featured

Tesla Model 3, Tesla Sürücüsünün Telefonundan 4200 Dolarlık Uygulama Satın Aldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Otonom sürüş özelliği ile tanınan Tesla model araba ilginç bir haber ile gündeme geldi. Florida’da doktor olan Ali Vaziri isimli kişi bir Tesla Model 3 araç sahibi. İddiasına göre aracı, arka cebinde bulunan telefonu ile bağlantı kurdu ve 4200 Dolar değerinde bir uygulama satın aldı.

Satın alınan uygulamanın ismini “ Geliştirilmiş Otopilot” olarak açıklayan Ali Vaziri şaşkınlığı üzerinden atamadı. Basın mensuplarına yaptığı açıklamada;

“ Telefonum kot pantolonumdaydı. Onu çıkardım ve Tesla ile beraber gelen şarj cihazına taktım ve hepsi bu. 1 dakika sonra bir mesaj aldım. Daha önce Tesla uygulaması aracılığıyla bir şey satın almadım” ifadelerini kullandı.

Tesla şirketine de aynı açıklamalarda bulunan Vaziri, yanlışlıkla satın aldığı 4200 dolar değerindeki uygulama hakkında yardım bekliyor. Tesla’nın para iadesi yapmasını istiyor.

Tesla Motors Ne Zaman Kuruldu?

Bir Amerikan şirketi olan Tesla, elektrikli araç üretiminde bir marka olarak kendini duyurdu. Elektrikli araçların tasarımını, üretimini ve satışını gerçekleştiren firma California merkezli olarak 2003 yılında kuruldu. Tesla’nın bilinen yüzü Elon Musk olsa da kurucuları farklı kişilerdir.

Şirketin bir de kardeş bir şirketi vardır. Bu kardeş şirket sayesinde güneş paneli ya da solar kiremit üretimi yaparlar. Yaptıkları bu ürünleri satarak evlerde dahi araçların pillerinin şarj olmasını sağlarlar. Borsada da hissesi olan şirket ilk kez 2013 yılında hissedarlarına kar payı dağıtma başarısı göstermiştir.

Tesla Kurucusu Kimdir?

YouTube video

Tesla’nın kurucuları mühendis Martin Eberhand ve Marc Tarpenning isimli kişilerdir. Bu kişiler şirketi ilk kurduklarında Tesla Motors ismi ile kendilerini tanıttılar. Elektrikli motor üzerine yoğunlaşan firmanın ismi ise herkesin tahmin edeceği üzere mucit Nicola Tesla’dan gelmektedir. Elektriğin mucidi olarak bilinen Nicola Tesla, şirket sayesinde yaşatılmak istenmiştir.

YouTube video

2014 yılı itibari ile yönetim kurulundaki önemli değişiklik şirket için de bir milat niteliği taşıyor. Şirketin CEO’su Elon Musk ve diğer yöneticiler sayesinde eşi benzeri olmayan arabalar tasarlanıp üretilmeye başlandı. Elon Musk aynı zamanda uzay şirketi olan SpaceX ile de uzaya insanlı uzay aracı gönderen ilk özel kişi ve şirket olma başarısı sağladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!