featured

Burj Al Arab | Dubai’nin Simgesi Lüksün Zirvesinde Bir Otel!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşik Arap Emirliklerini oluşturan yedi emirlikten biri olan Dubai’nin bir anlamda simgesi durumunda olan Burj Al Arab oteli aynı zamanda lüksün de zirvesi konumundadır.

Arapların kulesi manasına gelen “Burj Al Arab” ismi verilen bu eşsiz otel, mimari yapım şeklinin bir Yelkene olan benzerliğiyle aynı zamanda Yelken Otel olarak da tüm dünyada ünlenmiştir.

Burj Al Arab ’ın Dubai’den Dünyaya Yansıyan Göz Kamaştırıcı Özellikleri

Dubai dünyanın en zengin ülkeleri arasında ilk sıralarda yer alırken tabi ki de onu simgeleyen eşsiz bir eserin de varlığı tüm dünya tarafından konuşulur olmalıdır. İşte bu eser Burj Al Arab! Bakalım hangi özellikleri ile dünyadaki bütün yapıların önünde muhteşem bir mimari olma özelliği taşıyor?

1- Yapay Adacık Üzerine İnşa Edilen Yelken Otel

Büyük kaya bloklarının denize indirilmesi ile sonradan yapay olarak oluşturulan yapay bir adacık üzerine kurulan bu eserin yapımına 1994 yılında başlanmıştır. Bu muazzam yapının tamamlanarak otel olarak açılması ise 1 Aralık 1999 tarihini bulmuştur.

Denizde yol alan bir yelkeni andıran mimari yapısı ile Yelken Otel olarak da bilinen yapının dış tasarımında Khuan Chew imzasını görürken otelin tasarımı ve mimarisinde ise Amerikalı mimar Tom Wright ismiyle karşılaşırız.

Yapay bir ada üzerine konumlandırılan otele, Jumeirah Plajı’ndan 279 metre uzunluğa sahip özel bir asma yol ile ulaşım sağlanır. Bu yol yapay adacık ile ana karanın da bağlantısını sağlar.

321 metre yüksekliği ile dünyanın en yüksek yapıları arasında sayılan otelin dış yüzeyinde, hem sıcak hava sirkülasyonuna destek olmak hem de mevcut ağırlığı azaltmak amacıyla büyük bez kumaşlar kullanılmıştır. Bu açıdan da otel geceleri farklı renklerde ve figürlerde aydınlatılabilmektedir.

2- Dünyanın İlk 7 Yıldızlı Oteli

Yapımı çok eski olmamakla birlikte dünya üzerindeki Big Ben, Empire State, Eiffel Kulesi, Kolezyum, Louvre Müzesi ve Taç Mahal gibi en ünlü yapılar arasında yerini alan Burj Al Arab, aynı zamanda dünya üzerindeki ilk 7 yıldızlı otel unvanına da sahiptir. Lüks adına her şeyin bir arada sunulduğu otel, ultra modern mimarisi yanında Arap kültürü ile Batı modernizmini de bir araya getirmiştir.

Otel, konaklama imkanları dışında günü birlik kültür gezilerine de ev sahipliği yapmakta ve bu anlamda onlarca lüks yapı ve otele sahip olan Dubai’nin de halen daha simgesi durumunda bulunmaktadır. Burj Al Arab fiyat aralıkları ile de tüm dünyada en çok konuşulan mekanlar arasında. Sadece Dubai otelleri içerisinde değil

3-İhtişamlı Yapısı ile Dünyanın En Görkemli Yapılarından Biri Olan Burj Al Arab Hotel- Dubai

Dünyanın önde gelen görkemli yapılarından birisi olan otel, post modern mimarisi, sahip olduğu yüksekliği, lüks adına düşünülen her türlü detayı ile zenginlik kavramının yeniden tanımlanmasına da öncülük etmiştir.

Dubai, tam 828 metre yüksekliği ile dünyanın en yüksek yapısı Burj Khalifa ile birlikte  Rose Rayhaan ve JW Marriott Marquis gibi ultra lüks otellere sahip olsa da Burj Al Arab Dubai, eşsiz mimarisi ve sunduğu seçkin hizmetlerle modern Dubai’yi en şık ve iyi şekilde temsil etmeye devam etmektedir.

4- Eşsiz Burj Al Arab Mimari Özellikleri

Dhov olarak bilinen geleneksel Arap teknelerini anımsatan Yelken şeklindeki otel, 22 ayarlık altın yaprağı kullanılarak oluşturulan 7.315 metrekarelik mermer kaplamasıyla dünyanın en büyük orta avlusunu barındırır.

Bu avlunun ortasında yer alan büyük su çeşmesi ise 30 metre yüksekliğe kadar su fışkırtabilmesi ile ünlüdür. Toplamda 202 lüks dubleks süit yanında otelin 25. Katında Kral süitler her türlü lüks ihtiyacına eksiksiz olarak yanıt verir.

Toplam 8 restoran ve barı ile ultra lüks otel hizmetlerinin de standartlarını belirler. Ayrıca otel 4 yüzme havuzu yanında tam donanımlı fitness salonu, Su Parkı, güzellik salonları ve Assawan spa ile akla gelebilecek her türlü seçkin hizmeti de noksansız biçimde konuklarına sunar.

Zenginliğin ve lüksün dünya üzerindeki en önemli merkezlerinden biri konumuna gelen Dubai Emirliğinde, bu emirliğin en bilinen yapısı olan Burj Al Arab Jumeirah ise lüksün zirve noktasını teşkil eder. Sunulan seçkin hizmetler ve konforla bu otel, bir sarayda konaklama hissini tüm misafirlerine yaşatır. Dünyanın en lüks 5 oteli arasında da ilk sıradadır.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!