featured

Herkesin Listesinde Olması Gereken Netflix Film Önerileri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Netflix hemen hemen herkesin kullanmayı çok sevdiği bir film izleme platformu. Biz de sizler için en iyi Netflix filmlerini derledik!

Netflix Film Önerileri

Tüm zamanların en başarılı ve kaliteli Netflix film önerileri listesini sizler için yeniden derledik. Netflix platformu üzerinden yayınlanan en başarılı ve hatta ödüllü orijinal içerikleri bu yazımızda bulabilirsiniz. Üstelik kapsamlı listemizde Netflix film önerileri 2020 yılı içerikleri de yer alıyor. Netflix filmleri arasında ön plana çıkan ve milyonlarca kişi tarafından izlenen bu yapımları siz de listenize ekleyebilirsiniz. En iyi Netflix filmleri – ekşi listelerinde de yer alan yapımlar hakkında önemli detayları da bu yazımızda bulabilirsiniz. İşte, herkesin listesinde mutlaka yer alması gereken gelmiş gemiş en başarılı Netflix film önerileri:

1.      The Platform

Netflix aksiyon film önerileri listelerinde de yer alan The Platfom filmi, 2020 yılının ilk aylarında büyük ses getirmişti. Çarpıcı bir İspanyol filmi olan The Platform, bazı sahneleri nedeniyle uzun süre konuşulan yapımlar arasında yer almıştı. The Platform, kaç katlı olduğu bilinmeyen bir hapishanede geçen zorlu süreçlerin anlatıldığı oldukça farklı bir yapım.

YouTube video

Filmde, araştırma amaçlı hapishaneye giren bir adamın başına gelen korkunç olaylar anlatılıyor. Üst kattakilerin refah içinde yiyip içebildiği platformvari yapıda en alt kattakiler açlıkla mücadele ediyor. Siz de farklı türde bir film izlemek istiyor ve biraz da midenize güveniyorsanız The Platform filmini listenize ekleyebilirsiniz.

2.      Enola Holmes

Netflix film önerileri listemize oldukça yeni bir yapım olan Enola Holmes ile devam ediyoruz. 2020 yılı pandemi nedeniyle pek çok beklenen filmin vizyona girmesine engel olan bir yıl oldu. Dolayısıyla bu yıl içerisinde çok fazla film seyirci önüne çıkamadı. Fakat çekimleri çoktan tamamlanmış olan Enola Holmes, Netflix Orijinal İçerikleri listesine eklenmeyi başararak izleyici ile buluştu.

YouTube video

Enola Holmes, İngiliz sevilen dedektif Sherlock Holmes’un kız kardeşi olarak karşımıza çıkıyor. Ailesine dair izler aramayı kafaya koymuş olan Elona, bu yolda çözülmesi zor bulmacalar ile de mücadele etmek zorunda kalıyor. Keyifli ve bir film izlemek isteyenler için Enola Holmes da artık Netflix platformlarında.

3.      Uncut Gems

Netflix film önerileri yabancı içerikler listesinde 2019 yılının en başarılı yapımlarından olan Uncut Gems de yer alıyor. Film, 2012 yılında geçen yakın dönem filmi olarak zaten dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Adam Sandler’ın başrolünde yer aldığı bu yapım, 2019 yılının da beklenen filmleri arasına girmişti.

YouTube video

Netflix filmleri 2019 listelerinde ilk sırada yer alan Uncut Gems, kumar meraklısı bir kuyumcunun hayatına odaklanıyor. Dolandırıcı ve paragöz yönü ile ön plana çıkan kuyumcu, mutsuz evliliği ve gelgitli işleri ile zorlu günler yaşıyor. Siz de bu başarılı yapımı izlerken yer yer gerilecek ve neler olup bittiğine anlam veremeyeceksiniz.

4.      Annihilation

Netflix film önerileri listemizde oldukça farklı bir film olan Annihiliation da yer alıyor. Film, aynı zamanda en başarılı bilim kurgu yapımları arasında da ilk sıralarda yer alıyor. Paralel bir evrende geçen hikayede kadınlardan oluşan bir araştırma grubunun maceraları anlatılıyor.

YouTube video

Daha önce kimsenin sağlıklı geri dönmeyi başaramadığı bu evrende bir grup kadın bilim insanı olup biteni keşfetmeye çalışıyor. Annihilation, bilim kurgunun ve gerilimin en güzel örneklerinden biri.

5.      Marriage Story

Netflix film önerileri romantik içerikler listesinde de yer alan Marriage Story, geçen senenin en başarılı filmlerinden biridir. Marriage Story, gerek oyuncu kadrosu ile gerekse de çarpıcı hikayesiyle izleyenleri büyüleyen bir yapım olmuştur. Film, boşanmak üzere olan çocuklu bir ailenin başına gelen hüzünlü olayları izleyiciye aktarıyor.

YouTube video

Marriage Story, bitişe bir hayli yakın olan bir evliliğin hikayesini tüm çıplaklığı ile gözler önüne seriyor. Filmin pek çok sahnesinde boşanma sürecinin sancılı hissiyatını siz de yaşayacaksınız. Her iki tarafın da yer yer haklı ve haksız olduğu film, size duygu dolu bir 2 saat yaşatacak.

6.      Roma

Gelelim Netflix film önerileri listemizin bol ödüllü yapımına. Roma, hem En İyi Film hem de Yabancı Dilde En İyi Film Oscar Ödülleri’ni kucaklamış çarpıcı bir filmdir. 2018 yılının açık ara en iyi filmi kabul edilen Roma, aslında hayatın bir kısmından çarpıcı kesitler sunuyor.

YouTube video

Roma, Alfonso Cuaron’un otobiyografik eseri olarak da ön plana çıkıyor. Zengin bir burjuva ailesinde hizmetçilerin hayatlarına odaklanan yapım, sınıfsal farklılıkları da gözler önüne seriyor. Roma, sizin de listenizde mutlaka bulunması gereken yapımlar arasında ilk sıralarda yer alıyor.

7.      The Irishman

Netflix’in en önemli filmlerinden biri olan The Irishman, 2019 yılını güzelleştiren yapımlardan biri olmuştur. The Irishman, usta yönetmen Martin Scorsese’nin de son filmidir. Oyuncu kadrosu ve çarpıcı konusu ile dikkat çeken bu yapım, üç buçuk saatlik bir macerayı evinize taşıyor.

YouTube video

Gerçek hikayelerden de esinlenerek işlenen senaryoda mafyanın en karanlık sırlarını bulabileceksiniz. Sıradan bir askerken kendisini kirli işler içerisinde bulan bir adamın hikayesini baştan sona kadar izleme şansına da sahip olacaksınız.

8.      Bright

Netflix film önerileri listesinde yer alan bu fantastik yapım da ilk ekranlara geldiği sene büyük ses getirmişti. Bright, Netflix Türkiye platformunda da yayınlanan ilk yapımlardan biri olmuştu. Netflix filmleri 2017 listesinde yer alan yapımda başrolde ünlü oyuncu Will Smith yer alıyor.

YouTube video

Filmde insan ırkının yanında elfler, periler ve orklar da bulunuyor. Hatta bir ork ile bir insanın ortak yaptığı işler filmde gayet güzel bir şekilde işleniyor. Siz de farklı bir yapım arayanlardansanız Bright filmi tam size göre olabilir.

9.      Bird Box

Bird Box, Netflixte en çok izlenen film olma özelliğini taşıyan oldukça çarpıcı bir yapımdır. Platformda yayınlandığı günden itibaren milyonlarca kişinin izlediği bu filmde de insanların başına gelen felakatler silsilesi işleniyor.

YouTube video

Bird Box, görme yetisi ile yayılmaya başlayan bir virüsün insanları ölüme sürüklemesini anlatıyor. Gördükleri bir şey nedeniyle çıldırmanın eşiğine gelen insanlar birkaç dakika sonra intiharı seçiyorlar. Filmde, tüm bu kaotik ortamdan kurtulmaya çalışan hamile bir kadının maceraları işleniyor.

10.  Okja

Netflix film önerileri listemizde Cannes Film Festivali kapsamında prömiyer yapan Okja isimli bu yapım da yer alıyor. Okja, hayvan hakları gibi oldukça hassas bir konuya değinirken küçük bir çocuğun temiz kalbini de ekranlara taşıyor. Okja, 2020 yılının Oscar Ödül Töreni’ne damga vuran Parasite filminin de yönetmeni olan Bong John Ho imzalı bir yapımdır.

11.  El Camino: A Breaking Bad Movie

Netflix film önerileri arasında 21. Yüzyılın en başarılı dizisi seçilen Breaking Bad dizisinin devam filmi de yer alıyor. Breaking Bad, 5 sezon boyunca izleyenleri ekrana kitleyen bir yapım olmuş ve final bölümü ile büyük taktir toplamıştı. Dizinin yapımcıları final bölümünden yıllar sonra bir devam filmi ile olan biteni sonuca bağlamak istedi.

YouTube video

El Camino: A Breaking Bad Movie filmi de dizideki pek çok oyuncuyu yeniden bir araya getiren kaliteli bir yapım olmuş. Siz de Netflix platformunda yer alan bu filmi listenize ekleyebilirsiniz.

12.  Extraction

Netflix film önerileri arasında 2020 yılının bir filmi olan Extraction da yer alıyor. Aksiyon ve gerilim türünün bir örneği olan bu film de Netflix’te en çok izlenen film olma özelliğini taşıyor. 99 milyon kere izlenme rekorunu taşıyan bu yapım, 24 Nisan tarihinde gösterime girmiştir.

YouTube video

Filmde bir uyuşturucu kaçakçısı ile işbirliği yapan eski bir askerin maceraları anlatılıyor. Asker ve uyuşturucu kaçakçısı kaçırılan bir çocuk için işbirliği yapma kararı alıyor. Kaçırılan çocuk kaçakçının çocuğu olunca askerin işi daha da zor bir hale geliyor.

13.  Black Mirror: Bandersnatch

Yayın hakları Netflix’e satılan İngiliz dizisi Black Mirror, interaktif bir yapım olan Bandersnacth ile yine Netlif platformlarında yer almaktadır. Her bölümde farklı konuların işlendiği Black Mirror dizisi, interaktif filmi ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır.

YouTube video

Bir oyun firmasında yaşanan olayların anlatıldığı filmde pek çok sahnede kararları siz veriyor olacaksınız. Black Mirror: Bandersnatch birden fazla sonu olan ve sizin yönlendirmenize göre hikayenin geliştirildiği özel yapımlar arasında yer alıyor.

14.  I’m Thinking of Ending Things

Netflix film önerileri listemize oldukça yeni bir film olan I’m Thinking of Ending Things ile devam ediyoruz. 2020 yılında ekranlara gelen şanslı yapımlarından bu filmin yönetmen koltuğunda Charlie Kaufman oturuyor.

YouTube video

Filmde, yeni sevgilisinin ailesinin evine yemeğe davet edilen genç bir kadının hayatı anlatılıyor. Sevgilisinin ailesini yakından tanıma şansı bulan genç kadın, bu yemekte pek çok tuhaf olay ile karşılaşacaktır.

15.  The King

The King, 2019 yapımı Netflix filmlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Netflix film önerileri arasında yer alan The King, dönem filmi olması nedeniyle de büyük dikkat çekmiştir. Shakespeare eserlerinden uyarlanan bu yapımda İngiltere tahtının yeni varisini tanıyacaksınız. Yer yer gerçek olayların da yer aldığı filmde, tarihin kurgusal yönünü de bulabilirsiniz. Tahta geçmek üzere olan genç bir prensin maceraları sizi de derinden etkileyecek.

16.  Beasts of No Nation

YouTube video

2015 yapımı bir Netflix filmi olan Beasts of No Nation, oldukça dokunaklı ve duygub dolu bir senaryoya sahiptir. Netflix’te yayınlanan en çarpıcı filmlerden olan Beasts of No Nation, iç savaşın acımasız yüzünü gözler önüne seriyor. Filmde, Afrika’daki iç savaşın yıkıcılığından bahsediliyor.

17.  The Two Popes

YouTube video

Netflix film önerileri komedi listelerinde de yer alan The Two Popes, iki din adamının ortak hayatına odaklanıyor. Birbirlerinden farklı düşünen din adamları bu yolda zaman zaman anlaşmalığa düşebiliyor. Film, her ne kadar sevimli bir hikayeye sahip gibi gözükse de özünde Vatikan’ın bir takım sırlarını da izleyiciye yansıtıyor.

18.  1922

Netflix film önerileri listesine korku türünün güzel bir örneği olan 1922 ile devam ediyoruz. Stephen King’in kitaplarından uyarlanan 1922, esrarengiz olayların beyazperdeye aktarıldığı bir yapım. Korku ve gerilim türünün güzel bir örneği olan bu filmi Netflix Orijinal İçerikler listesinde bulabilirsiniz.

YouTube video

1922, maddi kaygıları olan bir çiftçinin karısını öldürmesi ile gelişen olaylara odaklanıyor. Filmde, karısına öldüren çiftçi bunu itiraf etmeyi düşündüğü esnada başıan pek çok tuha olaylar gelmeye başlıyor.

19.  Flavors of Youth

YouTube video

Flavors of Youth, yetişkinler için üretilmiş olan oldukça keyifli bir animasyon filmidir. Netflix film önerileri listelerinde her daim yer alan bu filmi siz de çok seveceksiniz. Filmde, tam üç farklı hikaye ortak bir şekilde anlatılmaya çalışılmış. Yer yer parallelik gösteren bu hikayelerde farklı insanların günlük yaşamlarına ve aşklarına odaklanıyor. Güzel bir anime filmi olan bu yapımı izlerken keyif alacaksınız.

20.  Fractured

Fractured, gerilim türünün Netflix platformunda gösterime giren en güzel örneklerinden biri olarak tanımlanıyor. Aksiyon sahneleri ile de dikkat çeken bu yapım, size akıcı bir 1 saat 40 dakika sunuyor. Fractured, ailesini bir anda kaybeden bir adamın hikayesine odaklanıyor.

YouTube video

Filmde, geçirdikleri bir kaza nedeniyle hastaneye giden bir ailenin başına gelen olaylar anlatılıyor. Hastane işlemlerini yapmak üzere koşuşturan genç adam, karısının ve kızının ortadan kaybolduğunu fark ediyor. Üstelik ailesinin hastane kayıtlarının dahi silindiğini gören adam için büyük bir sır perdesinin ilk kısmı da aralanmış oluyor.

21.  Tallulah

YouTube video

Tallulah da Netflix Türkiye platformunda yer alan ilk filmlerden biri olma özelliğini taşıyor. Küçük bir bebeği ihmalkar annesinin elinden kurtaran evsiz bir genç kadın, hayatının yönünün farklı bir yöne savrulduğunu fakr eder. Film, Tallulah isimli bu genç kadının yaşam mücadelesinde başına gelen yer yer keyifli olaylara odaklanıyor.

22.  The Ritual

YouTube video

Netflix film önerileri listemize The Rituel isimli korku ve gerilim filmi ile devam ediyoruz. Filmde, üniversitedeki yakın arakadaşlarının ölümü ile sarsılan bir grup gencin başına gelen ürkütücü olaylar anlatılıyor. İskandinav ormanlarında geçen bu macerada gençleri karanlık bir son bekliyor.

23.  The Other Side of the Wind

YouTube video

The Other Side of the Wind, Netflix platformunda yayınlanan en özel filmlerden biridir. Orson Welles’in son filmi olma özelliğini de taşıyan bu yapım Netflix ile birlikte ekranlara gelme şansı bulmuştur. Usta oyuncu ve yönetmen Orson Welles’in ölümünden sonra tamamlanan bu filmi Netflix üzerinden izleme şansına sahipsiniz.

24.  Eli

Korku ve gerilim türündeki Netflix film önerileri arasında bulunan Eli, tuhaf hikayesi ile izleyenleri ekrana kilitliyor. 1 saat 38 dakikalık bir korku şöleni için siz de bu yapımı listenize ekleyebilirsiniz.

YouTube video

Eli, amansız bir hastalığı olan küçük bir çocuktur. Çocuğun bu hastalıktan kurtulması için her yolu deneyen aile, en sonunda yeni bir umut ışığı görür. Eli, ailesinin de desteği ile birlikte iyileşme ihtimali olan bir kliniğe yatar. İlk etapta normal bir klinik olarak görülen bu korkunç yer, kötü ruhların meskeni olmuştur.

25.  Spectral

YouTube video

Netflix filmleri arasında 3D olması nedeniyle dikkat çeken bu yapım, bazı sinemalarda gösterime girmiştir. Spectral, korku ve fantastik ögeleri bir arada barındıran macara yüklü bir yapımdır. Doğa üstü güçlerin New York işgalini konu alan yapımda bu korkunç güçlerle savaşacak özel bir birlik kurulmuştur.

26.  Calibre

YouTube video

2018 yapımı bir gerilim filmi olan Calibre, Netflix film önerileri arasında ön plana çıkabilen bir yapımdır. 101 dakikalık bir macera şöleni olan Calibre, yanlışlıkla işlenen bir cinayetin örtbas edilmesini konu alıyor. Filmde acemi bir avcının sorumlu olduğu bu cinayetin izlerinin tek tek silinmesi konu ediliyor.

27.  Imperial Dreams

Duygu yüklü aile dramalarını sevenler için Imperial Dreams tam da aranan hazzı sunan bir yapımdır. Netflix Orijinal İçerikleri arasında yer alan bu filmde gözyaşlarınız sel olup akacak desek abartmış olmayız.

YouTube video

Imperial Dreams, kötü işlere bulaşmış ve hapis yatıp çıkmış genç bir babanın yaşam savaşına odaklanıyor. Genç baba Bambi, hem oğlunu korumaya hem de kendisini korkunç çetelerden kurtarmaya çalışıyor.

28.  To the Bone

YouTube video

Anoreksiya üzerine kurulu bir film olan To the Bone, ruhsal problemlerle savaşan genç bir kadının yaşam savaşını anlatıyor. Filmde, pek çok kez anoreksiya ile mücadele eden Ellen’in yaşamından kesitler sunuluyor. Yavaş yavaş ölüme doğru bir yolculuğa çıkan genç kadın, kendisini tedavi edecek bir doktor bularak hayata tutunma kararı alıyor.

29.  The Meyerowitz Stories

Netflix film önerileri arasında Okja ile Cannes Film Festivali’nde prömiyer yapan The Meyerowitz Stories de yer alıyor. Filmde, tamamen dağılmış olan bir ailenin yeniden bir araya gelmesi anlatılıyor.

YouTube video

Babalarının sanat çalışmaları için bir araya gelen kardeşler, dağılmış ailelerinde birer yabancı gibidir. Filmde de bu aile bireylerinin mecburen de olsa kısa süreli uyum halinde kalma çabaları anlatılıyor.

30.  22 July

Netflix’in en dokunaklı yapımları arasında yer alan 22 July, tamamen gerçek bir hikayeden uyarlanmış bir yapımdır. 2011 yılında meydana gelen Norveç saldırılarını anlatan film, bu terör saldırısını tüm çıplaklığı ile gözler önüne seriyor.

YouTube video

yılında Norveç’te Oslo Belediyesi’nde meydana gelen patlama henüz başlangıç idi. Aynı gün Utoya Adası’nda öğrencilere düzenlenen saldırılar Norveç tarihinin en kanlı terör saldırıları olmuştur. 22 July filmi de bu saldırıların öncesini ve sonrasını anlatan oldukça dokunaklı bir filmdir.

31.  7 Anos

YouTube video

Netflix film önerileri listemizde başarılı bir İspanyol filmi olan 7 Anos da yer alıyor. Vergi kaçakçılığı yapan 4 ortağın çıkış yolu bulma çabalarının anlatıldığı filmde, bazı çarpıcı gerçekler de gün yüzüne çıkacaktır.

32.  I Don’t Feel at Home in This World Anymore

YouTube video

Depresyon ile cebelleşen genç bir kadın günün birinde soyguna uğrar. Bu soygun genç kadın için adeta bir dönüm noktası olacaktır. Depresif hayatından kurtulmak isteyen kadın, kendisini soyan çetenin peşine tek başına düşmeye karar verir. Bu yolda ona hiç tahmin edemeyeceği bir kişi de yardım edecektir.

33.  Outlaw King

YouTube video

Outlaw King, savaşın ve intikamın en önemli yansıtıldığı Netflix filmleri arasında yer alıyor. Orta Çağ İskoçyası’nda geçen bu yapımda kral olmaya hak kazanan Robert’ın hayatı anlatılıyor. İskoçya’nın krali olmaya hak kazanan Robert, İngiltere’nin kraliyetini düşürmek için de savaşmaya devam etme kararı alacaktır.

34.  First They Killed My Father

YouTube video

Netflix film önerileri arasında Angelina Jolie imzalı First They Killed My Father filmi de yer alıyor. Acıklı bir hikayesi olan bu yapımda Jolie karşımıza yönetmen koltuğunda çıkıyor. Kitap uyarlaması olan bu filmde Kamboçya’da yaşanan iş savaş döneminin korkunç sonuçları anlatılıyor.

35.  Private Life

YouTube video

Netflix film önerileri arasında Richard ve Rachel isimli bir çiftin komik ve romantik hikayesinin anlatıldığı Private Life filmi de yer alıyor. Çocuk sahibi olmayı kafaya koyan bu çift, ne yazık ki düşük ihtimaller ile sarsılmıştır. Tüp bebek yöntemine başvuran çiftin bu süreçte birbirleri ile olan iletişimi de farklı bir boyuta taşınacaktır.                 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!