featured

Tüm Zamanların 7 En İyi Netflix Filmleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Netflix son yıllarda oldukça popülerleşen ve içerisindeki bir sürü film kategorisi ile oldukça kaliteli ve zevkinize uygun filmler izleyerek vaktinizi iyi değerlendirebileceğiniz mecralardan biri. Sizin için bugün her zevke uyabilecek ve izlerken çok hoşunuza gidecek tüm zamanların en iyi netflix filmlerini derledik. Eğer keyifli vakit geçirip günün stresinden uzaklaşmak ve kendinize biraz zaman ayırmak istiyorsanız bu filmlere bir göz atın.

1- Görümce

Başrollerinde Gupse Özay, Buğra Gülsoy ve Eda Ece’nin oynadığı Görümce filmi komedi türündeki filmlerden. İzleyen birçok insan tarafından olumlu oy almış ve izlerken gülmekten katılacağınız ve kafanızı tamamen boşaltıp günün stresini orada bırakacağınız filmlerden biri.

Yeliz erkek kardeşi olan Ahmet’e gereğinden fazla düşkündür ve onun için her şeyi yapmaya hazırdır. Öyle ki Yeliz’in bu düşkünlüğü sonucunda ikili beraber yaşamını sürdürmeye ve bir evi paylaşmaya başlamaktadır. Fakat Yeliz’i ona göre oldukça kötü bir sürpriz beklemektedir. Çünkü Ahmet aşık olmuştur ve Yeliz’in dünyası adeta başına yıkılır.

YouTube video

Bu ilişkiyi bozmak için elinden geleni yapacaktır. Ancak işler çok ani gelişir ve Ahmet sevgilisine bir anda evlenme teklifi eder. Ardından birbiri arkasına gelen olaylarla birlikte kardeşlik ilişkilerinin gidişatı sizce ne olacaktır? Ahmet evlenebilecek midir? Gibi soruların cevaplarını filmde bulacak ve izlerken gülmekten yerlere yatacaksınız. Tüm zamanların en iyi netflix filmleri arasında komedi türündeki bu film kesinlikle ön plana çıkmaktadır. (İMDb puanı 5.1)

2- Deliha

Deliha filminin ana konusu saf, temiz ve bir o kadar da iyi olan deli dolu bir kız Zeliha’nın anlatıldığı komedi türündeki Türk yapımı filmlerden biri. Başrollerinde Gupse Özay, Cihan Ercan ve Derya Alabora yer alıyor.

Deliha bir gün ansızın fal baktırmaya gidiyor ve falda hayatının aşkını bulacağı söylenince ise artık hayatını buna göre planlamaya başlıyor; adeta bunun için yaşar hale geliyor. Öğrendiği gün ise mahallelerinde bir fotoğrafçı dükkanı açılıyor ve bu dükkanın sahibi ise çok yakışıklı bir adam olan Cemil çıkıyor.

YouTube video

10 saniye de merdivenleri inerse hayatının aşkını bulacağına inanan Deliha mahalleli tarafından da bu lakabın takılmasını hak edercesine inançları olan ve oldukça saf bir kız. Bunun üzerine merdivenler 10 saniye de iniyor ve bir anda fotoğrafçı dükkanından içeri dalıyor; işte orada işler karışıyor ve Deliha birbirinden değişik bir sürü olayla birlikte başından geçenleri yaşamaya başlıyor.

Komedi türündeki filmin vizyon tarihi ise 2014 ve izleyenler tarafından oldukça beğenilen ve güzel yorumlar alan bu filmi hala izlemediyseniz mutlaka izlemelisiniz. Tüm zamanların en iyi netflix filmleri denildiğinde komedi türünde Türk yapımı olan bu filmi kesinlikle çok seveceksiniz. (İMDb puanı 4.5)

3- The Platform

The Platform filmi izlerken bayılacağınız ve empati kurup düşünmekten kendinizi alamayacağınız içerisinde fazlasıyla sosyal farkındalık barındıran filmlerden biri. Adeta bir sosyal deney ile beraber tasarım kurgusu yapılmış olan binanın her katında iki kişi yer alıyor ve yemekler en üst kattan konularak herkesin belirli sürelerde yemesi ile birlikte bir alt kata iniyor. Ancak takdir edersiniz ki en alt kata indiğinde insanlara bir şey kalmamış oluyor ve büyük bir açlık ile mücadele etmek zorunda kalıyorlar.

YouTube video

Suçluların bu binada toplanması ile birlikte açlığın getirdiği sorunlarda üstüne gelince işler baya karmaşık ve içinden çıkılamaz durumlara varıyor. Filmin ana merkezinde kapitalist düzen, zengin ve yoksul arasındaki farklılıklar ve adaletsizlik çok güzel bir şekilde gözler önüne seriliyor. Tüm zamanların en iyi netflix filmleri denildiğinde eğer farkındalık adına filmleri seviyorsanız bu filmi izlemeden ön yargılı yaklaşmayın kesinlikle. (İMDb puanı 7.0)

4- Karakomik Filmler

YouTube video

Karakomik filmler, Kaçamak ve 2 Arada olarak iki parçadan oluşan bir film. Kaçak kısmında 4 arkadaş tatile çıktığında başlarına gelen olaylar anlatılırken 2 Arada filminde tüm hikaye arabalı vapurda geçiyor ve Ayzek adındaki adamın yaşam hikayesi konu alınırken çok ilginç olaylar anlatılıyor.

YouTube video

Cem Yılmaz’ın yönetmenliğini üstlendiği ve senaryosunu yazdığı bu filmde komedi dalında tanıdığımız Cem Yılmaz farklı konulara değinerek farklı bir tarz ele almış. Ancak filmin içerisinde fazlasıyla sosyal farkındalığa rastlayacak ve empati yapacaksınız. Tüm zamanların en iyi Netflix Filmleri denildiğinde farklı bir dal olarak mutlaka gösterilebilir. (İMDb puanı 6.4)

5- Eltilerin Savaşı

Eltilerin Savaşı, komedi dalındaki Türk yapımı bir film ve 2020 yılında vizyona girmiş filmlerden biri. Çıktığı ilk günden itibaren çok sevilen ve oldukça güzel yorumlar alan Eltilerin Savaşı izlerken sizin de kafanızı dağıtacağınız ve kahkahalara boğulacağınız kesin.

YouTube video

İki elti olan Sultan ve Gizem’in aralarındaki çekişmeleri, hayata, evliliklere karşı olan bakış açılarını ve görüşlerini komedi şeklinde konu alan filmde aynı zamanda iki karakterinde görüş farklılıklarını fazlasıyla yansıtıyor. Oyuncular arasında ise Gupse Özay, Merve Dizdar, Uraz Kaygılaroğlu, Füsun Demirel ve Ferit Aktuğ oynamakta.

6- I am Mother

Bir robot tarafından büyütülen genç küçük kız çocuğunun büyütülmesi konu edilen bir film I am Mother. Dünya büyük bir yıkımla karşı kaşıya kalmaktadır ve insan nesli dünya üzerinde tamamen yok olup gitmiştir. İnsan nüfusunun tükenmesinden sonra bir robot tasarlanarak insanların tekrar hayata dönmesi ve insan ırkının tekrardan canlanması sağlanmak istenmektedir.

Anne adı verilen bu robot ise genç küçük bir kızı büyütmek ile görevlendirilmektedir. İkisi arasında zamanla oluşan ve çok güzel giden bu ilişkileri aralarına bir yabancının girmesi ile birlikte farklı bir hal alır. Aralarında bir takım problemlerin çıkmasına ve mücadele etmek zorunda kalmalarına sebep olur.

YouTube video

Anne olan robot ise gerçeklere ulaşmak isteyen bu küçük kıza amacına ulaşmak için her şeyi yapmaya hazır olmasından dolayı son derece sert tepkiler verecektir. Avusturalya yapımı olan 2019 yılında vizyona giren bu filmi bilim kurgu türündeki filmleri sevenler mutlaka atlamadan izlemeli. (İMDb puanı 6.7)

7- Rüzgarı Dizginleyen Çocuk

Rüzgarı Dizginleyen Çocuk 13 yaşında maddi imkansızlıklar sonucu çok zeki olmasına rağmen okuldan alınmak zorunda kalınan bir çocuğun yaşam hikayesini konu ediyor. William Malavi’de yaşayan 13 yaşında bir çocuktur ve fazlasıyla zeki olan bu çocuk maddi imkanların el vermemesi ile birlikte okuldan atılır. Ancak bu durum William’ın okul aşkına ve öğrenme isteğine, çalışma hırsına engel olmaz. Kimsenin haberi olmadan gizli bir şekilde kütüphane gitmeye ve orada öğrenmeye devam etmek ister.

YouTube video

Kütüphanede saatlerce çalışan William ise öğrendiklerin kısa bir süre sonra büyük bir başarı elde eder ve babasına ait olan eski bir bisikleti kullanarak bir rüzgar jeneratöre ortaya çıkarır. Edindiği bu başarı ise sadece onun ve ailesinin hayatını kurtarmakla kalmayacak aynı zamanda yaşadığı bölgenin ve bütün köyünde hayatını kurtararak mükemmel bir işe imza atmış olacaktır. (İMDb puanı 7.6)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!