featured

Maske Takmayan Ivanka Trump Okul Velilerin Tepkisiyle Karşılaştı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mevcut Başkan Donald Trump’ın kızı ve danışmanı olan Ivanka Trump, okulda maske takmamasının ardından tepkilerin hedefi oldu. Çocukların okulunda çıkan tartışma nedeniyle çocuklarının düzenini değiştirmek zorunda kaldı. Onları farklı bir okula kayıt ettirdi. Bu durum Trump’ın torunu da olsan tedbirsizliğin sonucuna katlanırsın şeklinde yorumlandı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin 45. Dönem Başkanı Donald Trump bu kez kızı nedeniyle gündemde. Kızının maske takmaması nedeniyle torunlarının tüm düzeni bozuldu. Ivanka Trump ve eşi Jared Kushner 2017 yılından bu zaman kadar Başkan Trump’un danışmanlığını yapmaktaydı. Çiftin, üç tane de çocuğu bulunuyor. Trump’ın torunları Gottesman Yahudi Okulu’nda eğitimlerine devam ediyorlardı. Fakat geçtiğimiz ay bu okuldan kayıtlarının alınması gerekti.

Okul Değişikliğinin Arkasından Maske Krizi Çıktı

Bu olayın ardından Trump’ın torunlarının okul değişikliği ABD medyasının gündemine girdi. Konunun arka planını araştıran ABD medyası okulda yaşanan maske krizi nedeniyle okul değişikliği kararı alındığı bilgisine ulaştı.

Çocukların eski okulları Gottesman Yahudi Okulu, koronavirüs pandemisi tedbirlerini kendi yöntemleri ile yürütüyorlar. Bu tedbirler kapsamında velilerden maske takmalarını, sosyal mesafeyi korumalarını ve kalabalık toplantılarda bulunmamalarını talep ediyorlar. Bu taleplerini taahhüt ile daha da sağlamlaştırıyorlar.

Fakat Ivanka Trump ve eşi Jared Kushner’in bu taahhütlere uymadıkları belirlendi. Sürekli olarak toplantılara katılan çiftin bu toplantılarda maskesiz olduğu kameralara yansıdı. Özellikle 26 Eylül tarihinde Beyaz Saray’da koronavirüs vakalarının artması ve sosyal mesafe kurallarının hiçe sayılması velilerin tepkisine neden oldu. Sorumsuzluk olarak nitelendiren veliler Ivanka Trump’a büyük tepki gösterdi.

Veliler sadece tepki ile kalmadı ve en az 3 velinin okul yönetimine şikayette bulunduğu bilgisi alındı. Trump’ın kızı ve damadı ile görüşen okul yönetimi bir anlaşmaya varamadı. Bunun üzerine çift, çocuklarını okuldan alarak farklı bir okula nakillerini gerçekleştirdiler. Yeni okulun seçiliş nedeni ise bire bir eğitim vermeleri nedeniyle seçildiği ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!