featured

Çatlak Tedavisi Ve Botoks’ta Yepyeni Tedaviler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kırışıklıkların önlenmesinde ve bazı hastalıkların tedavisinde kullanılan etkili bir yöntemdir botoks. Yaşlanmayla birlikte gelen kırışıklıkların en büyük nedenlerinden birisi aşırı mimik kullanımıdır. Bu nedenle kasların hareketlerini azaltmaya yönelik olarak Clostridium Botulinum bakterisinden elde edilen Botulinum toksini uygulanarak mimik kasları ve sinir hücrelerinin iletişimi kesilmektedir. Sinir hücreleri ile iletişimi kesilen kaslar gevşeyerek yüzün gergin durmasını sağlar.

Botoks Uygulaması Ne Zaman Yapılmalıdır?

Kırışıklık tedavisinde kullanılan botoks uygulaması için yapılan yanlışlardan birisi kırışıklıkların derinleşmesini beklemektir. Henüz kırışıklıklar ince iken botoks yaptırmak kırışıklıkların kalıcılık sağlamasını engellediği için daha başarılı sonuç vermektedir. Botoks uygulaması acı veren bir uygulama değildir. Uygulaması da oldukça kolaydır. Pratik bir hekim tarafından 15 dakika gibi kısa bir sürede rahatlıkla tamamlanabilmektedir. Botoks uygulamasını gün içerisinde randevu alarak hızlıca yaptırabilirsiniz. Öğle arasında gidip yüz gerdirme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Botoks Tekrar Yaptırmak İçin Ne Kadar Beklenmeli?

Botoks etkisi geçici olan bir uygulama yöntemidir. Ortalama 5-6 ay kadar bir etki süresine sahiptir. Botoks uygulamaları ile ilgili bilinen bir yanlış her ay yapılması gerektiğidir. Ancak bu yanlıştır. En az 10 hafta geçmeden botoks yaptırmamak gerekir. Daha erken yapılan botoks uygulamaları vücudun antikor geliştirerek botoks etkisini azaltmasına neden olmaktadır. Bu sebeple düzenli olarak botoks yaptıracak kişiler doktorlarından gerekli bilgileri almalıdır.

Botoks Hangi Bölgelere Uygulanır?

Botoks yüzde kırışıklıkla mücadele etmek için kullanılan bir yöntemdir. Ancak vücuttaki tüm kırışıklıklara uygulanmaz. Uygulanacak olan bölgeler belirlenmiştir. Yüzde alın çizgilerine, kaş arasına, göz çevresi ve kaz ayaklarına, ağız çevresi kırışıklıklarına, çene kırışıklıklarına ve boyun bölgesine uygulanmaktadır. Botoks yaptırmak için doğru doktoru tercih etmek gerekir. Doğru dozda ve protokolde doğru yere uygulanan botoks uygulamaları kırışıklıkların giderilmesinde etkili olmaktadır.

Botoks Kimlere Yapılır? Kimler Botoks Yaptırmamalı?

Botoks uygulaması 18 yaşını doldurmuş herkese uygulanabilmektedir. Kadınlar için olduğu gibi erkekler için de botoks uygulamaları gayet güvenli ve tercih edilen bir yöntemdir. Botoks yan etkisi uygulamada başarılı doktorlar tarafından yapıldığında karşılaşma ihtimali çok çok düşük bir uygulamadır. Bu nedenle güvenle yaptırmakta bir sakınca bulunmaz. Ancak botoks uygulaması hamile ve emziren kadınlarda yapılmamaktadır. Anne ve bebek sağlığı için botoks yaptırılması tavsiye edilmez. Botoks için emzirme döneminin sonu beklenmelidir.

Botoks ile Dolgu Aynı Anda Yapılır Mı?

Son zamanlarda yükselen trend botoks ve dolgu uygulamalarının beraber yapılmasıdır. Kırışıklıkların nedenleri tespit edilerek botoks ve dolgu uygulamaları beraber yapılır ve daha etkili bir kırışıklık giderme sonucu elde edilir. Kırışıklık sorunlarına çözüm arayanlar için geçici de olsa etkili olan botoks yöntemi önerilmektedir. Özellikle ameliyatsız yüz germe yöntemlerini arayanlar için bu yöntem oldukça etkili çözüm sunmaktadır. Botoks hakkında merak ettiklerinizi botoksla çatlak tedavisinin ayrıntılarını öğrenmek için kliniğimizi arayabilir ya da ziyaret edebilirsiniz.

Çatlak Tedavisi Nedir? Nasıl Yapılır?

Ciltte oluşan çatlak görünümleri cildin kötü görünmesine ve kişilerin kendilerini kötü hissetmelerine neden olmaktadır. Çatlakların en büyük nedeni hızlı kilo alıp verme olarak bilinmektedir. Bir diğer genel sebep ise doğum sonrası hızlı kilo vermedir. Çatlak tedavisi çatlak görünümlerinin azaltılmasını sağlamaktadır. Çatlak tedavisinde kullanılan binlerce farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlar çatlak bölgesine uygulanan kremler ve masajlardan oluşmaktadır. Bu yöntemler her ne kadar cilt için faydalı olsa da çatlaklara karşı etkili bir sonuç verememektedir. Dr. Mustafa KARATAŞ çatlak tedavisinde Icon Lazer tedavisini önermekte ve uygulamaktadır. Bu sayede çatlaklarda ciddi oranda azalma meydana gelmektedir.

İcon Lazer Nasıl Etki Eder?

İcon lazer tedavisi çatlakların giderilmesi ve görünümünü azaltmak için uygulanmaktadır. İcon lazer etkisi sayesinde çatlak bölgesinde yeniden onarım tetiklenerek cildin çatlakları gizlemesi sağlanmaktadır. Cilt altına yüksek enerjili olarak iletilen lazer ışınları cilt altında ısı katmanları oluşturmaktadır. Isı katmanlarında onarım tetiklenerek cildin o bölgesinin onarıma girmesi sağlanır. Bu sayede çatlak izleri kaybolarak cildin pürüzsüz bir görünüm kazanması sağlanmaktadır. İcon lazer tedavisinde kontrollü olarak cildin çatlak oluşmuş bölgesine hafif hasar verilir. Bu sayede çatlak bölgesi onarıma geçilir. Çatlaklardan en etkili şekilde kurtulmak için İcon Lazer Etkisini keşfetmelisiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!