featured

Seul Gezi Rehberi ve Güney Kore’nin Başkenti Seul

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Seul gezi rehberi ile Güney Kore’nin başkentine doğru bir yolculuğa çıkacağız. Bu rehber sayesinde Güney Kore ziyaretinizi şekillendirebilir ve gezilecek yerlerin listesini kolaylıkla yapabilirsiniz.

Asya kıtasının en nadide kentleri arasında yerini alan Seul, Güney Kore’nin başkenti ve Asya’nın büyük metropollerinden biridir. Gerek kültür farklılığı, gerek neon ışıklar ve tabelalarla dolu caddeleri ile renkli bir hayat sunar. Farklı yerel tatları ve bize benzemeyen estetik anlayışları ile yepyeni bir dünyanın kapılarını aralar. Ve de son yıllarda dünya çapında büyük etki yaratan K-Pop müziği ile Seul bambaşka bir gezi rotasıdır.

Tarihi kökenlerini muhafaza eden Seul, teknolojik gelişmenin de en kolaylıkla hissedilebileceği bir Asya mega kentidir. Çok fazla gezginin seyahat planlarında yerini alır. Bu anlamda Seul, Asya kıtasının tartışmasız en popüler gezi duraklarından biri niteliğindedir. Ayrıca ülkemizden vizesiz seyahat imkanı bulunan Seul, bu yönüyle de Türk seyahat severlerinde oldukça rağbet ettiği kentlerden biridir.

Seul’e Ne Zaman Gidilir?

Kış aylarının nispeten sert geçtiği yaz aylarında ise muson yağışları ile karşılaşma olasılığı düşünüldüğünde Seul gezisi için en ideal zaman dilimi genellikle bahar aylarıdır. Zaten kent en çok turisti de ilkbahar aylarında misafir eder.

Seul gezi rehberi doyasıya gezmek ve yerine getirilmek isteniyor ise 3 ya da 4 gün zaman ayırmak gerekir. En ideali olsa da biraz hızlı bir programla kent 2 gün gibi bir sürede de gezilebilir.

Seul’e Ulaşım ve Kent İçi Gelişmiş Metro Ağı

Seul gezi rehberi planlaması yapıldığı durumlarda, ülkemizden en ideal ulaşım, hava yolu ile sağlanır. Bu kapsamda Türkiye üzerinden direkt uçuş seferleri de mevcut olan kente Incheon Uluslararası Havalimanı’na iniş yaparak ulaşım mümkündür.

Seul Incheon Havaalanından kent merkezine ise ekspres tren ya da all stop tren kullanarak Seul Station üzerinden ulaşım sağlanabilir. Bu arada kısa bir not olarak belirtelim ki rahat internet kullanımı için havaalanından wifi pocket alımı son derece idealdir.

YouTube video

Kent içi ulaşımda ise Seul’un mükemmel metro ağı her türlü ihtiyacı kolaylıkla karşılayabilir. Seul Subway gibi uygulamalar ile bu metro ağının kullanımı son derece kolaylaşır. Otobüs ve taksi gibi seçenekler bulunsa da kent iç ulaşımda metro son derece yeterlidir.

Seul Gezi Rehberi: Seul’de Nerede Kalınır?

Oldukça büyük bir metropol olan Seul, konaklama noktasında bir çok seçeneği misafirlerine sunar. Bu bağlamda kentte çok yıldızlı lüks otellerden, ekonomik hostel ve misafirhanelere kadar geniş bir tercih imkanı vardır. Konaklanacak bölgeler açısından ise Myeongdong ile beraberI tawon, Hongik Univercity ve Hongdae bölgeleri de oldukça idealdir.

Kent, Seven Eleven marketler ile çok pahalı olmayan bir kent olarak dikkat çeker. Konaklama noktasında sunduğu seçenekler ile oldukça ekonomik bir gezi rotasıdır.

Seul Gezilecek Yerler

Farklı zevklere hitap edebilecek gezi seçenekleri ile Güney Kore’nin başkenti Seul oldukça önemli bir gezi durağıdır. Seul gezi rehberi bu nedenle geniş bir yelpazeye sahiptir. Bu kapsamda Seul’de mutlaka görülmesi gereken başlıca yerleri ise;

Kore Ulusal Halk Müzesi’ne de ev sahipliği yapan Seul’un en büyük saray kompleksi olan Gyeongbokgung Palace, (Ayrıca burada Kore’nin geleneksel Hanbok elbisesini kiralayabileceğiniz yerlerde mevcut)Gyeongbokgung Sarayı’nın ana kapısı olarak kullanılan Gwanghwamun Kapısı’nın önünde yer alan Gwanghwamun Meydanı,  (Kore’nin Hangul alfabesinin mucidi olan Büyük Kral Sejong’a ait bir heykelin de bulunduğu meydan son derece gösterişlidir)Seul’un ikinci büyük sarayı  Changdeokgung Palace, (Tapınakları, egzotik florası ve gizli bahçesi ile saray büyük ilgi toplar)Gyeongbokgung sarayı ve Changdeokgung sarayı arasında yer alan Buckhon Hanok Village, (Bu köy, hediyelik eşyalardan el sanatı ürünlere, kafelerden restoranlara kadar geleneksel Kore evlerinin bulunduğu mükemmel bir lokasyondur)Uzay mekiğini andıran şekli ile Dongdaemun Design Plaza,Budizm ibadet şekillerini görmenize olanak sağlayan Bongeunsa Temple,Ünlü Gangham Heykelinin de bulunduğu alışveriş merkezi CoexMall,

YouTube video

Seul gezi rehberi alışveriş cenneti olan ve sokak yemekleri ile ünlü Myeong-dong ile devam ediyor.Kentin uluslararası yüzü olan Itawon Bölgesi,Dünya üzerindeki en güzel lokasyonlardan birinin üzerine kurulu Kore Ulusal Müzesi,Namsan Dağı’nda yer alan N Seul Kulesi,Dünyanın en uzun köprü çeşmesi olan Moonlight Rainbow Çeşmesi’ni de barındıran Banpo Köprüsü olarak sayabiliriz.

Seul Gezi Rehberi: Seul Yerel Lezzetleri

YouTube video

Zengin Asya mutfağından bir çok lezzeti deneme imkanınız bulunan Seul’un başlıca önemli lezzetleri ise,

Farklı sebzelerle birlikte mükemmel bir mangal keyfi yaşatan Kore Barbeküsü,Etli hamur Mandu,Ünlü Kore yemeği Galbi,Oldukça doyurucu bir atıştırma yemeği olan, sebze, pilav, yumurta ve et karışımı Bibimbap,Acı baharatlarla lezzetlenmiş ve soya sosunda marine etten yapılan bir güveç Bulgogi,Vegan mutfağı için oldukça ideal olan sotelenmiş tofu Dubu Kimchi,

YouTube video
Ginseng ile tatlandırılan tavuk suyuna yapılan Samgyetang Çorbası,Tatlı patates ve pirinç eşliğinde sunulan baharatlı bir tavuk sote olan Dakgalbi olarak sayılabilir. Bu özel lezzetler ile Seul, Asya mutfağının mükemmel tatlarını ziyaretçilerine sunar.

Seul Gece Hayatı

YouTube video

Seul gezi rehberi gece hayatı ile sonlanıyor. Sahip olduğu genç nüfus ve öğrenci popülasyonu ile Seul, son derece canlı ve hareketli bir gece hayatına sahiptir. Rengarenk gece kulüpleri ile ünlü kentte her tür eğlenceye ulaşmak mümkündür. Kentin eğlence denilince ilk akla gelen bölgesi ise Iteawon’dur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!