featured

PÖH Alımı Nedir? Kimler PÖH Olabilir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Açılımı Polis Özel Harekat alımı olan pöh alımı, yapılan açıklamalar neticesinde netleşti. Özel harekat alımı için İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından bir açıklama yapıldı. Her sene pek çok aday pöh alımı başvuru sürecini heyecanla bekliyor. Polis alımı kapsamında yapılan açıklamalar 2020 yılı içerisinde izlenecek rotayı da belli ediyor.

YouTube video

PÖH alımı konusunda konuşan Süleyman Soylu, bu konuda izlenecek genel süreç ile ilgili de detay verdi. İç İşleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da alımlar için aranılan özelliklerin üzerinde duruldu. Biz de bu detaylardan yola çıkaran alım süreci ile ilgili bilinenleri sizlerle paylaşmak istedik.

Pöh Alımı Nedir? Polis Akademisi Başkanlığı Nasıl Çalışır?

Polis alımı 2020 detayları ile ilgili bilgilendirmede bulunmadan evvel PÖH konusuna açıklık getirmek istedik. Polis Özel Harekat olarak tanımlanan bu alımda gereken eğitimlerin alınması sonucu atamalar yapılıyor. Her sene yapılan alım ve atama işlemleri için de büyük ilgi gösteriliyor.

YouTube video

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde yapılan alım işlemleri İç İşleri Bakanlığı tarafından belirleniyor. Bu bağlamda her sene alım süreci ile ilgili halkı ve adayları bilgilendirici detaylar da paylaşılıyor. Polis Akademisi bünyesinde verilen eğitimler de yine bu alım sürecinde önem teşkil ediyor.

PÖH Olmanın İlk Şartı Nedir?

POMEM alımı sürecini de içine alan bu atamalarda bir takım önemli ve olmazsa olmaz şartlar da aranıyor. Özellikle de İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan yeni açıklamada şartlarda bazı değişiklikler de göze çarpıyor. PÖH alımları için adaylarda aranılan en büyük koşulların da başında Polis Eğitim Merkesi öğrencisi olmak geliyor.

Bu bağlamda gerekli eğitimi almamış olan kişilerin başvuruları geçersiz kabul ediliyor. POMEM başvuru yap seçeneği ile PÖH adayı olmak için ilk adımı atmanız gerekiyor. Bu süreçte sizin POMEM kapsamında eğitim alıp almadığınıza bakılarak ilk eleme yapılıyor. İşte, PÖH adaylarını ilgilendiren başlıca şartlar:

PÖH Alımı Şartları Nelerdir?

1. dönem pöh kapsamında adayların tamamı için aranılan başlıca şartlar bulunuyor. Adayların bu şartları karşılamaması halinde başvurular direkt olarak geçersiz kabul ediliyor. 2020 yılı için yapılan başvurular kapsamında adaylarda aranılan başlıca şartlar:PÖH olmanın ilk ve başlıca şartlarından biri Polis Eğitim Merkezi öğrencisi olmaktır. Bunun yanı sıra EGM bünyesinde yer alan polislerin de istedikleri taktirde PÖH başvurusunda bulunmalarına izin verilmektedir. Elbette mevcut bulunan polislerin diğer tüm şartları taşıyor olmaları de bu süreçte beklenmektedir.PÖH olmak için başvuruda bulunan kişilerden bazı sınavları geçmeleri de beklenmektedir. Bu sınavların da başında fiziki sınavlar yer almaktadır.Fiziki sınavı başarılı bir şekilde geçmiş olan adaylar, daha sonraki süreçte mülakata davet edilir. Mülakat sınavının da başarılı bir şekilde tamamlanması alım sürecinde aranılan en önemli özelliklerden biridir.

YouTube video
Tüm bu sınavları başarılı bir şekilde geçen polisler daha sonra Polis Eğitim Merkezi bünyesinde bir eğitime alınmaktadır. Bu eğitim sürecinin de düzenli bir şekilde tamamlanması ve yarım bırakılmaması önemlidir.PÖH adayı kişilerin daha önce belirtilmiş olan yaş kriterini de karşılıyor olmaları gerekiyor. Buna göre adayların 28 yaşından gün almamış olmaları önem teşkil ediyor.Aynı zamanda herhangi bir siyasi oluşuma üye olan kişilerin de başvuru süreçleri olumsuz değerlendirme alıyor. Adayların hiçbir siyasi partiye üyeliklerinin bulunmamasına özen gösteriliyor.PÖH adaylarının alkol ve diğer zararlı maddelere bağımlı olmamaları da gerekiyor. Bu anlamda daha önce tedavi almış kişilerin de başvuruları onaylanmıyor.Son olarak daha evvel Polis Eğitim Merkezi’nden atılmış kişilerin de başvuruları olumsuz değerlendirme alıyor.

PÖH Olarak Görev Yapacak Kişilerin Görev Tanımı

Pöh alımı 2020 kapsamında bu alanda görev yapacak olan kişilerin görev tanımları da önceden belirlenmiştir. Daha önce belirlenmiş olan eğitim programından geçen kişilerin kendilerine verilen bu görevleri sorgusuz yerine getirmeleri beklenmektedir. PÖH görev tanımı kapsamında kişilerin operasyonlarda yer almaları da elzemdir. İşte PÖH olarak göreve başlayan kişilerin genel görev tanımı ve verilen görevlerin detayları:

PÖH Görev Tanımında Yer Alan Başlıca Görevler Nelerdir?

Pöh alımı son dakika gelişmelerinde bu alanda görev yapacak olan kişilerin görev tanımları da açıklandı. Buna göre özel bir eğitimden geçmiş olan kişilerin aşağıdaki görevleri yerine getirmeleri beklenmektedir.

Herhangi bir terör eyleminde yer alan kişilerin etkisiz hale getirilmesi PÖH olarak görev yapan kişilerin görev tanımıdır. Aynı zamanda bu tip eylemlerin önceden belirlenmesi halinde terör eylemlerinin de önüne geçilmesi gerekmektedir.Rehin tutulan kişilerin kurtarılması alanında da PÖH tarafından yürütülen özel operasyonlar bulunmaktadır. PÖH görev tanımında rehin tutulan kişi ya da kişilerin kurtarılması da yer almaktadır.

YouTube video
Herhangi bir uçak, otobüs ya da tren kaçırma gibi durumlara müdahale etmek de bu işin görev tanımında yer almaktadır. Özel harekatçılar bu tip eylemleri sonlandırmak ve ve kurtarma operasyonlarını düzenlemekle görevlidir. Aynı şekilde bu tip eylemleri düzenleyen kişilerin de etkisiz hale getirilmeleri gerekmektedir.PÖH olarak görev yapan kişiler, devlet nezdinde önemli isimleri korumakla da görevlidir. Özellikle devlet büyüklerinin korunmasında PÖH tarafından yürütülen çeşitli faaliyetler bulunmaktadır.Pöh alımı 2019 tanımlamasında da yer aldığı şekliyle PÖH görevini üstlenen kişilerin genel güvenliği sağlamaları de gerekmektedir. Toplum düzenini bozan olaylara müdahale eden bu kişilerin bu süreçte düzen sağlayıcı rolünü üstlenmeleri beklenmektedir.Devletin güvenliğini tehdit eden pek çok unsurlarla da PÖH görevini üstlenen kişiler mücadele etmek durumundadır. Devletin bağımsızlığını ve güvenliğini konu alan durumlarda PÖH elemanlarının önemi büyüktür.Güvenliğin olmadığı ülkelerde görev yapan diplomatların da güvenliği PÖH kapsamında görev yapan kişilerden sorumludur.

Pöh Alımı Ne Zaman?

Lise mezunu pöh alımı 2020 başvuruları ile ilgili İç İşleri Bakanlığı tarafından yapılan bazı açıklamalar mevcuttur. Bu açıklamlalara göre artık dışarıdan PÖH alımının yapılmayacağı dile getirilmiştir. Polislerin isterlerse branş değiştirmek koşulu ile PÖH ekibine katılımları sağlanacaktır. Bu durum 2020 yılı içerisinde Bakan Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamada belirtilmiştir.

Kurum içinden yapılan PÖH alımları için de yılın belli dönemlerinde sınavlar açılacaktır. İhtiyaç halinde yapılacak olan bu alımlar yılın belli dönemlerinde gerçekleştirilebilir. Başvuruda bulunan polislerin bu sınavlardan geçmeleri ve gerekli eğitimleri almaları da talep edilen esaslar arasındadır.

Lise mezunu pöh alımı 2021 yılı içerisinde de benzer süreç işleyebilir. Yine de İç İşleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaların takip edilmesi gerekmektedir. Lise mezunu polis alımı kapsamında yeni bir genelgenin yayınlanması halinde şartlarda değişiklikler görülebilir. Bunun için alımlar ve atamalar ile ilgili kaynakların taranması ve ona göre başvuruların yapılması tavsiye edilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!