featured

ÖTV İndirimi Gelecek mi? 2020 Sıfır Araçlara ÖTV İndirimi Gelecek mi?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sıfır otomobil almak isteyen otomobil tutkunları, yeni bir alışveriş yapmadan önce ÖTV indirimi gelecek mi 2020 sorusunun cevabını merak ediyor. Yıl sonunun gelmesi, otomobil satıcılarının yeni yılda yeni fiyatlara gidip gitmeyeceği konusunu da merak konusu haline getirirken, ÖTV zammı sonrası yapılan indirimlere yenileri eklenecek mi? Yoksa kampanyalı fiyatlar yerinde mi sayacak?

Temmuz Ayı ÖTV İndirimi Gelecek mi 2020?

Temmuz ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından, Temmuz ayı ÖTV indirimlerinin yapılmasını bekleyen firma ve kişiler büyük bir kafa karışıklığı içerisine girdiler. Sıfır otomobil almak isteyen otomobil tutkunları, ÖTV indirimi 2020 yılına yetişecek mi, yoksa indirim ve kampanyalar 2021 fiyatları üzerinden mi yapılacak ikilemi arasında kaldı. Hal böyle olunca, gözler, kamu bankalarının hazırladığı otomobil kredilerine çevrildi.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Temmuz Ayını İşaret Etmişti

Türkiye’de sıfır araçlara ÖTV indirimi gelecek mi sorusuna Temmuz 2020 ‘yi işaret eden eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak istifa durumundan sonra gözler yeni Bakan’a çevrildi. 19 Kasım 2020 tarihinde gerçekleşecek olan Merkez Bankası Faiz Oranları toplantısında açıklanması planlanan yeni ÖTV zammı ya da ÖTV indirimi oranları hem tüketici hem de satıcı için büyük bir merak konusu haline geldi.

ÖTV İndirimi Gelecek mi 2020 Berat Albayrak açıklamalarına göre Temmuz ayında gelecekken, Kasım 2020 itibari ile henüz bir indirim söz konusu olmamıştır. Yarın yapılacak olan Merkez Bankası Faiz Oranları toplantısı ile bu sorunun cevabı tüketici mi yoksa satıcı mı yönünde mi cevaplanacak, birlikte göreceğiz.

2020 ÖTV İndirimi Gelecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklamada “ Yatırımcımızı yüksek faize ezdirmemeliyiz “ derken faiz oranlarının düşüp düşmeyeceği hakkında yorum yapmak çok daha zor hale geldi. Merkez Bankası Faiz Oranları toplantısının heyecanla beklendiği bugün, bir diğer önemli konu ise ÖTV indirimi olup olmayacağı oldu.

2018 ÖTV İndirimi Satışları Zirve Yaptırmıştı

2018 yılında gerçekleştirilen yüksek orandaki indirimler, o dönemdeki sıfır otomobil satışlarını adeta fırlatmıştı. 2018 yılında yapılan indirimlere benzer indirimlerin gerçekleşmesi durumunda da sıfır otomobil alış oranlarının geçmişte olduğu gibi yükselmesi bekleniyor. Fakat şu an ÖTV indirimi sözü veren herhangi bir kurum açıklaması bulunmuyor.

Şahsuvaroğlu : ÖTV İndirimi 2020 Beklenmiyor!

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Başkanı Murat Şahsuvaroğlu kendisine sorulan ÖTV indirimi gelecek mi sorusuna şu an için herhangi bir kurum ya da yetkiliden bu konuda bir beklenti yaratacak açıklamanın gelmediğini ifade ediyor.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!