featured

Dünyanın En Güzel Ülke Sıralaması Nedir? Türkiye Listede Kaçıncı Sırada?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en güzel ülkesi sıralamasında yer alan doğal beşeri güzellikler insanı büyülemeye devam ediyor. Bu güzellikler sizleri kendine daha çok çekmektedir. İnternet ve araştırmalarla bilgi sahibi olduğumuz yerlere gitme vakti gelmedi mi? Dünyanın en güzel gezilecek yerler rotaları oluştururken bu listeyi dikkate almayı unutmayın. 

Genellikle sıralamaya koysak değişkenlik gösterir. Gerçekleştirilen gezilerde keşfedilen ve merak edilen konular farklılaşınca bu sıralamayı belirlemek günden güne zorlaşıyor. Her ülkenin kendine özgü tasarımları ve doğal mimarisi vardır. Bazen gezdiğimiz ülkelerin özellikleri bizi tekrar tekrar kendine çekiyor. Kimi zaman yurtdışı ziyareti yapmaya başlasak o ülkeden başlarız. Ölmeden önce görülmesi gereken rotalar arasındaki 5 ülke için listemizi okumayı unutmayın. 

Ülkelere Seyahat Etme Amaçları ile Dünyanın En Güzel Ülkeler Listesi

Ülkelere gitme amacımız farklılıklar gösterebilir. Belli hedefler doğrultusunda seyahat eder bilgiler ve notlar toplanarak gezi tamamlanır. Vahşi yaşam görmek isteyen Afrika’ya, moda için İtalya ve Fransa, huzurlu doğa için İskandinavya ülkeleri seyahat edilir.

Gezilecek 5 En Güzel Ülke Sıralaması 

Dünyanın en güzel ülkesi belirlendiği anketlere birçok gezgin katıldı. Sizler için hazırlanan istatiksel verilere göre insanların gezmek için tercih ettiği ilk beş ülke yayınlandı. Gezginlerin katıldığı bu anket seyahat çıkarken tercihinizde yardımcı olacaktır. Hatta ülkeler hakkında kısa kısa notlarda sunmaktadırlar.

1 – En Güzel Ülke : İtalya

Yeni bir tatil rotası oluşturacak ve uçak bileti alacaksanız, İtalya ilk tercihiniz olmalı. Avrupa ülkelerine has dokusu ile muhteşem bir atmosfere sahip olan İtalya, tüm güzellikleri ile adeta büyüleyici. Tarih, kültür, sanat üçlemesinin bulunduğu ve özellikleriyle akla gelen ilk ülkedir. Dili, yemeği ve manzarasıyla ilk sırada yerini aldı. Milano ve Roma kentlerinin isimleri yetiyor.

2 – Arjantin

Siz de kendisine has özellikleri olan bir ülke arıyorsanız, Arjantin tam da size göre. Manzaraları ve yaban hayatın çağırışım, kültürün canlı izleri sizleri çekmektedir. Yemyeşil ormanların arasında yer alan birçok şelalenin dansı sizi Iguazu Nehrine doğru çekmektedir. Doğanın muhteşemliği yanı sıra renkli gece hayatı ve dans festivalleri sayesinde ikinci sırada yerini aldı.

3 – İsviçre

Dünyanın en güzel beş ülkesi gezi rehberi listemizde üçüncü sırada yer alan ülke ise İsviçre olarak belirlendi. Refah düzeyi ile gelişmişlik anlamında gözleriniz aradı ve Basen- Cenevre ikilisi merakınızı artırıyor. Güzel bir manzarada çay içmek ve muhteşem bir kültür ile tanışmak istiyorsanız, Alp dağlarını içinde barındıran İsviçre ile tanışma zamanınız gelmiş demektir. 

4 – Avustralya

Avustralya doğal yaşam konusunda ilerlemeleriyle gezginler için cazip hale geldi. Sayısız milli parkı ve koruma alanı sayesinde öne çıkmaktadır. Sidney kentinin havası sizi büyüleyecektir. Aynı zamanda hem eğlence, hem kültür hem de sanat arıyorsanız, Avustralya da gezilecek yerler listelerini takip etmenizi öneririz. 

5 – Hırvatistan

YouTube video

Hırvatistan Lord Byronun Adriyatik İncisi tanımlamasıyla gezginlerin uğrak alanı olmaya devam ediyor. Orta çağdan eserler ve kalıntılar yer alması ve milli parklarıyla cazip hale geldi.

Birçok ülke de bu sıralamaya girer ama gezginlerin ve tatilcilerin en çok tercih ettiği 5 ülke yer aldı. Siz de bavulunuzu toplayıp dünyanın en güzel beş ülkesi için seçim yapıp gidebilirsiniz.

Dünyanın En Güzel Ülkeler Listesinde Türkiye Kaçıncı?

Ülkeler turizm yönünden büyük gelirler elde etmektedir. Ancak doğal ve beşeri güzellikler ne kadar çok olursa turist ve gezgin gelme sayısı o oranda artacak. Yapılan anketlere ve istatiksel verilere göre gezilecek 100 ülke belirlendi. Bu anket belirlenirken doğal güzellikler, beşeri faaliyetler ve eserler, refah düzeyi, ulaşım ve birçok özellikler dikkate alındı.

Böylelikle tatilciler ve gezginler için ilk yüz ülkesi belirlendi. Dünyanın en güzel beş ülkesi yukarıda belirttik peki, Türkiye ilk 100 arasında yer alıyor mu, kaçıncı sıradadır merak edilmeye başlandı. Yapılan anket sonucunda dünyanın en güzel ilk yüz ülkesi arasında Türkiye listenin 27. sırasında yer almaktadır.

Türkiye, tarihi, kültürü, bilimi ve sanatı ile dünya listelerinde günden güne hızla yükselirken, her yıl milyonlarca turiste de ev sahipliği yapmaktadır. Bu noktada hem çok başarılı hem de çok beşeri bir ülke olan Türkiye’de gezilecek yerler ile tanışmak, yurt dışı seyahate zamanınız ve finansal imkanınız yoksa Türkiye’yi tanımak sizin için çok çok daha faydalı olacaktır. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!