featured

Su Nasıl İçilir? Sünnete Uygun Su İçme Nasıldır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Su nasıl içilir sorusu komik bir soru gibi gelebilir ama gerçek anlamda bilinmesi gereken önemli bir konudur. Şişeyi veya bardağı ağza götürüp suyu mideye gönderme işlemi olarak bakılmaması gereken bir işlemdir. Sağlıklı ve kaliteli şekilde su içmek için bazı kurallara uyulması gerekir.

Su içme konusunda asırlar önce Peygamber Efendimiz olması gereken su içme tekniğini öğretmişti. Ve şimdilerde uzmanlar da aynı şekilde doğru içme yöntemlerini insanlara anlatmaya çalışıyor. Vücudumuzun dörtte üçü sudur ve bu suyu doğru şekilde vücudumuza almamız gerekiyor. Su ihtiyacını farklı sıvılar ile karşılamaya çalışmak doğru bir seçim değildir. Yani çay içerek, kola içerek, meyve suyu içerek 1 günde almanız gereken su miktarını alamazsınız. Saf ve berrak olan doğal kaynak suyunu içmeniz gerekmektedir.

Suyu içerken eğer bir detoks yapmıyor iseniz içerisine ekstra bir şeyler koymamalısınız. Suyu en doğal haliyle ve bol bol tüketmelisiniz. Bu tüketme esnasında suyu doğru tüketme teknikleri kullanılarak su içilmelidir.

Su Nasıl İçilir?

Suyu içerken insanlar ayakta veya oturarak içmeyi tercih ediyorlar. Ayakta su içme konusunda hem dini hem de bilimsel olarak uyarılar vardır. Ayakta su içmek yerine oturarak veya çömelerek su içmek daha doğru bir seçim olacaktır.

Midemiz 1-4 PH değerinde bir asit oranına sahiptir ve bu oran sayesinde vücudun en asitli organıdır. Bu asitler sayesinde mideye gelen zararlı organizmalar yok edilmektedir. Eğer su ayakta içilir ise mide asidi ile çok az bir etkileşim olacaktır. Bu nedenle de zararlı organizmalar fazla bir zarara uğratılamayacaktır. Ama suyu oturarak içerseniz asit ile su çok fazla bir etkileşime girecektir ve hastalık içeren organizmalar etkisiz hale getirilecektir.

YouTube video

Suyu ayakta içtiğinizde mideden direkt olarak bağırsağa gidecektir. Bu hızlı geçiş nedeniyle mide yapması gereken sterilizasyon işlemini yapamayacaktır. Bu da çeşitli hastalıklara davetiye çıkaracaktır.

Su Nasıl İçilir? Su Yudum Yudum İçilir  

Uzmanlar, insanların günde ortalama 2 litre civarında su içmesini öneriyor. Ama bu suyu içerken bir anda iki litreyi mideye göndererek yapmak faydalı bir tercih olmayacaktır. Vücudumuz maalesef su depolama gibi bir özelliğe sahip değildir. Bu nedenle bir seferde iki litre suyu içtiğinizde vücut o an gerektiği kadarını alacaktır ve geri kalanı ter ve idrar yolu ile vücuttan atacaktır.

Böyle bir durumda da vücut gün içinde alması gereken su miktarını alamamaktadır. Bunun önüne geçmek için 2 litre suyu gün içine dağıtmak gerekir. Belirli saatlerde su tüketerek günlük su ihtiyacınızı giderebilirsiniz.

Yine aynı mantıkla bir bardak suyu bir anda kafaya dikmek doğru bir tutum değildir. Su yudum yudum içilir ve vücuda etkisi artırılır. Su nasıl içilir sünnet olarak araştırma yaptığınızda da zaten suyun 3 yudumda içilmesi gerektiğini görürsünüz.

Ayrıca sabah uyandığınızda da ilk olarak bir bardak su içmeniz etkili olacaktır. Hem gece boyu susuz kaldığınız için o su ihtiyacını alırsınız. Hem de gece boyu vücutta biriken toksinlerden arınırsınız.

Zayıflamak İçin Suyu Nasıl İçmeliyiz? Su Nasıl İçilir?

Kilo vermek için yapılması gereken en temel şey az yemek yemektir. Fakat sofraya oturulduğunda hem ekmek hem de yemek çok fazla şekilde tüketilmektedir. Bunun önüne geçmek için mide boş iken su içmeniz tavsiye edilir. Bu sayede midedeki boşluk azalacaktır ve daha az yemek yeme isteğiniz olacaktır. Ayrıca mide boş iken su içmek hazımsızlığın da önüne geçecektir.

Bir diğer öneri ise suyu ılık içmektir. Ilık su midede soğuk suya nazaran çok daha uzun süre kalabilmektedir. Bu da tokluk hissi oluşturmaktadır. Uzmanlar ılık suyun bu özelliğinden yola çıkarak sabahları aç karnına bir bardak ılık su içmeyi önerir.

YouTube video

Soğuk su içmenin de ayrı faydaları vardır. İçerken sizi sıkıntıya sokmayacak soğukluktaki suyu gün içinde tüketebilirsiniz. Soğuk su vücuda girdikten sonra vücut ısısına ulaşmak için ekstra bir enerji sarf eder. Bu da kalori yakmaya yardımcı olur.

Su Nasıl İçilir Sünnet?

Suyun doğru içimi hakkında Peygamber Efendimiz hal ve hareketleri ile tavsiyelerde bulunmuştur. Efendimizin sünnetlerinden olduğu bilinen oturarak ve 3 yudumda su içmek doğru bir su içme yöntemidir. Sünnete uygun su içmek için;

Bardağı sağ elinize alınız.Olduğunuz yere oturunuz veya çömeliniz.Besmele çektikten sonra 3 yudumda suyu içiniz.İlk yudum az, ikinci yudum biraz fazla ve üçüncü yudumda tüm suyu içirerek bitirebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!