featured

Lütfi Elvan Kimdir? Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan Nerelidir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzun süre Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak görev yapan Lütfi Elvan kimdir sorusunun en temeldeki cevabı ” bir mühendistir ” şeklinde olacaktır. Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan 10 Kasım 2020 tarihinden itibaren Türkiye Ekonomisi için önemli bir görevi üstlenmekte olacaktır. İşte, yeni Maliye Bakanı hakkında merak edilenler…

Lütfi Elvan Kimdir? Lütfi Elvan Nerelidir?

10 Kasım 2020 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı olarak görev yapmakta olan Elvan, 1962 yılında Karaman’da doğmuştur. İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği mezunu olan Elvan, yine maden mühendisliği bölümünün yüksek lisans dallarından biri olan “kısa vadeli Madencilik Üretim Planlama Optimum Üretim Sistemlerinin Belirlenmesi” konusunda tez yazdı. Yurt dışı eğitimi boyunca Etibank madencilik şirketinden burs alma başarısını elde eden Lütfi Elvan, yüksek lisans eğitiminden kısa bir süre önce Etibank bünyesinde mühendis olarak çalışmıştı.

Lütfi Elvan Kariyer Geçmişi

1995 yılında Birleşik Krallıkta aldığı yüksek lisans eğitiminin ardından Amerika’da Ekonomi bölümünde yüksek lisans yapma başarısını elde etti. Başarılı bir ekonomist ve mühendis olmak için sürekli çalışmalar yapan Elvan, 1989 yılında Devlet Planlama Teşkilatı’na atandı. 1996 yılında aynı kurum içerisindeki Kalkınma Öncelikli Bölgeler Daire Başkanlığına atandı. 2002 yılına kadar bu görevde başarılı çalışmalar yapan Elvan, 2002 yılında DPT Müsteşar Yardımcısı oldu.

Önemli Kadrolarda Lütfi Elvan Görevi ve Siyasi Hayatı

2007 yılında müsteşar yardımcılığı pozisyonundan istifa eden Lütfi Elvan kimdir sorusunun şu anki cevabı Hazine ve Maliye Bakanı olsa da siyaset geçmişinde Sayın Lütfi Elvan uzun ve emek isteyen bir özgeçmişe sahiptir.

2007 yılında yapılan genel seçimlerde Ak Parti Karaman Milletvekili olarak siyasi hayata atılan Elvan, Macaristan-Türkiye Parlamentolararası Grup Başkanı olarak parlamentoda önemli bir yere sahip oldu. 2011 seçimlerinde yine parlamentoda bulunma hakkını kazanan Elvan, Parlamento Bütçe ve Planlama Komisyonu Başkanlığı görevini üstlenerek Türkiye Ekonomisi için önemli bir yerde görev almış oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2013 yılında seçtiği bakanlar arasında bulunan Lütfi Elvan, 2020 yılına kadar Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak görev yapmaya devam etti.

Lütfi Elvan Mersin Milletvekili olarak uzun süre görev yapmış olması ile tanınırken, Lütfi Elvan görevi 2020 itibari ile Hazine ve Maliye Bakanı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal Tebrik Mesajı

2 gün önce Merkez Bankası Başkanı olarak göreve başlayan Naci Ağbal’ı ve Strate

ji Bütçe Başkanlığı’na atanan Sn. İbrahim Şenel’i tebrik eden Elvan, Lütfi Elvan Twitter hesabını aktif bir şekilde kullanmaktadır.

Merkez Bankası Başkanlığı’na atanan Sn. Naci Ağbal’ı ve Strateji Bütçe Başkanlığı’na atanan Sn. İbrahim Şenel’i tebrik ediyor, yeni görevlerinde başarılar diliyorum.

— Lütfi Elvan (@lutfielvan) November 7, 2020

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan Görevinde İlk Günü

Başarılı bir akademik geçmişe sahip olan Sayın Lütfi Elvan Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve geldiği 10 Kasım 2020 tarihinde Lütfi Elvan Twitter hesabı üzerinden yaptığı Atatürk paylaşımı ile takdir topladı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 82. yıldönümünde rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. pic.twitter.com/eMfUULRcsb

— Lütfi Elvan (@lutfielvan) November 10, 2020

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!