featured

Halı Saha Yapımı Hakkında Her Şey

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halı saha yapımı hakkında birçok bilginin yer aldığı bu yazıda, halı saha yapımı için tüm aşamaları anlatacağız. Halı saha ticari bir alan oluşturduğu için; halı saha yapımında genellikle suni çim kullanılmaktadır. Yine halı saha ölçüleri, projenize ve arazinize göre farklı ölçülerde olabilmektedir. Gelin önemli diğer detaylara geçelim.

Halı Saha Yapım Aşamaları

Halı saha yapımı için, öncelikle bir proje planınızın olması gerekmektedir. Halı sahayı nereye yapacağınız oldukça önemlidir. Konum olarak doğru yer seçtikten ve araştırma yaptıktan sonra sahanın projesi çizilir, alt yapı işlemleri gerçekleştirilir, sonrasında zemin ürünü de uygulanır ve sahanın ışıklandırılması yapılır.

Halı Saha Yapımı Ne Kadar Sürede Tamamlanıyor?

Halı saha yapımının tamamlanması için kesin bir süre vermek doğru olmayacaktır. Bu; nakliye süresi ve üretici şirketin zemin ürününü kaç günde ürettiği ile de yakından alakalıdır. Fakat bir saha yaptırmaya karar verdikten sonra ortalama 1-2 ay içerisinde halı sahanın yapımını tamamlayabilirsiniz.

Halı Saha Maliyeti Nedir?

YouTube video

Halı saha maliyeti oldukça değişkendir. Sahada kullanacağınız ürünler, ürünlerin kalitesi gibi farklı unsurlar; halı sahanın fiyatını doğrudan etkileyecektir. Halı saha yapımı sırasında maliyet araştırması yaparken dikkat etmeniz gereken şey zemin ürününün kalitesidir. Yani kullanım alanına en uygun ürünü seçmek, uzun vadede sizi daha karlı bir yatırım yapmaya sevk edecektir.

Şöyle örnek verelim, üzerinde sürekli oyun oynanan bir alan için, daha az iplik sıklığına sahip dokunmuş bir suni çim halı seçerseniz; bu sizin zararınıza olacaktır çünkü çok çabuk yıpranma olacaktır.  Doğru ürünü seçmek uzun vadede maliyeti de etkiler.

Özetle halı saha maliyetini; kullanılan zemin ürünü, ürünün kalitesi, nakliye, toplam m2 gibi değişkenler etkilemektedir.

Halı Saha Kaç m2 Olmalıdır?

YouTube video

Halı saha ölçüleri, arazinizin ölçüsünde göre değişebilmektedir. En çok kullanılan halı saha ölçüleri aşağıdaki gibidir.

En çok kullanılan saha ölçüleri;

18 * 36 metre= 648 m²20 * 40 metre = 800 m²25 * 40 metre = 1000 m²25 * 45 metre = 1125 m²

Halı Saha Suni Çimi Nerede Satılır?

Halı sahalarda kullanılan suni çimler, projeye göre üretilmektedir. Sizin projenize uygun olacak doğru ürünü, Nurteks gibi suni çim sektöründe lider, üretici şirketlerden temin edebilirsiniz.

Suni Çimin Avantajları

YouTube video

Suni çimini birçok avantajı bulunmaktadır. Bu avantajları sıralayacak olursak;

Onu diğer zemin ürünlerinden ayıran en önemli avantajı; gün içinde çok sayıda oyunun, üzerinde oynamasına müsaade etmesidir.Suni çim ürünleri uzun vadede en ekonomik seçeneklerden birisi olacaktır, suni çim kullanmanın bir diğer avantajı ise bakım maliyetinin oldukça düşük olmasıdır, toprakta gerekli olan biçme, ekme, gübreleme gibi bakım masrafları konusunda avantajlıdır.Bir diğer avantaj olarak da güneş ışınlarına karşı dayanımı olan ürünler seçildiği takdirde üründe renk solması olmaz. Doğal çimde oluşan sararmaların oluşmaması da suni çimin avantajları arasındadır.Bir diğer avantaj ise düşmelerden kaynaklanan yaralanmaları en aza indirmesidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!