featured

Migren Aşısı Geliyor: Aşı Ne Sıklıkla Yapılacak?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Migren, Türkiye de her 7 kişiden 1’inde görülen bir hastalık olduğundan çoğu insan bu dertten muzdarip. Amerika da hastalara uygulanmaya başlanan migren aşısı umut verici.

Migren Aşısı Ne Sıklıkla Yapılacak?

Migren oldukça sürece sahip bir hastalık. Nedeni ve tedavisi de tam olarak belirli olmayınca bu hastalığı çekmek orunda kalan insanların ağrı atakları sırasında yaşam kalitesi oldukça düşüyor. Sadece ağrı kesiciler ve ağrı kesici serumlar ile tedavi edilebilen migrenin aşısı sonunda insanlara uygulanmaya başlandı!

Migren aşısı hakkında Anadolu Sağlık Merkezi Nöroloji Bölümü Direktörü Prof. Dr. Yaşar Kütükçü şunları ifade ediyor; “Migren aşısı, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi onayıyla ABD’de hastalara uygulanmaya başladı. Aşı, migren hastalan ve migre­ni önleyici tedavide önemli bir gelişme” Kütükçü; migrenin özellikle kadınlar da daha sık görüldüğünü bu yüzden bu haberin özellikle kadınlar için sevindirici olduğunu da ifade ediyor.

Henüz Onay Alamadı

Migren aşısı her ne kadar Amerika da uygulanmaya başlansa da Avrupa ve Türkiye’nin sağlık otoritelerinden geçebilmiş değil. Türkiye’den ruhsat başvurusu gerçekleşmiş olsa da hala sonuç bekleniyor. Prof. Dr. Kütükçü; 2012’den beri klinik çalışmaları yapılan bu aşının denemelerine 3 bin kişinin katıldığını ve 12’sinin de Türk olduğunu vurguluyor.

Kütükçü; bu aşının Türkiye de uygulanması halinde diğer aşılardan daha farklı şekilde uygulanacağının altını çiziyor. Prof. Dr. Kütükçü’nün verdiği bilgiye göre aşı; atak geçiren hastalara uygulanması amacıyla hazır enjeksiyonlar halinde bulundurulacak ve ayda bir defa hastalara uygulanacak.      

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!