featured

Ankara Sosyete Pazarı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkentimiz Ankara sosyete pazarı ile merkezi semtlerinde haftanın birkaç günü hizmet sunuyor. Hafta içi ve hafta sonu olarak hizmet veren bu pazarlarda binlerce ürün yer alıyor. Ankara sosyete pazarı, pazarı ziyaret etmek isteyen kişilere de çoğu zaman ücretsiz servis imkanı sağlıyor.

YouTube video

Sosyete pazarı Ankara ilimizin belki de en sık rağbet gören alışveriş alanları arasında yer alıyor. Özellikle de merkezi semtlerde bulunan bu pazarlar açıldıkları günlerde ziyaretçi akınına uğruyor. Biz de sizler için Ankara’da en uygun sosyete pazarı hangisi ve bu pazarların genel özellikleri neler gibi bilgileri derlemek istedik.

Ankara Sosyete Pazarı Nedir?

Ankara sosyete pazarı, içerisinde binlerce ürünün satışa sunulduğu büyük bir pazar alanıdır. Ankara’nın birden fazla bölgesinde kurulan bu pazarlarda genellikle giyim ve tekstil ürünleri satılmaktadır. Ankara’nın pazar kültüründe oldukça önemli yeri olan bu pazarlar haftanın üç günü aktif olarak hizmet vermektedir.

Sosyete pazarlarında hırdavat, organik gıda, tekstil, ayakkabı, aksesuar ve kozmetik alanlarında pek çok ürün bulunmaktadır. Bazı pazarlarda çeşitli baharatların ve yiyeceklerin de satışı yapılmaktadır. İşte, Ankara’nın en sık ziyaret edilen başlıca pazarları:

1- Sıhhıye Sosyete Pazarı

Sıhhıye sosyete pazarı açık mi sorusu internet aramalarında da sıklıkla sorulan bir sorudur. Her ne kadar 2020 yılı pandemi nedeniyle pazarların işleyişinde de değişiklik oluştursa da Sıhhıye pazarını artık normal saatlerinde ziyaret edebilirsiniz. Sosyete pazarı Çankaya aramalarında da sıklıkla karşımıza çıkan bu pazarda pek çok ürün satışa sunuluyor.

YouTube video

Sıhhıye pazarı, haftada yalnızca bir gün hizmet verebiliyor. Hafta içi Perşembe günlerinde b pazarı ziyaret edebilirsiniz. Sıhhıye pazarı sabah 07.00 ila akşam 20.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

2- Sosyete Pazarı Ümitköy

Ankara sosyete pazarı denildiğinde akıllara ilk olarak Ümitköy pazarının gelmesi oldukça normal. Haftanın tam 3 günü hizmet sunan bu pazar aynı zamanda sosyete pazarı Çayyolu adıyla da biliniyor. Ümitköy ve Çayyolu ikametlerine yakın olan bu pazarda aradığınız pek çok şeyi bulabilirsiniz.

YouTube video

Ümitköy pazarı, Çarşamba, Cumartesi ve Pazar günleri 07.00 – 20.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Pazar için her saat başı ya da yarım saatte bir kalkan servislere binerek pazar alanına kolayca ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda Ümitköy metrosu yakınlarından da pazara ortalama 20 dakikada yürüyebilirsiniz.

3- Sosyete Pazarı Batıkent

Batıkent sosyete pazarı ne zaman açılacak sorusu da 2020 yılı pandemi döneminde sıklıkla sorulan bir soru olmuştur. Batıkent pazarı, Ankara sosyete pazarı anlayışında önemli bir yerde bulunmaktadır. Cuma ve Pazar günleri hizmet sunan bu pazarda aradığınız her ürünü bulabilirsiniz.

YouTube video

Haftanın iki günü boyunca oldukça kalabalık olan bu pazar, Ankara’nın da en önemli pazarları arasında yer almaktadır. Batıkent sosyete pazarı servis saatleri takip edilerek de pazara ulaşabilirsiniz. Aynı şekilde kendi özel aracınızla da pazar alanına kolayca ulaşmanız mümkündür.

Ankara Sosyete Pazarı Ücretsiz Servis Durakları

Sosyete pazarı ne zaman açık sorularına yukarıda bazı faydalı yanıtlar verdik. Şimdi pazarlar hakkında en merak edilen sorulardan olan servis duraklarını ve saatlerini sizlerle paylaşacağız.

Yaşamkent ve Atabilge durakları için 10.30’da başlayan servisler her yarım saate bir kalkmaktadır.Eryaman ve Okyanus duraklarında da servislerin başlangıç saati 10.30 olarak belirlenmiştir. Bu duraklarında her yarım saate bir ücretsiz servis imkanı sağlanmaktadır.Uludağ Kebap ve Türkkonut duraklarından da 10.30’da kalkan ve yarım saatte bir devam eden servislere binebilirsiniz.

YouTube video
Ümitköy ve Konutkent için de 10.15’te kalkan ve her 15 dakikada bir yenilenen servisleri kullanabilirsiniz.TOKİ ve Yapracık duraklarında 10.30’da başlayan servisler her saat başı yenilenmektedir. Aynı şekilde TOKİ ve Turkuaz servisleri de her saat başı yenilenmektedir. Yalnız TOKİ Turkuaz servislerinin başlangıç saati 11.00 olarak belirlenmiştir.

Sosyete Pazarlarında Hangi Ürünleri Bulabilirsiniz?

Sosyete pazarı açık mı sorusuna yanıt alırken bu pazarlarda hangi ürünlerin satışa sunulduğuna da kısaca değinmiştik. Pazara gitmeden önce pazar içerisinde hangi tip ürünlerin satıldığı konusunda daha detaylı bilgiler edinebilirsiniz. Ankara’da yer alan bir sosyete pazarında genellikle giyim ve tekstil ürünleri satışa sunulmaktadır.

Pazarlarda kurulan tezgahlarda içinde bulunduğumuz mevsime uygun kıyafetler bulmanız mümkün olacaktır. Bunun yanı sıra pazarlarda ayakkabı ve çanta gibi ürünleri de sıklıkla bulabilirsiniz. Özellikle de Ümitköy pazarında giyim ve aksesuar alanında pek çok ürüne rastlamanız mümkündür.

Bahçelievler 3. Cadde sosyete pazarı gibi noktalarda çeşitli ev aletlerinin satıldığı tezgahlara da denk gelebilirsiniz. Hırdavat ve züccaciye ürünlerine hemen hemen her pazarda rastlamanız mümkündür. Fakat kimi pazarlar züccaciye bakımından daha zengin olabilmektedir.

Bunların yanı sıra pazarlarda organik besinler ve baharatlar gibi ürünleri de bulabilirsiniz. Tamamen organik olarak yetiştirilen sebze ve meyveler de pazarların belli noktalarında açılan tezgahlarda yer almaktadır. Bunlara ek olarak ev dekorasyonu için gerekli olan çeşitli ürünler de yine Ankara pazarlarında sıklıkla rastlanılan ürünlerdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!