featured

31 Günde Sessiz Sedasız 21 Kadın Cinayeti İşlendi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de her gün farklı gerekçeler neden gösterilerek kadın cinayeti işlenmeye devam ediyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Ekim 2020 raporu ile bu ay öldürülen kadın sayısına dair sayıyı paylaştı. Rapora göre; evlenmek istemeyen, arkadaşlık yapmak istemeyen, ayrılmak isteyen yani hayatı hakkında karar vermek isteyen 21 kadın erkek terörüne kurban gitti.

Raporda ölümlerin gerçekleşme nedeni de yer aldı. 21 kadından 8’inin ölümü şüpheli bulunurken 12 kadının öldürülme sebebi halen çözüme kavuşmadı. 21 kadından 9’unun boşanmak istemesi nedeniyle öldürüldüğü de yine raporda ifade ediliyor. Öldürülen 21 kadın;

Kadınların 6’sı birlikte olduğu erkekler tarafından5’i evli oldukları eşleri tarafından5’i tanıdıkları kişiler tarafından1’i boşandığı eşi tarafından1’i eski sevgilisi tarafından1’i de erkek kardeşi tarafından öldürüldü.

2 kadının ise kimler tarafından öldürüldüğü ve kişiler arasındaki yakınlık henüz tespit edilemedi.

31 Günde İşlenen 21 Kadın Cinayeti Nerelerde Gerçekleşti?

Kadınların kendi hayatını belirleme ve yaşama hakkını elinden alan kişiler mekan fark etmeksizin cinayet işleyebiliyorlar. Caydırıcı cezaların olmamasından ve kadınların güvenliğinin sağlanamamasından güç alan bu kişiler Ekim ayında öldürülen 21 kadının;

12 tanesi kendi evinde2 tanesi araba içerisinde2 tanesi herkesin gözü önünde sokak ortasında1 tanesi kuaförde1 tanesi de ıssız bir alanda hayattan kopartıldı.1 tanesinin ise öldürüldüğü yer tespit edilemedi.

Raporun analiz sonuçlarına göre öldürülen 21 kadının yüzde 57’si ev içinde öldürüldü. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından paylaşılan raporda kadınların öldürülmesi sırasında kullanılan cinayet silahları da listelendi. Bu rapora göre Ekim ayında öldürülen 21 kadında;

14’ü ateşli silahlarla5’i kesici aletlerle2’si de boğularak katledildi.

Kendi hayatına dair karar almak isterken öldürülen kadınların hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemedi. Hangi bahaneyle öldürüldüğünün tespit edilmesi de önleyici tedbirler uygulanmadıkça bir şey ifade etmeyecek. Kadına yönelik şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam edecek. Mayıs ayında, Temmuz 2020 de, Kasım 2020 de bir şekilde ölüm haberleri geldi geliyor.

Platformlara göre İstanbul Sözleşmesi tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek devam edecek. Kadına yönelik şiddetin, kadın cinayetlerinin önüne geçilemeyecek. Neden öldürüldüğü tespit edilemeden, kim tarafından öldürüldüğü bilinmeden bu ay da 21 kadın yeni kararlar almak isterken öldürüldü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!