featured

Instagram’da Butik Açmak İstiyorum Butik Nasıl Açılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günümüzde teknolojinin gelişmesi hemen hemen her alanda hayatımızı etkilemiş bulunmaktadır. Önce online alışveriş siteleri kuruldu, ardından sosyal medya adresleri alışveriş için kullanılmaya başlandı. Ticaret amacıyla kullanılan bu uygulamalar içerisinde en çok ön plana çıkan da Instagram. Bu nedenle Instagram’da butik açmak pek çok kişinin aklına en az bir kere gelmiştir. Bu yazımızda Instagram’da nasıl butik açılacağı gibi merak edilen soruların cevaplarını vereceğiz. İşte detaylar…

Instagram’da Nasıl Butik Açılır?

Özellikle kendinize bir Instagram hesabı oluşturun.İnsanların aklında kalacak bir kullanıcı ismi belirleyin.Markanız hakkında kısa bir açıklama yazın. Kargonun size mi yoksa alıcıya mı ait olduğu, kargo ücretinin ne kadar olduğu gibi bilgileri ekleyin. İletişim için telefon numarası ve e-posta adresi de eklemeniz gerekecektir.Ürünlerinizin özenli bir şekilde çekilmiş fotoğraflarını paylaşın.https://www.youtube.com/watch?v=SRg9yRyXUogÜrün fotoğraflarının altına mutlaka açıklama yazın. Açıklamada ürünün rengi, fiyatı ve ölçüleri yer almalıdır.Ödeme şeklini belirleyin. Ödeme şekli olarak havale veya EFT kullanabilirsiniz. Dilerseniz PayPal ile ödeme yöntemini de seçebilirsiniz.

Hangi kargo ile birlikte çalışacağınızı belirleyin. Belirlerken kargo ücretlerini ve kargo şirketinin kalitesini dikkate almanızda fayda var. 

Instagram Butikleri Nasıl Başarılı Olur?

Instagram’da butik açmak kolay fakat çok fazla sayıda Instagram butiği olduğu için aradan sıyrılarak başarı elde etmeniz zor olabilir. Instagram’da butik açarak para kazanmak için bazı unsurlara dikkat etmelisiniz.

Takipçilerinizin aktif olduğu saatleri takip etmelisiniz. En çok geri dönüş aldığınız saatleri not ederek bu saatlerde paylaşım yapmalısınız.Paylaşımlarınızı ardı ardına yapmayın. Aralıklarla günde 2-3 paylaşım yapabilirsiniz.Instagram butiklerinde başarılı olmak için hashtag kullanımı oldukça önemli. Markanıza özel bir hashtag oluşturup gönderilerinizde bunu kullanın.

Takipçi sayınızı yükseltmek için hedef kitleniz olan kişilerle irtibata geçin. Bu kişileri takip edin ve gönderileri hakkında olumlu yorumlarda bulunun.

Instagram Butiklerinde Müşteri İletişiminin Önemi

YouTube video

İnternet üzerinden satış yapmaya karar verdiyseniz internette her olumsuz olayın kolaylıkla herkes tarafından duyulduğunu bilmelisiniz. Bu yüzden müşterilerinize karşı kullanacağınız en ufak bir kaba söz tüm satışlarınızın bitmesine yol açabilir. Müşterilerinize karşı daima ilgili ve kibar olmalısınız.

Herhangi bir alanda instagramda butik açmak için ve instagram üzerinden satış yapmak için butik açma maliyetini iyi yapmanız gerekir. Butik açmak isteyenlere genellikle butik açmak istiyorum diyor ama instagram butik açma için ne kadar bir maliyet gerektiği konusunda hesaplama yapmıyor. Butik nasıl açılır, instagram butik açmak iyi bir fikir midir, instagramda satış yapmak için instagram nasıl yardımcı olur? Ve daha fazla bilgi ile ilgili çok sonra bilgi sahibi olmak yerine düşünce aşamasında bu sorulara cevap bulunmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!