featured

7 En İyi Borsa Filmleri ile Finansın Derinliklerine Doğru Bir Yolculuğa Hazır Olun

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Borsa filmleri, sinema sektörünün önem verdiği ve sürekli olarak yeni hikayelerle içerik ürettiği bir film çeşididir. Bu film türüne sadece yatırımcılar ve borsacılar değil tüm sinemaseverler ilgi göstermektedir. Filmlerde işlenen konular borsa işlemleri, forex yatırımları, ekonomik krizler gibi konulardır. Özellikle ekonomi dünyasının arka planında neler olduğunu merak edenler için bilgilendirici yapımlar olarak dikkat çekerler.

Eski dönemlerden beri bu filmler farklı ekonomi modellerini, farklı krizleri ve yatırım araçlarını konu eden hikayelerle çekilmiştir. Her bir filmde gerçek hayattan kesitler sunulmuş ve ekonominin bir oyuncak olmadığı vurgusu yapılmıştır. Hemen hemen her dönemde birçok film çekildiği için insanlar hangi filmi izleyecekleri konusunda ikilemde kalabiliyor. Biz de bu ikilemi ortadan kaldırabilmek adına tarihin en iyi borsa ile ilgili filmleri listesini sizler için oluşturmak istedik. İşte o filmler…

Özellikle Yatırımcıların İzlemesi Gereken En İyi Borsa Filmleri

Listemizde yer alan filmlerin her biri IMDB puanı yüksek filmlerdir. İzleyenlerin tekrar tekrar izlemek istediği hikayelere sahiptirler. Daha önce izlemediyseniz bu filmlere mutlaka göz atmalısınız. Şimdiden iyi seyirler…

1- The Wolf of Wall Street – Para Avcısı 2014 – IMDB 8.1

YouTube video

Filmin hikayesi gerçek bir hayat hikayesinden esinlenilerek yazılmış ve perdeye aktarılmıştır. Hikayenin ana kahramanın ismi Jordan Belfort’tur. Genç bir yatırımcı olan Belfort, Wall Street borsasına girmiş ve hisse senetleri ile para kazanmanın yollarını öğrenmeye başlamıştır. İlk zamanlar brokerlik yapan Belfort daha sonra bir yatırım şirketinde CEO olarak iş bulmuştur.

Yatırım şirketinde olmanın avantajlarını kullanmak isteyen bu genç yatırımcı kısa sürede zengin olmaya başlamıştır. Neredeyse her gün milyon dolarlar kazanmakta ve yine aynı hızla tüm parayı bir gecede harcamaktadır. Kumar, fuhuş, gece hayatı düşkünlüğü başlayan Belfort’u büyük bir çöküş bekliyor.

Filmin oyuncu kadrosu da en az film kadar heyecan verici. Filmin başrolünde hepimizin yakından tanıdığı Leonardo Dicaprio yer alıyor. Filmde ünlü oyuncuya Johan Hill ve Margot Robbie eşlik ediyor. Dev kadroya sahip bu film, borsa filmleri izlemek isteyenlerin önceliği olan filmlerden biridir.

2- Margin Call – Oyunun Sonu 2011 – IMDB 8.1

YouTube video

Filmin konusunda finansal çöküşe giren bankalar ve Wall Street borsası işleniyor. 2008 yılında baş gösteren emlak fiyatlarındaki ani artışlar nedeniyle Wall Street borsası ve mortgage kredisi sağlayan bankalar büyük bir çıkmaza girmiş durumda. Hisseler dip yapıyor ve özel bankalar zor duruma düşüyor. Büyük bankaların bir şeyler yaparak bu krizden en az hasarla çıkması gerekiyor.

Filmde yer alan en büyük bankalardan birisi çareyi işçilerin işlerine son vermekte buluyor. Teker teker seçtikleri bazı işçilerin işlerine son veriyorlar. Fakat durum sandıklarından daha büyük ve bu şekilde işten çıkarmalar krizin önüne geçemiyor.

Bankanın bir diğer sorunu ise kendilerine güvenerek yatırım yapan müşterilerine bir açıklama yapmak zorunda olmasıdır. Bu müşteriler büyük para sahipleridir. Bakalım bu krizden kurtulabilecekler mi? Borsa filmleri listesinde hikayesi ile göz dolduran bu film sizleri krizin ortasına davet ediyor.  

Filmin oyuncu kadrosunda Kevin Spacey, Paul Bettany ve Jeremy Irons yer alıyor. 

3- Arbitrage – Entrika 2013 – IMDB 6.6

YouTube video

Robert Miller, hayatı entrikalarla dolu olan bir fon yöneticisi olarak finans sektöründe iş yapmaktadır. Miller bu entrika dolu hayatına bir de yasak aşk eklemiştir. Bir gün yasak aşkı ile trafik kazası geçirir ve kadın ölür. Hem bu yasak aşkın üzerini kapatmak hem de büyük paralara sahip olmak için elindeki fonları satmak ister. Bu amacını başarıya ulaştırır fakat Miller’ın hesaba katmadığı olaylar gelişir.

Büyük satışların gerçekleşmesi sırasında fon muhasebelerinde usulsüzlükler göze çarpar. Bu durumu araştırmak için görevlendirilen müfettiş bakalım gizemi çözebilecek mi?

4- Too Big To Fail – Hata Yapmak İçin Çok Büyük 2011 – IMDB 7.2

YouTube video

Borsa filmleri gerçek hayattan esinlenerek çekilmiş filmlerdir demiştik. İşte o hikayelerden birisi bu filme konu olmuştur. ABD’de yaşanan 2008 krizi sonrası Başkan Bush, Ekonomi Bakanı Henry Paulson’a görev verir. Görevi ise ABD’yi bu krizden kurtarmanın yollarını bulmak ve kurtarmaktır. Devlet ve şirketler büyük bir iflasın eşiğine gelmiş durumda. Bakalım Paulson hem devletin itibarını hem de şirketlerin mali durumunu düzeltebilecek mi?

5- Other People’s Money – Başkalarının Parası 1991 – IMDB 7.9

YouTube video

Mali çöküşte olan şirketlerin peşine düşen bir adam ve o şirketlerin üzerine konuşu filmin ana konusudur. Bu seferki hedefinde bir aile şirketi vardır. Fakat bu şirketin patronu kolay kolay şirketini teslim etmeye niyetli değil. Bu nedenle avukat olan kızıyla bir iş birliği içine giriyor. Bakalım hikaye nasıl şekillenecek.

6- Boiler Room – Kazan Dairesi 200 – IMDB 7.8

YouTube video

Filmin ana kahramanı Davids, tüm yatırımcıların hayaline sahiptir. Okul ve günlük hayatında başarısız olmasına rağmen borsa piyasasında büyük paralar elde etmeye başlar. Bir borsa şirketinde çalışan Davids, kısa süre içinde piyasada adından bahseder ve yüksek yerlere gelir. Eğer borsa piyasası hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız borsa filmleri arasında izlemeniz gereken bir filmdir.

7- Wall Street: Money Never Sleep – Para Asla Uyumaz 2020 – IMDB 7.6

YouTube video

Borsa filmleri listemizin son filmine geldik. Broker Gekko isimli kişi küresel krizlerin yaşadığı dünyada aldığı sert kararlar ile adından söz ettirmektedir. Wall Street borsasında yatırımcı olan bir genç yatırımcı piyasaların bu halinden memnun değildir. Bu nedenle Gekko’nun kapısını çalar.

Wall Street borsasında eskiden uzman olarak çalışan bu adamla iki görev anlaşması imzalar. Görevlerden ilki yaklaşan büyük krizden çevrelerindeki insanları uyarmasıdır. Diğer görev ise genç yatırımcıya akıl hocalığı yapan kişinin ölümünü araştırmasıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!