

Halı kullanmıyorsanız bu evinizin yerinin de uyumlu olmasını sağlayacak döşeme modelleri tercih etmeniz gerektiği anlamına gelmektedir. Halısız ev dekorasyonu önerilerinde temiz ve hijyenik bir görüntü için açık tonlar tercih etmeniz bu sadeliğe uyum sağlayacaktır. Düz çizgilerden oluşan, açık kahve ve klasik ahşap döşeme modellerini tercih etmeli asla taş ya da fayans tarzı modelleri evinizde kullanmamalısınız.

Yer döşemesinin ahşap olması daha şık görüneceği gibi birçok mobilyayla da uyum sağlayacaktır. Aydınlatmanın yansımamasını sağlayacak, modern ve minimalist bir görüntünün izlerini taşıyacaktır. Ferah bir ortam için hedef her zaman açık tonlar ve sade yer döşemesi olmalıdır.

6 – Orta Sehpa Tercih Edebilirsiniz

Halı kullanmıyorsanız, orta sehpa salonunuzda samimi ve ortak bir alanın oluşmasına yardımcı olacaktır. Ancak orta sehpanızı seçerken yüksekliğinin koltuklarınızla neredeyse aynı olmasını ve çekmeceli modeller olmasını tercih edebilirsiniz. Özellikle berjer kullanmak istiyorsanız, orta sehpanızın alt kısmındaki açık alan çok daha güzel bir görünüm kazanılmasını sağlayacaktır. Duvarlarla ve mobilyalarla uyumlu, açık ve sade ahşap orta sehpa modelleri kullanabilirsiniz. Ayrıca sehpanın geometrik şekillerde olması da oldukça şık olacak, salonunuza hareket katacaktır.

7 – Yere Uzanan Perdeler

Salonunuzda halı kullanmak istemiyorsanız, dekorasyonunuzu çok fazla sadeleştirmemeye özen göstermelisiniz. Bunun için aksesuar kullanırken duvar raflarına yer verebileceğiniz gibi yere kadar uzanan perdeler de salonunun atmosferini değiştirecektir. Kahve ve sarı tonlarında perdeler kullanarak odanın biraz daha sıcak görünmesini sağlayabileceğiniz gibi desenli perdelerle de hareket katabilirsiniz. Halısız kullanımlar için ideal olan uzun perdeler yandan tokalı olabilir ve tokalarında da hafif parıltılar yer alabilir. Bu hem sadelik hem de ihtişam katacak bir atmosfer yaratacaktır.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!