featured

15 En İyi Netflix Zombi Dizileri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zombi dizileri, Fantastik türün en güzel örneklerinden ve son yılların en sevilen türlerinden biri olmuştur. Zombi dizileri Netflix gibi platformlarda da sıklıkla karşımıza çıkıyor. Özellikle de Walkind Dead isimli dizinin başarısı zombi dizileri ve filmleri alanında daha fazla iş yapılmasına olanak sağlıyor.

Biz de bu yazımızda sizlerle zombi dizileri en iyi örneklerini paylaşmak istedik. Siz de özellikle Netflix gibi platformlardan zombi dizileri izle şeklinde arama yaparak bu türde çekilen yapımları izleyebilirsiniz.

Dizi tercihinde bulunurken de listemizde yer alan ve size özel olarak derlediğimiz yapımlara göz atabilirsiniz. İşte, geniş izleyici kitlesine ulaşmış en iyi zombi dizileri Netflix listesi…

En İyi Netflix Virüs Zombi Dizileri | Az Bilinen Zombi Dizileri

Netflix zombi dizileri 2020 ve daha önceki senelerde zamanla popüler hale gelmiştir. Birkaç sene önce çekilen bu tip dizilerin popülerlik kazanması bu türdeki yapımların sayısında da artışa neden olmuştur. Yalnızca Netflix gibi platformlarda sınırlı kalmayarak dizibox zombi dizileri arasına da yeni yapımlar eklenmiştir.

YouTube video

Genellikle kıyamet sonrası dönemde geçen bu tip dizilerin senaryoları da çeşitli bilim kurgu ögelerini barındırıyor. Kıyamet dizileri arasında yer alan zombi temalı yapımlarda salgın bir hastalıktan ya da nükleer saldırılardan yola çıkılarak bir kurgu oluşturuluyor.

Siz de bu türdeki yapımlara karşı ilgi besliyorsanız zombi dizileri listemize göz atabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız listede tüm zamanların en iyi zombi temalı dizileri yer alıyor.

En İyi Netflix Zombi Dizileri Listesi

En iyi zombi dizileri Netflix denince oldukça fazla seçenek karşımıza çıkıyor. Bazı eski ve az bilinen zombi dizileri 2022 yılı olmasına rağmen izlenmeye devam ediliyor. 

Her geçen gün zombi filmleri çoğalıyor ve insanı zombiye çeviren bir virüsün yarattığı etki, farklı yapımların ustalığı ile ekranlara yansıyor. İşte, her biri birbirinden heyecanlı ve ilgi çekici en iyi Netflix zombi dizileri

1- Black Summer

YouTube video

Black Summer dizisi, Dünyada Zombi kıyameti başlarken kızını kaybeden bir kadının hikâyesini anlatıyor. Kadın zombi kıyameti dünyasında bazı mültecilere katılır. Artık bu tehlikeli dünyaya girmeye ve kızını ne pahasına olursa olsun bulmaya hazırdır.

Başrol, ‘My Bloody Valentine Jaime King tarafından canlandırılıyor. Diğer oyuncular arasında Justin ChuCary, Kelsey Flower, Gwynyth Walsh ve Christine Lee yer alıyor. Hem konusuyla hem oyuncu kadrosuyla Black Summer en iyi Netflix zombi dizileri listesinde!

(IMDb: 7.5/10)

2- Z Nation

YouTube video

Z Nation, kıyamet sonrası bir gelecekte geçen bir konuyu ele alıyor. Dizide bir virüs insanlığı çılgın zombilere çevirerek yok olma eşiğine getirir. Olayların başlamasından üç yıl sonra bu problemi çözecek bir umut belirir.

Kaliforniya’daki Hastalık Kontrol Merkezi’nin son işleyen laboratuvarı bir çare bulmaya çalışır fakat ellerinden bir şey gelmez. Ama sorun şu ki zombi çılgınlığının tedavisi New York’tadır.

Diğer insanlar zombi istila ortamını geçmek ve tedaviyi geri getirmek için bir ekip gönderir. Bu konuda, Alvin Murphy adında bir adam onlara yardımcı olur. Alvin, salgından önce Maine’deki deniz hapishanesindeki mahkumlarla birlikte, her birine aşı verilen bir deneyin bir parçasıdır.

Murphy, bu aşı yüzünden bir zombi saldırısından kurtulabildiğini kanıtlar. Murphy insanlara yardım etmek için mücadele vermeye başlar.

Alvin Murphy artık insanların hayatta kalabilmesi için son çaredir. Ancak bu durum herkesin bildiğinin çok daha fazlasıdır. Eğer siz de Murphy’nin mücadelesine tanıklık etmek isterseniz en iyi Netflix Zombi dizileri listemizdeki Z Nation’a gözatabilirsiniz.

(IMDb: 7.5/10)

3- iZombie

YouTube video

En iyi Netflix zombi dizileri listemizde iZombie dizisi de yer alıyor. Moore genç, nişanlı ve tıp alanında umut verici bir kariyere sahip. Bir gece, bir tekne partisine katılır ve Utopium adlı yeni bir ilaç dener.

Ertesi gün, bir zombiye dönüştüğünü keşfeder! Bu gelişme onun kafasını karıştırır. Nişanını atar ve kimseye ne olduğunu anlatmadan işi bırakır.

Şimdi en büyük sorun, açlığını tatmin etmenin bir yolunu bulmaktır, ancak yemek yemiyorsa, diğer dizilerden bildiğiniz stereotipik zombilere dönüşecektir. Tıbbi lisansı bir çözüm bulmasına yardımcı olur. Morgda çalışmak için bir işe başvurur ve tüm sorunları çözülür.

Cesetlerin beyinlerini yemeye başlar ve bu şekilde kimseyi öldürmek zorunda kalmaz. Fakat ölülerin parçalandığını gören patronu için işler karma karışık bir hal almaya başlamıştır. Herkes suçluyu aramaya başlar. iZombie, Netflix’in en iyi zombi dizileri arasında.

(IMDb: 8.2/10)

4- Dead Set

YouTube video

‘Big Brother’, İngiliz televizyonundaki en başarılı zombi dizilerinden biriydi. Gösteri, dünyanın geri kalanından güvenli bir evde izole edilen ve ödülü kazanmak için maksimum gün hayatta kalmak zorunda olan bir grup ünlünün bir araya gelmesini konu alıyor. (eğer ilgilenirseniz, şov geçen yıl, on sekiz sezondan sonra sona erdi.)

‘Dead Set’, ‘ Big Brother ‘ evinde geçiyor. Şov aynı şekilde başlıyor. Evin içinde yaşayan, dünyadan kopan katılımcılar var, bu yüzden tüm ülkenin zombiler tarafından ele geçirildiğini bilmiyorlar. Katılımcılar ve prodüksiyon ekibi hayatta kalan tek kişilerdir ve dışarıda neler olduğu hakkında hiçbir fikirleri yoktur.

Fakat büyük ödül gecesi geldiği için kapılar açılmıştır. Bu kez, dışarı çıkmak yerine, zombiler devreye girer. ‘Big Brother’ evi zombi istilasına uğruyor dizisine dönüşüyor. Bu mükemmel bir gerçeklikle hazırlanan dizi, en iyi Netflix zombi dizisi olmaya aday.

(IMDb: 7.7/10)

5- The Returned

YouTube video

Bu seri, ‘The Returned’ adlı bir Fransız serisine dayanıyor. Dizi, ölü insanların hayata dönmeye başladığı küçük, sakin bir kasabada geçiyor.

Eskiden kasabada yaşayan insanlar görünümleri bozulmadan tekrar dirilmeye başlıyorlar ve eskiden yaşadıkları anılarına dair hatırladıkları hiçbir şey yok.

Hikâye, o zamandan beri kayıplarından uzaklaşan aile üyelerinin tepkisiyle bir ivme bulur. Nasıl geri döndükleri ve bunun herkes için ne anlama geldiği komplosu ileriki bölümlerde daha da heyecan kazanıyor. En iyi zombi dizileri listesindeki The Returned de izlenmeye oldukça değer!

(IMDb: 8.2/10)

6- Glitch

YouTube video

Netflix’deki en iyi zombi dizisi sayılabilecek bir tür olan Glitch, çoğunlukla ölümden dönen insanlar hakkındaki konuyu ele alıyor. Glitch Yoorana adlı bir kasabada geçen ve yedi kişinin gizemli bir şekilde hayata döndüğü bir Avustralya dizisidir. James Hayes kasabanın şerifidir ve yerel mezarlığa görev için çağrıldığında bu ürkütücü olayı keşfeder.

Mezarlarından sürünerek gelen yedi kişi önünde durur, mükemmel derecede sağlıklıdırlar. Ama nerede olduklarını ve hatta kim olduklarını bile bilmemektedirler. Sanki beyinleri tamamen silinmiş gibi…

Hayes, bu hassas durumun ortaya çıkmaması gerektiğini biliyor ama aynı zamanda bu insanların kimliğini ve onları neyin geri getirdiğini de anlaması gerekiyor. Yerel bir doktordan bu olayı gizli tutmak için yardım istiyor ama olaylar içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Siz de bu heyecana ortak olmak için en iyi zombi dizileri arasında yer alan Glitch izleyebilirsiniz.

(IMDb: 8.3/10)

7- Santa Clarita Diet

YouTube video

Bu Netflix orijinal zombi dizisi’ni, daha önce izlemediyseniz kesinlikle izlemeniz gerekir. Dizi bir çiftin Sheila ( Drew Barry more ) ve Joel Hammond’un (Timothy Olyphant) hikâyesini anlatıyor. Liseden beri beraberler ve 19 yıldır evliler. Bu herhangi bir ilişkide çok uzun bir zaman ve kesinlikle iniş ve çıkışlarını gördüler.

Emlakçı olarak çalışıyorlar, genç bir kızları var ve Santa Clarita‘nın sakin mahallesinde yaşıyorlar. Her iki komşuları da polis; bu çok önemli bir detay çünkü Hammond’ların davranışlarının şüphe çekici olmaması gerekiyor.

Bir gün, hiçbir sebep yokken, Sheila hastalanır ve kusmaya başlar; o kadar ki organlarından biri ağzından çıkar! Temizlendikten sonra iyi kendine gelir ve daha iyi hissetmeye başlar, ancak bir şeylerin yanlış gittiğinin farkındadır.

Kalp atışları durur ve eli kesildiğinde kanı akmaz, yemek yemek istemez çünkü canı artık insan eti istiyordur! Durumu etkili bir zombi olarak teşhis edilir.

(IMDb: 8.3/10)

8- The Walking Dead

YouTube video

The Walking Dead prömiyerinden bu yana neredeyse on yıl geçti ve hala izlemediyseniz, kendinize zombi türünün bir hayranı demeye cesaret edemezsiniz. Bu dizi, tüm zombi dizilerinin bir özetidir ve dokuz yıl sonra bile en çok izlenenlerden biri, en iyi zombi dizileri arasında yer almasının çok iyi bir nedeni vardır.

Hikaye, görevde vurulmuş ve çok uzun zamandır komada olan bir şerif olan Andrew Lincoln tarafından oynanan Rick Grimes ile başlıyor. Uyandığında, dünyanın son kez gördüğü gibi bir yer olmadığını keşfeder. İlk başta, kelimenin tam anlamıyla etrafta kimse yoktur, her yer terkedilmiştir.

Ama sonra cesetler tarafından saldırıya uğrar. Hayatta kalan iki kişiyle tanıştıktan sonra, bir virüsün dünyayı istila ettiği ve herkesi bir zombiye dönüştürdüğü söylenir. Rick, karısına ve oğluna ne olduğunu öğrenmek için dışarı çıkar.

Hikâye şimdi çok uzun bir yol kat etti ve beşinci sezonunda da olan ‘ Korku Yürürken Öldü ‘ adlı bölüm diziye ilham verdi. Ve işler başka bir yöne doğru gitmeye başladı. The Walking Dead’i benzerlerinden üstün kılan, hikayenin korku unsuruna daha az, daha çok insan doğasının incelenmesine odaklanmasıdır.

Her mevsimde, Rick ve hayatta kalanlar grubu, çoğu diğer insanlardan olan her türlü tehditle uğraşmak zorunda kalır. İlkel yaşam formlarında hayatta kalan insanların zombilerden çok daha tehlikeli olabileceğini anlayacaksınız. Birçok dalda rekorlar kıran dizi En İyi Netflix Zombi Dizileri arasında ilk sırada.

(IMDb: 9.2/10)

9 – Kingdom

Kingdom, Güney Kore dizileri listelerinde de yer alan oldukça popüler ve başarılı bir yapımdır. Güney Kore, dizi sektöründe İlk olarak 2019 yılında yayınlanmaya başlayan dizide antik dönemde gerçekleşen bir zombi istilasından bahsediliyor.

YouTube video

Kingdom, ülkesini zombi virüsünden kurtarmaya çalışan bir prensin hikayesinin anlatıldığı bir yapımdır. Pek çok fantastik ögeyi içerisinde barındıran bu dizide krallığın başındaki kral da virüsten etkilenmiş ve öldükten sonra zombi olarak dirilmiştir.

Tüm bu olayları öğrenen ve zamanında hayin damgası yiyen prens de krallığı kurtarmak için kolları sıvayacaktır.

(IMDb: 8.4/10)

10 – Bite Me – En İyi Netflix Zombi Dizileri

Siz de Bite Me zombi dizisi izle seçeneklerinden faydalanarak bu kült diziye bir şans tanıyabilirsiniz. İlk sezonu 2010 yılında yayımlanan dizi, 2012 yılında yayınlanan ikinci sezonu ile final yapma yoluna girmiştir. En iyi zombi dizileri arasundaki bu dizi, yalnızca iki sezondan oluşan bir mini dizi kıvamında da keyifle izlenebilir.

YouTube video

Bite Me, hayatlarını oyun oynamakla geçiren 3 gencin zombi istilası esnasında verdikleri tepkileri anlatıyor. Zamanlarının büyük bir kısmını bilgisayar oyunları ile geçiren gençler gerçek bir zombi saldırısında oyun taktiklerini uygulamaya başlıyor. Yer yer gerilim dolu ve yer yer de komedi unsurlarının yer aldığı en iyi zombi dizileri Netflix listesinde bulunan bu diziyi siz de listenize ekleyebilirsiniz.

(IMDb: 7.3/10)

11 – Aftermath – En İyi Netflix Zombi Dizileri

Aftermath zombi dizisi olarak ekranlara gelen ve geniş kitlelere ulaşmayı başaran oldukça popüler bir yapımdır. 2016 yılında ekranlara gelen ve yalnızca 13 bölümden oluşan bu mini dizide de zombi istilası ile karşı karşıya kalan bir dünyadan bahsediliyor. Fantastik ve bilim kurgu türünün de güzel bir örneği olan dizi, yalnızca tek bir sezondan oluşmaktadır.

Aftermath, dünyanın başına aynı anda gelmiş olan pek çok felaketi konu alıyor. Tüm bu felaketler sonucu ortaya çıkan bir salgın da insanların zombiye dönüşmesine neden oluyor.

Tüm bunlar olurken de kendilerini ve dünyayı kurtarmaya çalışan bir grup cesur insanın da hikayesi anlatılıyor. Eğer en iyi zombi dizileri arasında yer alan mini dizi arayışında iseniz Aftermath izlemeyi tercih edebilirsiniz. 

(IMDb: 5/10)

12 – Death Valley

Death Valley, 2011 yılında ilk kez ekranlara gelen ve bir hayli sevilen bir yapımdır. Hem korku, hem gerilim hem de komedi ögelerini iç içe tutan bu yapım MTV kanalında yayınlanmıştır. Yalnızca 12 bölümden oluşan dizide pek çok fantastik öge de yer alıyor.

YouTube video

Death Valley, zombilerin peşine düşmüş olan bir grup özel polisin maceralarını anlatıyor. Özel yetiştirilen bu polis ekibi aynı zamanda kurtadamlarla da mücadele etmek zorunda kalıyor. En iyi zombi dizileri Netflix listesindeki Death Valley izleyerek bu mücadeleye yakından tanıklık edebilirsiniz.

(IMDb: 7.8/10)

13 – Helix

Helix, 2014 ve 2015 yılları arasında yayınlanmış olan ve toplamda 2 sezondan oluşan popüler bir zombi yapımıdır. Dizi, kıyamet sonrası ayakta kalmaya çalışan bir dünyanın başına gelen olayları aktarmaktadır.

YouTube video

Dizide, Antartika’da çalışmalar yürüten ve zombi virüsüne engel olmaya çalışan bir grup bilim insanı yer alıyor. Bu bilim insanları, zombi virüsüne engel olmak için çaba sarf ederken virüs hızlı bir şekilde yayılmaya başlıyor. En iyi zombi dizileri Netflix listesinde bulunan Helix, 2022 yılında dahi izlenmeye devam ediliyor.

(IMDb: 6.8/10)

14 – In the Flesh

2013 ve 2014 yılları arasında yayınlanan In the Flesh, BBC yapımı bir mini dizi olma özelliğini taşıyor. Yalnızca 9 bölümden oluşan dizi, tüm zamanların en iyi zombi dizileri Netflix temalı yapımları arasında da ilk sıradadır.

YouTube video

In the Flesh, gönüllü olarak çalışan bir grubun zombileşmiş insanları yeniden iyileştirme çabasını anlatıyor. Topluma yeniden kazandırılmak istenen zombiler ile kapalı ortamlarda çeşitli çalışmalar yapılıyor.

(IMDb: 8.0/10)

15 – We’re Alive

We’re Alive, FX zombi dizisi kategorisinde yer alan oldukça sevilen bir yapımdır. Dizi, 9.1 olan IMDb puanı ile de dikkatleri üzerine çekmektedir. Toplamda 4 sezondan oluşan We’re Alive, büyük bir patlamadan sonra yaşananları konu ediniyor.

YouTube video

En iyi zombi dizileri listesindeki bu dizide, dünyada meydana gelen korkunç bir dizi olay sonucunda beklenmeyen bir zombi istilası yaşanıyor. Dram ve korku temasını oldukça iyi bir şekilde işleyen bu diziye siz de mutlaka bir şans vermelisiniz.

(IMDb: 9.1/10)

Siz de çok sevdiğiniz zombi dizi önerilerini yorum bölümünde bizimle paylaşabilir ve daha çok filmi listemize eklememizi sağlayabilirsiniz. Bol paylaşımlı ve zombi dizileri ile zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacağınız bol filmli günler dileriz…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!