featured

Feng Shui’ye Göre Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Feng Shui ev planı kullanarak mı evinizi dekore etmek istiyorsunuz? Eğer isteğiniz Feng Shui kuralları kullanarak ev dekorasyonu yapmaksa doğru yerdesiniz. Feng Shui salon dekoresi nasıl olmalı, yatak odanızda yatak nasıl konumlandırılmalı, bu yazımızda tüm bu sorulara cevap bulabileceksiniz. Feng Shui 2020 yılında da kuralları hala geçerli, bu kurallara göre evinizi dekore ettiğinizde enerjinizin daha iyi olacağına inanılan kurallardır. Haydi, evinizi bu kurallara göre dekore edin, tüm çakraları açarak olumlu enerjinin evinizden içeri girmesine izin verin!

 Feng Shui’ye Göre Ev Dekorasyonu

Son yıllarda artan bir moda olarak görülen Feng Shui aslında Çin’in gizemli tarihine kadar uzanan bir geçmişe sahiptir. Anlamı, doğa ile uyumu esas almaya çalışarak yaşamın daha kaliteli olmasını sağlamaktır. Feng Shui’ye göre ev dekorasyonu bu sebeple daha ferah ve huzur dolu olur. Çin inanışlarına göre Feng rüzgar, Shui suyun getirdiği enerji anlamını taşır. Pozitif bir yaşam enerjisi bu dekorasyonlar sayesinde ortada olur. Feng Shui’ye göre ev dekorasyonu evinizin içerisinde havanızı son derece kaliteli bir hale getirir. Eğer ki bu dekorasyonların nasıl yapıldığına dair merak duyuyorsanız bazı ince ayrıntıları da öğrenmeniz gerekir;

1.Kişisel Mutluluğu Sağlayan Aksesuarlar Kullanın

Feng Shui’ye göre ev dekorasyonu gerçekleştiriyorsanız, kişisel mutluluğunuzu ön plana çıkarmalısınız.  Farklı bölgelere göre farklı özelliklere sahip tasarımın renkleri ve duruş konumları Çin anlayışına göre olmalıdır. Bu sayede evinizde ihtiyaçlarınızı gidereceğiniz zaman ortada olan enerji bütünlüğü sayesinde işinizi daha kolay ve bütün halde bitirilmesini sağlarsınız. Eğer ki çalışma alanıysa su gibi dinginlik veren bir enerjinin gücünden değil zıttı enerjilerini kullanarak ruhunuzla uyum bütünlüğünü sağlarsınız. Misal olarak Feng Shui’ye göre ev dekorasyonu kullanacağınız odanız uyuma odası ise suyun sakinliğinden yararlanmalısınız. 

2. Düzenli Bir Antreniz Olmalı 

Düzeni bir antreye sahip olmanız Feng Shui’ye göre ev dekorasyonu için önemli bir yere sahiptir. Çünkü evin girişi ayrıca evinizin merkezi konumundadır. Bu merkezi önemi olan antrenin düzen içerisinde bulunması merkezden de yayılan bir düzen enerjisini sağlar. Antreler eve ilk girilen yer olmasından dolayı enerjinin ev için sakin bir hale getirecek ortamdır. Eğer kalabalık olursa bu durum dışardaki enerjilerin de nötrlenmesine vesile olmaz. Düzenli bir antre eve dağılan bir huzur akışını sağlar. Bu huzur sayesinde evinizle ruhunuz arasında güçlü bir bağ oluşur. 

3. Yatak Duvarın Yanında Huzur Vermeli 

Feng Shui’ye göre yatağınızın konumu önemlidir. Çünkü yatak ruhunuzun canlandığı ve yeniden şarj olduğu yerdir. Bu yüzden yatağınızı duvara yaslanmış bir şekilde yaparsanız eğer farklı enerjilere maruz kalmadan uykunuzu tadabilirsiniz. Kesinlikle kapı ve pencere arasına yatağınızı koymamalısınız. Bu açık yerler enerji akışı sürekli ve daima olur. Daim olan bu enerjiler uykunuzun enerjisini bastırıp daha da kötü yapacağı gibi belki de uyuyamamanıza da vesile olur. Bu yüzden Feng Shui anlayışı sizin için önemliyse yatak odasında yatağınızı duvara yaslamanız gerektiğini de bilmelisiniz. Aslında yataklar için daha önemli olan bu duvara yaslama işlemi diğer eşyalarınız için de yapmalısınız. Ortada boş bir alanın olması enerjinin yayılmasına ve pozitifliğin ferah şekilde artışına sebep olur. Masa, sandalye gibi eşyalar Feng Shui’ye göre duvara yaslanmış olmalıdır. Feng Shui duvar renkleri de eğer bu inanışa göre ev düzenleyecek iseniz oldukça önemlidir. Enerji akışına göre renk seçimlerinde bulunmalısınız.

4. Yatak Odasından Aynaları Çıkartın

Yatak odasında Feng Shui’ye göre ev dekorasyonu düzenlemesi yapmak istiyorsanız aynaları bulundurmamalısınız. feng shui’ye göre yatak odası bölümünde ayna kullanmak bir nevi uğursuzluktur.  Enerjiyi yuttuklarına inanılan aynalar, uyku sorunlarına sebep olur. Yansımalar kişilerin de enerjisinin yansımasını yaptığı için fazla enerji açığını meydana getirir. Bu fazladan oluşan enerjiler uyuya dalmayı geç yapabileceği gibi derin bir uykuya engel olur. Sadece yatak odasında değil kapısının karşısında bulunan ayna dahil bu enerji de olumsuz havayı ortaya çıkartır. 

5. Açık Kapı Enerji Akışını Sağlasın

Feng Shui’ye göre ev dekorasyonu şeklinde açık kapılar büyük önem kapsar. Evde olumlu enerjinin akışı açık kapılar sayesinde sürekli olur. Engel yaşamaz. Hatta bu enerji devamlılığı için ortada olan eşyalar kaldırılmalıdır. Ortada eşya olması demek enerji akışında engel demektir. Evde holler ferah, kapılar da genellikle açık olmalıdır. Çin anlayışında tüm bunların huzur getirtileceğine inanılır. Saklama alanları olarak görülen dolaplar, komodin ve çekmeceler kapalı kalmalıdır. Bunların açık olması dikkati dağıtıcı unsurlardandır. 

6. Bitkiler Her Yerde Yaşamın Kanıtıdır

Bitkiler evinizde yaşam göstermelidir. Çünkü yeşilin gücü ruhunuza pozitif güçleri aşılar. Evinize enerjinin uğraması konusunda sıkıntı yaşarsanız köşeleri yeşil bitkilerle zenginleştirin. Odadaki ölü olan durumun yaşama kavuşturulmasını sağlar. Bu özellikleri sağlayan bitkilerin ise bakımlı olması odanızın da bakımlı olmasını sağlar. Mesela odanızda köşede bulunan bir bitki eğer ki sararmış ve yaprakları canlılığını yitirmişse odanızdaki enerji de bu etkenle canlılığını yitirmiş bir enerjiye sahip olacaktır. Ama aksi olan yeşilliğini korumuş bir bitkinin varlığında salonunuzun hem fiziki anlamda oksijeni artacak hem de pozitif enerjisi dolacaktır. Bu yüzden bitki bakımını Feng Shui’ye göre ev dekorasyonu için öğrenmelisiniz.

7.Işıksız Ev Olmaz

Feng Shui’ye göre ev dekorasyonu içerisinde ışık çok büyük öneme sahiptir. Yalnız bu ışık kesinlikle yapay ışık değil doğal ışık olmalıdır. Doğal olan ile Feng Shui enerjide uyumluluk yakalar. Doğal ışık hayat enerjisi olarak görülür. Hayat enerjisi ile evinizin dolması evde yaşayanların hayat enerjisi ile dolmasını sağlar. Yaşam alanında ışıklandırmanın az olması ise Çin anlayışına uymaz ve olumsuzluğu ortaya çıkartır. Sınırlılık meydana getirir. Sınırlılık ise ruhun da sınırları yaşaması olarak yorumlanır. Ruhun sınırlı kalmaması için ev aydınlık olmalıdır.

Dekorasyon fikirlerinden sonra akla feng shui nedir sorusu geliyor. Feng shui en basit tabiri ile doğada ki yaşam enerjisini evlere taşımaktır. Oturma odası, yemek odası ve diğer tüm odalar mümkün olduğunca feng shui inancına göre dekore edilirse negatif enerjiyi dışarı çıkarmak mümkündür.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!