featured

Burçların Bitkileri: Hangi Bitki Hangi Burca İyi Geliyor?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her burcun kendine özgü yapısı vardır. Örneğin her burcun doğal taşı farklıdır ve herkes kendi burcunun taşını kullanarak verim sağlayabilir. Peki burçların bitkileri nelerdir? Hangi burç, hangi bitki ya da bitkileri kullanarak en üst düzeyde yarar sağlayabilir?

Burçların Bitkileri

Burçların bitkileri, burçlara ve kullanım alanlara göre farklılık gösterir. Elbette her burcun bitkisi aynı değildir. Terazi burcunun bitkileri ile akrep burcunun bitkilerinin aynı olmasını beklemek elbette ki manasızdır. Peki siz de burcunuzun bitkilerini öğrenmek ister misiniz? Cevabınız evet ise, haydi başlayalım!

1. Koç Burcu Bitkileri

Bu burca sahip olan kişilerin vücuttaki vitamin ve mineral dengesini dikkate almaları önerilmektedir. Koçlar da burçların bitkileri ile şifa bulabilirler. Isırgan otu kan temizleyici özelliğiyle bu burcun şifalı bitkisidir. 1 çay kaşığı ısırgan otu 1 fincan sıcak su içerisinde yaklaşık olarak 5 dakika demlenerek tüketilebilir.

2. Boğa Burcu Bitkileri

Boğa burçlarının geneli kilo almaya müsait bir yapıya sahiptirler. Bu burçta vücuda giren şeker ve karbonhidratlar kolay yakılamaz ve direk olarak yağa dönüşür özellikle menopoz döneminde olan Boğa burcunun şifalı bitkisi çobançantasıdır. Burçların bitkileri şifasını kullanmaya başladıkça göreceksiniz.

3. İkizler Burcu Bitkileri

Sindirim sistemleri son derece iyi çalışan bu burç sahiplerinin bitkileri kanın sulanmasını sağlayan ayı sarımsağıdır. Salataların üstünde doğranarak tüketilecek besin ile kabızlık sorunlarından kurtulmak mümkündür.

4. Yengeç Burcu Bitkileri

Vücutta ödem yapan tuzlu gıdalardan kaçınması gereken yengeçler, zerdeçal ve zencefil kullanarak zayıflama sağlayabilirler. Bu burç için önerilen şey yemeklerini kırmızı tabakta tüketmeleri gerektiğidir.

5. Aslan Burcu Bitkileri

Kalp problemi yaşaması muhtemel olan aslanlar için açık hava sporları ve güneş enerjisi ideal bir iksir oluşturmaktadır. Ebegümeci mide ve bağırsak ülserinde ve özellikle tiroit bezi hastalıklarında kullanılabilir.

6. Başak Burcu Bitkileri

Sinir sistemi hassas olan bir burçtur. Özellikle titizlik ve mükemmeliyetçilik huyları onları fazlasıyla yorar. Endişe etmeyin sevgili başaklar. Siz de burçların bitkileri ile şifa bulabilirsiniz. Başak burcunun bitkisi altın başak bitkisidir. Bu bitkiye kullanan başaklar ruhsal duyularını canlandırabilirler. Şifalı bitkilerin meleği olarak bilinen bitki sayesinde stres kaynaklı rahatsızlıklarda son bulur.

7. Terazi Burcu Bitkileri

Şekere olan düşkünlüğü nedeniyle kilo alımını dengeye koyamayabilir. Zeytin yaprağı sayesinde oluşan iltihaplardan kurtulan teraziler, ruhi dalgalanmalarına da bu bitki sayesinde çözüm bulabilirler. Burçların şifalı bitkileri ile şifa bulmanızı dileriz.

8. Akrep Burcu Bitkileri

Psikolojik zeminli hastalıkların sık görüldüğü bir burçtur. Bir bahçe bitkisi olan Calendula akreplerin şifalı bitkisidir. Antiviral etkisi ile bilinen bitki son derece yararlıdır.

9. Yay Burcu Bitkileri

Özellikle orta yaştan sonra vücutta oluşan yağlanmalar ile baş edemeyen yaylar, ökse otu sayesinde yağlanma sorunundan kurtulabilir.

10. Oğlak Burcu Bitkileri

Boğaz ve kemik ağrıları ile baş etmekte zorlanan oğlaklar, ada çayı ile sorunlarına hızlı ve etkili çözümler bulabilirler. Özellikle kış aylarında burçların bitkileri ile boğaz enfeksiyonundan korunabilirler.

11. Kova Burcu Bitkileri

Kova burçları genel olarak eklem ağrıları ile boğuşmaktadır. Bu nedenle kovaların en faydalandığı bitki ay çekirdeğidir. Burçların şifalı bitkileri ile eklem ağrınıza siz de çare bulabilirsiniz.   

12. Balık Burcu Bitkileri

Formalarını düzenli olarak koruması gereken burcun etkili şifalı bitkisi kırlangıç otudur. Yüzeysel hastalıklara şifa olan bitki form konusunda da bünyeye yardımcı olmaktadır. Balık burçları da aynı boğa burçları gibi kilo almaya müsait bir yapıya sahip olduklarından burçların şifalı bitkileri ile form da kalabilirler.

Burçların bitkileri ile şifa bulmanız için sizlere detaylı bir liste hazırladık. Eğer günlük burç yorumları okumak isterseniz burayı tıklayabilirsiniz. Unutmayın ki günlük burç yorumları aşk iş para ve sağlıktan haber verecek kadar kısıtlı bir alana sahip değildir. Burcunuzu doğru şekilde biliyorsanız, hele bir de güneş burcunuzun yanında yükselen ve ay burcunuzu da biliyorsanız hayatınızı burcunuza göre devam ettirebilirsiniz.

Burçların şifalı bitkileri sadece bir sorununuz olduğunda değil, gün içinde de çay olarak tüketebilir, ruhunuzu rahatlatabilirsiniz. Ancak unutmayın ki bu bitkiler sizin burçlarınızın bitkileri olsa  da fazla kullanımı zararlıdır. Bundan dolayı günde en fazla 2 bardak içmeniz ve bunu da kontrollü olarak yapmanız gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!