featured

Kedi Kısırlaştırma Fiyatı 2020? Kedi Kısırlaştırma Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kedi kısırlaştırma fiyatı 2020 yılı itibari ile güncellenmiş durumda. Birçok kedi sahibi kişi kedilerinin kısırlaştırma masrafını öğrenmek için fiyatlar konusunda araştırma yapıyor. Fiyat tarifesi ilden ile ve kendi cinsiyetine göre değişiklik gösterebiliyor. Biz de bu yazımızda sizlere bu fiyat tarifesinden ve kısırlaştırma işlemlerinden bahsedeceğiz.

Kediler ve köpekler evlerimizin neşe kaynağıdır evin bir bireyidir. Hayvan sevgisinin ne demek olduğunu onlara verilen sevgi ve sonrasında aldığımız karşılıkla anlayabiliyoruz. Ülkemizde ve dünyada birçok kişi evlerinde farklı türlerde hayvan beslese de genel olarak beslenen canlılar kediler ve köpeklerdir. Onlarla aynı ev ortamını paylaşmak bazı yükümlülükleri de beraberinde getirmektedir.

Eğer bir kedi sahiplenmiş iseniz onun maması, temizliği, bakımı ve sağlık kontrolü gibi tüm ihtiyaçları sizin sorumluluğunuzdadır. Eğer bu sorumlulukları yerine getiremeyeceğinizi düşünüyor iseniz kesinlikle bir kedi sahiplenmeyin. Onları doğal ortamlarından koparmayın. Çünkü doğal ortamından kopartılan ve daha sonra farklı nedenlerle sokağa atılan canlıların hayata tutunması çok güç oluyor.

YouTube video

Doğal yaşamın koşullarına alışık olmayan kediler, beslenme ve kendini koruma konusunda yetersiz kalıyor. Eğer her yönden yeterli geleceğinizi düşünüyor iseniz kedi veya kedilerin bakımını üstlenmelisiniz.

Bu ön giriş bilgilerini vermemizin nedenleri bu konunun hassasiyetini anlatabilmek içindi. Kedilerin ve diğer canlıların hayat kalitesi için üstlenmemiz gereken sorumluluklar vardır. Bu sorumluklar kedi kısırlaştırma fiyatı ve aşı fiyatları gibi maddiyatları da karşılamayı gerektirmektedir. Kedinizin sağlığı için bunlar önemli konulardır.

Köpek ve Kedi Kısırlaştırma Fiyatı

Kedi ve köpeklerin kısırlaştırması eğer çiftleştirme olmayacak ise yapılması sağlıkları açısından önemli bir ameliyattır. Bu ameliyat kolay şekilde gerçekleştirilmektedir ve kesinlikle korkulacak bir durum yoktur. İşinde uzman veterinerler ve kaliteli veteriner kliniklerinde gerçekleştirilmesi önerilen bu ameliyatın belirli bir ücreti vardır.

Bu ücretlendirme; kullanılan ilaç miktarı ve kalitesi, hayvanın cinsi, hayvanın cinsiyeti gibi faktörlerle değişiklik göstermektedir. Bazı durumlarda şehirler arasında da fiyat farklılığı olduğu görülmektedir. Bu nedenle listede yer alan fiyatlar sizin şehrinize göre farklı şekilde gösterilebilir.

YouTube video

2020 yılı itibari ile köpek ve kedi kısırlaştırma fiyatı itibari ile listemiz şu şekildedir;

Dişi kedi kısırlaştırmak fiyatı 600 TL – 700 TLErkek kedi kısıtlaştırmak fiyatı 350 TL- 500 TLDişi köpek kısırlaştırmak fiyatı 900 TL – 1200 TLErkek köpek kısırlaştırmak fiyatı 500 TL – 700 TL

Kedi Aşı Ücretleri 2020 Ne Kadar?

Kedilerin 2 aylık olduktan sonra sırasıyla yapılması gereken ve belirli periyotlarla tekrarlanması gereken aşıları vardır. Bu aşılar hem kedinizin sağlığı için hem de ev halkının sağlığı için önemlidir. Bu aşılarda iç ve dış parazit aşıları sizin de sağlığınız açısından gereklidir. Kedinizde oluşabilecek herhangi bir parazit mutlak suretle size de sıçrayabilir. Bu parazitlerin başında herkesin de bildiği üzere bit ve pire gelmektedir.

Bit ve pire gibi parazitlerin kedinizde barınamaması için dış parazit aşısı mutlaka yapılmalıdır. Bu dış parazit aşısı bir damla şeklindedir ve dilerseniz siz de internet üzerinden dış parazit damlası satın alarak 3 ayda bir ya da 4 ayda bir kendiniz evde uygulayabilirsiniz. Fakat iç parazit aşısı, karma aşı, lösemi gibi diğer aşılar veteriner kliniği tarafından yapılmalıdır.

YouTube video

Köpek ve Kedi Aşıları Fiyatı 2020

Kedi kuduz aşısı 80 TL – 100 TLKedi karma aşısı 90 TL – 120 TLKedi lösemi aşısı 90 TL – 120 TLKedi FIV aşısı 120 TL – 150 TLKedi iç parazit açısı ağızdan ve enjeksiyon olmak üzere iki şekilde uygulanıyor. Oral fiyat 50 TL- 60 TL, enjeksiyon fiyatı 75 TL- 90 TL. Kedinizin kilosuna göre bu karar veterinere aittir.Kedi dış parazit aşısı 40 TL- 50 TLKöpek kuduz aşısı 90 TL – 100 TLKöpek karma aşı 100 TL – 120 TLKöpek iç parazit uygulaması da oral ve enjeksiyon olarak farklılık göstermektedir. Oral fiyatı 60 TL- 80 TL, enjeksiyon fiyatı 80 TL- 120 TL.Köpek dış parazit aşısı 60 TL- 80 TLKöpek Lyme aşısı 110 TL – 140 TL

Kedi Kısırlaştırma İşlemi Nasıl Uygulanıyor?

Dişi ve erkek kediler 6 aylık oldukta sonra kısırlaştırma ameliyatı yapılabilir. Tabi bunun kararını yine veteriner hekiminiz verecektir. Bazı hastalıklar durumunda ya da kızgınlık döneminde kısırlaştırma yapılamamaktadır. Kedinizi kontrole götürdüğünüz de veterineriniz size kısırlaştırma yapılıp yapılamayacağını söyleyecektir. Kedi kısırlaştırma fiyatı da o an da size iletilecektir.

Erkek kediler kızgınlık dönemleri yaklaştığında evinizin belirli köşelerine ve kıyafetlerinize koku bırakmaya başlayacaktır. Keskin bir koku alıyor iseniz eğer bilin ki erkek kediniz o noktalara koku bırakmıştır. Bu saatten sonra kedinizin kısırlaştırma vakti geldiğini anlayabilirsiniz.

YouTube video

Kısırlaştırma işlemleri uyutma ile başlamaktadır. Narkoz verilen kediler daha sonra cerrahi müdahale ile kısırlaştırılmaktadır. Bu işlem kedinizin sağlıklı bir hayat sürmesi için önemlidir. Kısırlaştırma işlemi bittiğinde kediler uyanmaları için kenara alınmaktadır. Genel itibari ile kendilerine gelme süreleri 4-6 saat arasında değişebilir. Kedi kısırlaştırma fiyatı kedinizin cinsiyetine göre farklılık göstermektedir.

Kedi Kısırlaştırma Sonrası Yapılması Gerekenler

Kedinizi ameliyat sonrası gördüğünüzde içinizde bir burukluk olabilir. Çünkü narkoz etkisinde sizi üzecek bir surat yapısına sahip olmaktadırlar. Ayrıca kısırlaştırma uygulanan bölgesindeki ilaç izleri sizi üzmekte hatta pişman edebilmektedir. Boynuna takılan korumalık içinden size bakışı kalbinize kadar işlemektedir. Bu duruma hazırlıklı olmalısınız. Aslında onun sağlığı için çok iyi bir şey yaptınız fakat o an ki duruşu sizi üzmektedir.

Kedinizin ameliyat sonrası ameliyat bölgesini yalamaması gerekmektedir. O nedenle boyunluğu mutlaka 3 gün süreyle çıkarmayın. Eğer kediniz taktırmıyor ise 3 gün süreyle kedinizi gözetleyin ve yalamaya yeltendiğinde müdahale edin. Çünkü orası kaşındığı için sürekli yalamak isteyecektir.

Kediniz gün içinde narkozun etkisi ile kusabilir, renkli sıvılar çıkartabilir. Ve halsiz olabilir. Fakat bu durum bazen gün içinde ama genel olarak 3 gün içinde kaybolmaktadır. Ve kediniz eski haline dönerek mutlu şekilde evde koşmaya başlamaktadır. İşte o an kedi kısırlaştırma fiyatı gözünüze görünmeyecek ve kedinizin o halleri sizi mutlu edecektir.

Kısırlaştırmanın ardından beslenmesine çok dikkat etmeniz gerekir. Çünkü kediler kısırlaştırma sonrasında kilo almaya başlar. Eğer kedinizin obez olmasını istemiyor iseniz veterineriniz tavsiyelerini dinleyerek beslenmesini yönlendirin. Kedi kısırlaştırma fiyatı içerisinde beslenme değişikliğini de ekleyebilirsiniz.

YouTube video

Erkek kedi kısırlaştırma fiyatı ve dişi kedi kısırlaştırma fiyatları, köpek kısırlaştırma ücreti, köpek kısırlaştırma ücretleri veteriner hekimler tarafından belirlenmektedir. Veteriner hizmetleri çok pahalı geliyor ise sokak hayvanları için oluşturulan muayene ve tedavisi için hizmet veren belediye barınaklarına götürebilirsiniz.

Ankara, Çorum gibi yerlerde bu tür yerler var mı sorusu çokça soruluyor. Kasım ayından sonra yeni çıkartılan polis birimi bu konuda yardımcı olmaktadır. Sokaklarda yaşayan hayvanlar bu birimlere bildirilebilir ve dış parazit uygulaması, enjektabl anestezi, yara temizleme gibi sağlık hizmetleri alınabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!