featured

Fransız Country Tarzı Salon Dekorasyonu Fikirleri ile Doğanın Güzelliğini Salonlarınıza Taşıyın

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çiçek desenleri, akose modelleri ve hareketli duvar kağıtları hayal ediyorsanız Fransız Country tarzı salon dekorasyonu modelleri tam size göre demektir. Country genel olarak Fransız ya da Amerikan çiftlik evi modelleri olarak, rustik tasarımlarda kullanılmaktadır. Hafif ve doğal bir güzellik için idealdir.

Fransız Country Tarzı Salon Dekorasyonu Fikirleri ile Doğal Güzelliği Salonlarınıza Taşıyın

Çiçekler, ağaçlar, dallar ve akoselerin hakim olduğu Fransız Country tarzı ile evlerinize yeni bir nefes gelecek. Doğanın mis gibi kokusunu salonunuzda hissetmek için önerilerimize kulak verin…

1 – Fransız Country Tarzı

Fransız ve Amerikan tarz olarak ikiye ayrılan bu iç mimari modelleri, özellikle 1700 ile 1800 yılları arasında kullanılmıştır. Köy ve çiftlik evi havası vermekte olan Fransız Country tarzı salon dekorasyonu, evinizde hem sade hem de doğal bir görünüm kazanılmasını sağlayacaktır. Ekose ve çiçek desenleri olan koltuk takımlarıyla, örgü süslemeler aynı zamanda ihtişamlı yemek masaları size özel ve bütüncül bir tarz oluşturacaktır.

Koltuk takımınızı, yemek masası modellerinizi ve duvardaki süslemelerinizi en ince ayrıntısına kadar rustik modeller üzerinden seçerek, country tarzını elde edebilirsiniz. Sandalye ve koltuk modellerinde seçeceğiniz kumaşlarla, perdelerin modelleri de Fransız Countyr tarzı için ideal olan modeller olmalıdır.

2 – Fransız Country Tarzı Koltuk Takımları

Yoğun bir görünüme sahip olan country tarzı, klasik ve rönesans döneminden günümüze yansıyan ihtişamlı bir görünüme sahiptir. Bu alanda rustik bir görünüm kazanmak için ahşap ve keten kombinasyonunu iç içe geçmektedir. Özellikle koltuk modellerine Fransız Country tarzı salon dekorasyonu için ahşap üzerine keten ve çiçek desenli tasarımlar tercih edebilirsiniz. Bu görüntü hafif bir köy evi havası katarken, ferah bir görünümle birlikte nostaljik bir atmosfere de eşlik edecektir.

Yün ağırlıklı koltuklar, süslemeler ve örgü yastık modelleri de koltuk takımınıza eşlik ederek güzel bir Fransız Country tarzını ortaya koyacaktır. Kültürel bir imaj çizen bu dekorasyon modelleri aksesuarlarla süslenince çok daha muhteşem bir görünüm kazanılmasını sağlar.

3 – Fransız Country Tarzı Yemek Masası Modelleri

Yemek masası eski dönemi anımsatan eski ve ağır ahşap modellerinden seçilmelidir. İhtişamlı ve geniş bir görünüm olması hem salonun etkili bir görünüm kazanmasını hem de evdeki otoriter görünüme etki etmesini sağlar. Köy ve çiftlik evlerinde genel olarak kullanılan masa metoforik bir anlam içermektedir.

Burada sadece yemek yenmez, akşam konuşmaları ve aile toplantıları da yapılır. Masanın imajı ve tasarımı tamamen ahşaptan ve kalın olmalıdır. Bu meşe ya da çam modellerde bulabileceğiniz işlemelerle de daha şık bir görünüm için ideal modellerden biri olabilir. Büyük ve işlemeli bir masa hayalinizdeki dekorasyona sahip olmanızı sağlayacaktır.

4 – Fransız Country Sandalye Modelleri

Fransız Country tarzı salon dekorasyonu için kalabalık ve neşeli bir görüntü hayal edilmelidir. Bunun için ihtişamlı masayla birlikte kullanılacak, kumaş kaplamalı sandalyeler aynı zamanda ahşap işlemeli olmalıdır. Masa örtüsünün de ekose olması ya da çiçekli desenler tercih edilmesi rustik görünüme katkı sağlayacak modeller arasında işlevsel olacaktır.

İp ve yün kullanımına da masa ve sandalye modellerinde yer vererek, ihtişamlı ve göz alıcı güzellikte bir dekorasyon ortaya koyabilirsiniz. Sandalyeler işlemeli, keten ve kumaş kaplamalı olabileceği gibi tahta ve ahşap görünümleri daha göz önünde olmalıdır. Fransız Country tarzı için ağır masa ve sandalye modelleri ihtişamlı şık bir görüntü kazanılmasını sağlayacaktır.

5 – İp ve Yün Ağırlıklı Dekorasyon

YouTube video

Örgü ve işleme modellerinin ağırlıklı olduğu Fransız Country tarzı salon dekorasyonu, özellikle masa, sandalye ve koltuk modellerinde kullanılacak örtülerin örgü ya da ip işlemeli olması gereken modellerdir. Bu salonunuza hem hareketli hem de klasik bir görünüm katarken, etkili bir görsellikte yakalamanızı sağlayacaktır.

Doğal görünümler, doğayla özdeşleşmiş aksesuarlar kullanılması iç mimari alanında tercih edilen bu modeller için mükemmel olabilir. Örneğin çiçek motifleri kullanılan örgü modellerle birlikte, aksesuar kullanımında da eski dönemi anımsatan aksesuarlara yer verilerek bu seçenekler çoğaltılabilir. İp ve yün kullanımını sadece örtülerde değil, sarkıt lamba modellerinde de tercih edebilirsiniz.

6 – Country Aksesuar Nasıl Olmalıdır?

Aksesuar seçerken ip ve yün ağırlıklarının yanı sıra evinizde hoş bir atmosfer yaratacak eskiden kullanılmakta olan gaz lambalarına da yer verebilirsiniz. Fransızların işlemeli lamba modelleri kullanabileceğiniz salonunuzda, mumlar ve şamdamlar da şık bir görünüm için ideal olacaktır.

Köy manzarası bulunan tablolar ya da duvar örtüleri de dekorasyon için ideal olacaktır. Göz alıcı bir güzellik için sarı ışık, kahve tonları ve arada baharın geldiğine haber veren kuş, çiçek motifleri de dekorasyon için muhteşem olacaktır.

7 – Kilim ve Uçuş Uçuş Perde Modelleri

Köy ve çiftlik evini anımsatan bir diğer seçenekte evinizde kullanacağınız halı ya da perdedir. Perdelerinizi uçuş uçuş kumaşlardan seçerken, halılarınızı ağır salon takımınıza uygun örgü ve işleme modellerden seçebilirsiniz.

Aynı zamanda işleme kilim modelleri de göz alıcı bir güzelliği yansıtırken, doğanın sunduğu renklerle Fransız country tarzını oluşturabilirsiniz. Çiçekler, kumaşlar ve halı modelleriyle modern bir görünümle birlikte evinizde rustik bir alan oluşturarak, misafirlerinizi dekorasyonunuza hayran bırakacak perde modellerini tercih edebilirsiniz.

YouTube video

Country stilin hakim olduğu oturma odası, yemek odası, yatak odası ve salon dekorasyon fikirleri masif ahşap ve kendin yap ürünlerin bir araya geldiği aksesuarlar ile zenginleştirilebilmektedir. Shabby chic country dekorasyon ipuçlarını da içerisinde bulunduran bu ilgi alanı bir country salon mobilya tasarımı için olmazsa olmazlardandır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!