featured

Aloe Vera Zararları Nelerdir? Aloe Vera’yı Hangi Kişiler Kullanamaz?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aloe vera özellikle son yıllarda yararları ile öne çıkmış bir bitkidir. Hatta kozmetik sektörü kısa zaman önce bu bitkiye olan rağbeti fark edip aleo vera özlü ürünler çıkartmışlardır. Şampuanlar, kremler, jeller, bakım ürünleri vs derken bu bitki hayatımızda oldukça yer etti. Peki hep Aloe vera faydaları  konuşulan aloe vera zararları nelerdir? Aloe vera cilde zararları var mıdır? Bu yazımızda tüm sorularınıza cevap bulabileceksiniz.

Aloe Vera Nedir?

Aloe vera zararları anlatmadan önce aloe vera nedir, bunu anlatmakta fayda var. Aloe vera, çok yapraklı, kalın kabuğa sahip bir bitkidir. Bu yaprakların içerisinde ise jel dediğimiz kısım bulunur. Yapraklarının kenarları dikenlidir ancak bunlar gözün görmeyeceği ve can yakacak dikenler değildir. Kişi yaprakların içinde ki jeli çıkarmak istediklerinde yaralı enlemesine ortadan kesip içinde ki jelden faydalanabilirler.

Aloe Vera Zararları

Aloe vera jeli artık hem medikal hem de kozmetik sektöründe olduğundan hepimiz zaten faydalarını biliyoruz. Son zamanlarda da insanlar Aloe vera kanser yapar mi gibi sorular sorarak Aloe vera Zararları konusunda da bilgilenmek istiyorlar. Çünkü her şey gibi, her ne kadar doğal olursa olsun bir bitkinin fazla kullanımı da zararlıdır. Aloe vera zararları ise şu şekilde sıralanabilir;

Aloe vera jelini ağız yoluyla aldığınızda karın ağrısına eşlik eden ishal yaşayabilirsiniz. Aloe vera oral yol ile alındığında yumuşama yaptığından hem ishale neden olur hem de birçok ilacın vücutta ki emilimini azaltabilir. Bundan dolayı oral yoldan kullanmadan önce muhakkak doktora başvurmanız gerekmektedir.Yapılan çalışmalar aloe vera zararları arasında kan şekerini düşürebileceğini göstermiştir.Çocuklar da İrritabl Bağırsak Sendromu, apandisit, divertikülit, hemoroit ve ülser hastalıkları geçirenler de aloe vera kullanımı yasaktır.Gebe kadınlar da aloe vera rahim kasılmalarını başlatabilir. Bu da erken doğuma neden olabilir. Bundan dolayı gebe kadınların ve emziren annelerin bu bitkiyi kullanmamaları gerekir.Kadınlar regl (adet) döneminde iken aloe vera kullanırlarsa kanamalarında artış olabilir.Organ nakli geçirmiş kişilerin ve 24 aylıktan küçük bebeklerin aleo vera kullanması önerilmez.Eğer aloe vera jelini çok uzun süre kullanır iseniz potasyum eksikliği yaratabilir.Polen alerjisi ve polen alerjisi geçmişi olan kişilerin aloe vera jelini kullanırken dikkat etmeleri ve mümkünse kullanmamaları gerekir. Alkol kullanan kişiler aloe vera kullanmamalıdır.

Aloe vera zararları bu şekildedir. Ancak herkes de bu etkileri göstermesi söz konusu değildir. Her şeyde olduğu gibi aleo vera’nında fazla kullanılması elbette ki zarar verecektir. Bitki de olsa kullanmadan önce doktorunuza danışmanızda fayda var.

Dışarıda Satılan Aloe Vera Ürünlerini Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Herkes evinde aloe vera bitkisi yetiştirip jelini o şekilde kullanmak istemeyebilir. Zaten dışarıda satılan aleo vera’lı bir çok ürün bulunmaktadır. Peki bu ürünleri satın alırken nelere dikkat etmeli? Unutmayın ki bu bitki hayat kurtarıcı değil, destekleyici bir üründür. Aloe vera ürünleri alırken şunlara dikkat etmelisiniz;

Bandrollü ve starilize ürün almalısınız. Bilmediğiniz ve güvenmediğiniz yerden aleo vera ürünleri satın almamalısınız.Doğal ürünler tercih etmelisiniz. Neticesinde bu bir doğal ürün. Doğal ürünlerin yararını görmek için bu ürünler saf olmalı ve koruyucu içermemelilerdir.Bir ürünü alırken onun her zaman güvenilir olup olmadığını bilemezsiniz. Piyasada binlerce satıcı var. Aldığınız ürünün belgelerine dikkat etmelisiniz ki aloe vera zararları sizi bir de sahte ürün kullandığınız için etkilemesin.

Aloe vera için uzmanların sözlerine kulak vermekte fayda var. Aloe vera için bakın Ender Saraç ne diyor;

“Hiçbir bitkinin yararını abartmamak lazım. Aloe veranın oldukça yararlı bir bitki ancak hiçbir bitkinin yararını abartmamak lazım. Aloe vera tek şifalı bitki değildir. Eskiden insanlar aloe vera’yı kesip içindeki jeli susuzluklarını gidermek için içerlermiş. İçeriğindeki vitaminler ve besin değeri de bu anlamda çok zengin. Mahatma Gandi’nin uzun süren oruç döneminde aloe vera içmesi bu bitkinin popülerleşmesinin nedenleri arasında. Tıbbi olarak kanıtlanmış etkisi bağırsakları çalıştırması. Uzun süreli kullanımlarda bağışıklık sistemini güçlendirdiği iddia ediliyor. Yine cilt hastalıkları için de ağız yoluyla alınabilir. Ancak belirtmek isterim ki, tedavi edici nitelikleri konusunda elimizde kesin bir bilgi yok.”  

Diyen Saraç, aslında bu bitkinin hala kanıtlanmış kesin bir tedavi edici özelliği olmadığı konusunun altını çiziyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!