featured

Şimdiye Kadar Çekilmiş En Başarılı 20 Bilim Kurgu Filmi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sizler için şimdiye kadar çekilmiş ve gişe rekortmeni olmayı başarmış bilim kurgu filmi önerilerini derlemek istedik. Bilim kurgu türündeki yapımlar, hangi tarihte çekilmiş olursa olsun her zaman izleyeni ekrana kilitlemeyi başarmış yapımlardır. Bilim kurgu film için aynı zamanda fantastik ve post apokaliptik tanımlaması da yapılmaktadır.

YouTube video

Uzun yıllardır sinema tarihinde olan bu türün günümüzde de oldukça çarpıcı örnekleri bulunuyor. Özellikle günümüzdeki bilim kurgu filmler gelişmiş teknoloji ile harmanlanıp karşımıza çıkıyor. Bu da filmin gerçekçiliğini önemli ölçüde arttırıyor. Siz de bu listemizde en iyi ve kaliteli bilim kurgu filmi önerileri bulabilirsiniz.

Bilim Kurgu Filmi Nedir?

Birileri size bilim kurgu filmi öner dediğinde bu tür filmlerin ne gibi özelliklere sahip olduğunu bilmeniz gerekebilir. Bilim kurgu türü, gerçekleşmesi mümkün olan fakat belli bir teknoloji ile ulaşılabilen olayların konu edinildiği yapımlardır. Aynı zamanda bu türün içerisinde kıyamet sonrası filmleri ya da bazı distopik yapımlar da yer alabilmektedir.

https://www.youtube.com/watch?v=hcEXbYjZfk4

Teknolojinin günümüzden daha gelişmiş olduğu, çeşitli nükleer kazaların yer aldığı ya da virüs salgınlarının olduğu filmler bilim kurgu türü içerisinde yer alır. Siz de bu türdeki filmleri bilim kurgu filmi izle gibi seçeneklerden aratarak izleyebilirsiniz. Fakat önce sizin için hazırladığımız en iyi bilim kurgu filmleri listesi içerisindeki önerilere de göz atmalısınız.

1. The Martian

Söz konusu bilim kurgu türündeki yapımlar ise The Martian da bu listemizde mutlaka yer alması gereken bir filmdir. Aslında bilim kurgu türündeki bir roman olan The Martian, geçtiğimiz senelerde beyazperdeye uyarlanmıştır. Film, vizyona girdiği sene içerisinde önemli ölçüde bir gişe başarısı elde etmiştir.

YouTube video

The Martian, Mars görevinde yaşanan bir kaza sonucu gezegende mahsur kalan bir astronotun yaşam mücadelesini anlatıyor. Astronotun gezegende mahsur kaldığı anlaşıldığında dünyadaki bilim insanları onu kurtarmak için derhal harekete geçiyor. Bu kurtarma hikayesinde her iki taraf da bilim dünyası için önemli aşamalar kaydediyor.

2. Fahrenheit 451

Bilinmeyen bilim kurgu filmleri listelerinde de yer alan Fahrenheit 451, Ray Bradbury tarafından kaleme alınmış distopik bir romandır. 1966 yılında Fransız auter yönetmen François Truffaut tarafından sinemaya uyarlanan film büyük beğeni toplamıştır.

https://www.youtube.com/watch?v=r6VUExA5UKA&t=65s

Fahrenheit 451, bilinmeyen bir zamanda bilinmeyen bir yönetimin baskıcı politikası altında geçiyor. Filmde itfaiye ekipleri evlerde bulunan kitapları yakmakla görevi hala getiriliyor. Kitap okumanın ve özgür düşünmenin yasak olduğu bu dönemde insanlar baskıcı rejimle mücadele etmek zorunda kalıyor.

3. Total Recall

Total Recall da kült bir yapım haline gelmiş olan ve sinema dünyasının klasikleri arasında yer alan bir bilim kurgu yapımıdır. Mars filmleri arasında da yer alan filmin vizyona girdiği dönemde gişe rekorları kırdığını da söyeleyebiliriz.

YouTube video

Total Recall, rüyalarında sürekli Mars gezegenini gören bir adamın hayatını anlatıyor. Mars gezegenine saplantılı olan Douglas, günün birinde bu gezegeni ziyaret etmek zorunda kalıyor. Bu ziyaret Douglas’ın hayatında bilinmeyen ve unutulmuş olan bazı şeylerin de kapısını aralamaya yetiyor.

4. K – PAX

2001 yapımı K- PAX, alışılagelmiş bilim kurgu yapımlarından farklı bir hikayede ilerliyor. Psikoloji temalı bir film de olan K – Pax uzaydan geldiğini iddia eden bir adamın tuhaf hayatını anlatıyor.

YouTube video

Prot isimli genç bir adam, tuhaf tavırları sonucunda bir psikiyatri kliniğinde tedavi görmeye başlar. Prot, sürekli uzaydan geldiğini ifade etmekte ve çevresindekileri bu duruma inandıramamaktadır. Fakat Prot’un anlattıkları belli bir mantık çerçevesine oturtulduğunda çok da imkansız gelmemektedir.

5. Equilibrium

Yapım tarihi 2002 olsa da bilim kurgu filmi 2019 listelerinde yer alan Equilibrium, sıradışı hikayesi ile izleyenleri ekrana kilitliyor. Film, II. Dünya Savaşı sonrası dünyanın geldiği durumu ve toplumun yozlaşmasını konu ediniyor.

YouTube video

Filmde, savaş sonrasında başa geçen faşist düzenin insanları nasıl kontrol altına aldığı anlatılıyor. İnsanların duygularını kontrol eden bu sistemde umut ve sevgi gibi kavramlar kesinlikle yasak kabul ediliyor.

6. Gattaca

Gattaca da bilim kurgu filmi listelerinde her zaman yer almayı başarmış oldukça kaliteli ve izlemesi keyifli bir filmdir. 1997 yılında çekilen bu filmde usta oyuncular Uma Thurman, Ethan Hawke ve Jude Law yer alıyor.

YouTube video

Gattaca, üstün insanların yer aldığı bir dünyada kendini geliştirmek isteyen normal bir insanın hikayesidir. Gelişen teknoloji, artık tamamen üstün genlere sahip olan insanların dünyaya gelmesini sağlamaktadır. Normal insanlar ise bu dünyada daha alt seviyede görevler almakta ve ikinci sınıf muamelesi görmektedir. Gattaca, normal bir insanın sistemi kandırarak uzay görevinde yer almaya çalışmasının heyecanlı hikayesidir.

7. Gravity

2014 bilim kurgu filmleri listelerinde yer alan Gravity, Oscar ödüllü oldukça önemli bir filmdir. Usta yönetmen Alfonso Cuaron tarafından çekilen filmde Sandra Block ve George Cloony gibi isimler yer alıyor.

YouTube video

Film, uzay görevi esnasında meydana gelen bir kaza sonucu uzay boşluğunda yaşam savaşı veren bir kadının hikayesidir. Dünya ile iletişimin tamamen kopması sonucu yapayalnız kalan kadın, bu durumdan er ya da geç bir kurtuluş yolu bulacağına inanmaktadır.

8. The Terminator Serisi

Bilim kurgu türünün en önemli film serileri arasında The Terminator serisi de yer alıyor. İlk film 1984 senesinde çekilmiş de olsa serinin devam filmleri günümüze dek uzanmayı başarmıştır. Öyle ki seriden bir de spin off dizisi çıkmıştır.

YouTube video

2029 yılında geçen bu yapımda dünyanın başına gelmiş olan korkunç bir felaketten bahsediliyor. Zamanda yolculuk yapan bir grup ise bu felaketi sona erdirmek için canla başla uğraş sarf ediyor.

9. Her

Her, farklı türde bir bilim kurgu filmi izlemek isteyenler için oldukça eğlenceli ve bir o kadar da dramatik bir yapımdır. En iyi bilim kurgu filmleri 2019 listelerinde bile yer alan bu yapım, vizyona girdiği dönemde büyük ses getirmeyi başarmıştı.

YouTube video

Her, insanın yalnızlaşmasını konu alan ve gelecekte geçen çarpıcı bir aşk hikayesidir. Karısından yeni ayrılan bir adam, bu süreci atlatmaya çalışırken yeni heyecanlar da yakalamak ister. Bu da genç adamı yeni gelişmiş olan bir sanal sekreter ile ilişki yaşamaya itecektir.

10. 2001: A Space Odyssey

Netflix bilim kurgu filmleri listelerinde de yer alan ve tüm zamanların en iyi yapımları arasında bulunan 2001: A Space Odyssey de kült bir filmdir. Stanley Kubrick tarafından çekilen film, aynı isimli bir bilim kurgu romanından sinemaya uyarlanmıştır.

YouTube video

2001: A Space Odyssey, tek başına anlaması zor bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. İnsanlığın atladığı çağları konu alan filmde toplumdaki ve insan ırkındaki bazı kırılma noktaları işleniyor. Felsefik yapısı ile de dikkat çeken bu bilim kurgu filmini mutlaka izlemenizi öneriyoruz.

11. Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Duygu yüklü bir aşk filmi izlemek isteyenler Eternal Sunhine of the Spotless Mind’i listelerine eklemeliler. Ülkemizde “Sil Baştan” adıyla gösterime giren bu film, kaliteli bir bilim kurgu yapımı olarak da görülüyor.

YouTube video

Aşık olduğu kadını aklından tamamen sildirmek isteyen genç bir adam, bu aşka dair hiçbir iz kalsın istemez. Bu işlem esnasında pişmanlık yaşayan genç adam, silme işleminden sonra kadere karşı gelemeyeceğini de anlayacaktır.

12. Twelve Monkeys

Oldukça başarılı bir bilim kurgu filmi olan Twelve Monkeys, dünyanın kötü bir felaket ile yok olmasını anlatıyor. Yok olan ve yaşama elverişli olmayan dünyadan kaçabilen insan ırkının bir kısmı ise yeraltında yaşam savaşı vererek kendilerine yeni bir dünya kurmaya çalışıyor.

YouTube video

Tüm bu felaketleri hiç yaşanmamış saymak için de zamanda yolculuk teknolojisi kullanılarak felaketten öncesine gidilmesi gerekiyor. Bu görev için de suçlu olarak cezasını çekiyor olan kişiler tercih ediliyor.

13. Blade Runner Serisi

Blade Runner, toplamda iki ayrı filmden oluşan tüm zamanların en çarpıcı bilim kurgu yapımıdır. 2019 yılında geçen ilk filmde dünyanın gelmiş olduğu distopik toplum ele alınmaktadır.

YouTube video

Dış görüntüsü tamamen insanı andıran robotların hakim olduğu bu toplumda gerçek insanları ayırt etmek ise neredeyse imkansız hale gelecektir. Serinin ikinci filminde de robot ve insan arasındaki ince çizgilerden bahsediliyor.

14. Back to the Future Üçlemesi

Back to the Future serisi de tüm zamanların en başarılı bilim kurgu filmi listelerinde yer alıyor. Komedi ve bilim kurgu ögelerini oldukça güzel işleyen bu seride adından da anlaşılacağı üzere bir zaman yolculuğundan bahsediliyor.

YouTube video

Lise çağındaki bir çocuk ile dahi ve deli bir profesörün maceralarında siz de kendinizi filmin içerisine girmiş gibi hissedeceksiniz. Anne ve babasının tanışma dönemine giden genç Mike, bu süreçte değiştirebileceği, istenmeyen detayları bozmamak adına uğraş sarf edecektir.

15. The Matrix Serisi

The Matrix serisi de tüm zamanların en iyi bilim kurgu filmi listelerinde başı çekmektedir. 2000’li yıllarda daha da fazla gelişen bilim kurgu türü, Matrix Üçlemesi sayesinde adeta top noktasına ulaşmayı başarmıştır.

YouTube video

Simülasyon olan bir dünyada yaşamaya çalışan insanlar olan bitenden tamamen habersiz hayatlarını idame ettirmektedir. Neo isimli genç bir adam ise yaşamakta olduğu dünyadaki bazı detayları fark ederek bu işin peşine düşecektir.

16. Interstellar

Son 10 yılın en iyi bilim kurgu filmleri arasında yer alan Interstellar, Christopher Nolan imzalı adeta bir başyapıt olma özelliğini taşıyor. Yine distopik bir kıyamet sonrası dönemde geçen hikayede insanların hayatta kalma savaşlarına yer veriliyor.

YouTube video

Geçmişte başarılı bir bilim insanı olan Cooper, dünyanın geldiği son evrede çiftçilik yaparak hayatını geçirmektedir. İnsan ırkının sonunun yaklaşmakta olduğu bu evrende Cooper yeni arayışlar içine girerek çocuklarını ve insanlığı kurtarmak için adımlar atacaktır.

17. I Am Legend

Bilim kurgu filmi izle 2020 listelerinde de yer alan 2008 yapımı bu filmde de kıyamet sonrası dönemden bahsediliyor. Aynı isimli bilim kurgu romanından beyazperdeye uyarlanan bu yapım, Will Smith’in başarılı oyunculuğunu da ön plana çıkartmıştır.

YouTube video

I Am Legend, korkunç bir zombi virüsünün hızla yayılmasını konu alan oldukça çarpıcı bir filmdir. Bu virüsten tek etkilenmeyen kişi de zamanında virüse bağışıklık kazanmış olan Dr. Neville’dir Neville, zombileşen insanların arasında tek benliğini kaybetmeyen olarak mücadele etmek zorunda kalacaktır.

18. E.T.

E.T de asla eskimeyen bir bilim kurgu filmi olarak listemizde yerini alıyor. Fantastik bilim kurgu filmler arasında da kabul edilen bu yapım, usta yönetmen Steven Spielberg imzasını taşımaktadır.

YouTube video

E.T, uzaydan dünyayı keşfetmeye gelen bir uzaylı grubunun maceralarına odaklanıyor. Uzaylılar kendi evrenlerine dönerken gruptaki bir arkadaşlarını geride bırakıyorlar. Elliot isimli 10 yaşındaki yalnız bir çocuk da geride kalan uzaylının en yakın dostu olmak için çabalıyor.

19. Inception

Inception, bilim kurgu filmleri 2020 listelerinin de bir üyesi olan ve asla eskimeyen bir yapımdır. Tüm zamanların en kaliteli bilim kurgu filmi listesinde olan bu yapım da usta yönetmen Christopher Nolan imzasını taşımaktadır.

YouTube video

Inception, rüya esnasında bilinçaltında meydana gelen olayların manipüle edilmesini anlatıyor. “Rüya ekleme” olarak da adlandırılan bu yöntem sayesinde kişilerin bilinçlerine yön verilebiliyor. Bu yolda tehlikeli işler yapan bir grup ise rüya ekleme yaparken kendilerini tehlikeden tehlikeye atıyor.

20. Star Wars Serisi

Söz konusu bilim kurgu filmi listeleri ise bu listelerde Star Wars serisine de mutlaka yer verilmesi gerekmektedir. George Lucas’ın yaratıcısı olduğu seri, günümüze dek uzanmayı başaran oldukça kaliteli ve kült bir seridir.

YouTube video

Seksenlerin en çok sevilen yapımları arasında yer alan Star Wars serisi, 2000’li yıllar itibariyle yeni bir üçlemeyle de geri dönmüştür. Günümüzde ise Disney’in satın aldığı seri, yeni yapımları ve spin off projeleri ile devam ediyor. Siz de farklı evrenlere yolculuk yapmak isteyenlerdenseniz Star Wars serisi tam size göre demektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!