featured

Oppo Garanti Belgesi Nasıl Sorgulanır | IMEI Numarası Nasıl Bulunur

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Oppo cihazınız bozulduğunda, yavaşladığında ya da tamire ihtiyacı olduğunda Oppo garanti sürenizin bitip bitmediğini, hızlı ve pratik bir şekilde kısa bir süre içinde öğrenebilirsiniz. Bu sorgulamayı yapabilmek için diğer akıllı telefonlarda olduğu gibi IMEI numarasını bilmeniz gerekir. Bu numara sayesinde telefonunuzun garanti süresini ve garanti kapsamı hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. Peki, IMEI numarasını nereden bulabilirsiniz? 

3 Adımda Oppo Garanti Belgesi Nasıl Sorgulanır?

 

Oppo, son yıllarda Türkiye’de satış rekorları kıran bir telefon markasıdır. Oppo marka akıllı telefon kullanıcı sayısı her geçen gün artmaya devam etmektedir. Kullanıcılarını her yönden memnun eden özellikle Oppo garanti servisi kullanıcıların istek ve ihtiyaçlarını kısa sürede halletmesiyle tercih edilmektedir. İşte, OPPO garantiye gönderme, Oppo Garanti Servisi nerede ve OPPO Türkiye iletişim bilgileri hakkındaki merak edilenler… 

1 – Oppo Türkiye Garantisi Nedir?

Oppo Yetkili Servis Ankara ve Oppo Yetkili servis İzmir merkezleri başta olmak üzere Türkiye’nin  hemen her yerinde Oppo garanti firmaları tarafından verilir. Oppo Türkiye garantili ürünlerde 2 yıl süreyle devam etmektedir. Bu süre içerisinde Oppo markalı akıllı telefonlarda görülen teknik sorunlar giderilmektedir. Türkiye’de yer alan Oppo yetkili servisi ile teknik sıkıntı yaşayan telefonlar hızlıca onarılmaktadır. 

YouTube video

Oppo garanti süresi 2 yıl olup KVK, GENPA, OUNO yetkili servisinde garanti kapsamından ücretsiz şekilde faydalanabilirsiniz. Oppo bu yetkili firmalarla anlaşmasını yapıp satın aldığınız belgede bu firmalara ait bilgiler içermektedir. Garanti belgesi kapsamında metni dikkatlice okuyarak imzanızı atmanız sizin için faydalı olacaktır. 

Garanti süresi tamamlandığı zaman ise KVK, GENPA, OUNO firmalarının yetkili bayilerinde Oppo markalı telefonunuzu ücretli bir şekilde tamir ettirebilirsiniz.

2 – Adım Adım Oppo Garanti Belgesi Sorgulama İşlemi

Oppo garanti belgesi sorgulama işlemi kolay bir şekilde yapılmaktadır. Bunun için öncelikle Oppo resmi sitesine giriş yapmalısınız. Google arama motoruna Oppo yazmalı ve karşınıza çıkan https://www.oppo.com/tr/ adresli siteye giriş yapmalısınız. Oppo şirketinin resmi internet sitesine giriş yaptıktan sonra en altta yer alan garanti durumu sekmesine tıklamanız gerekmektedir.

Garanti durumu sekmesine tıkladıktan sonra site sizi başka bir ara yüze yönlendirecektir. Burada size telefonunuzun IMEI numarasını ve doğrulama kodu isteyecektir. Bu pencereye istenen bilgileri doğru bir şekilde doldurarak şimdi sorgulama düğmesine basmalısınız. Bu işlem tamamlandıktan sonra karşınıza telefonunuzun garanti süresi, garanti kapsamında sayılacak unsurlar ve Oppo yetkili servisleri hakkında bilgi sunulacaktır.

3 – Garanti Belgesi Sorgulamada IMEI Numarası Nasıl Bulunur?

Oppo garanti belgesi hakkında sorgulama yaparken istenen IMEI numarasını bilmeniz gerekmektedir. Aksi halde yanlış ve eksik girilen IMEI numarası garanti belgesi sonuçlarını size göstermez. IMEI numarası sadece o telefonun içinde bulunan ve o telefona ait olan numaradır. Bu numara sayesinde garanti belgesi ve başka işlemleri kolayca yapabilirsiniz.

IMEI numarasını öğrenmek için telefonunuza *#06# rakamlarını tuşlayıp aramanız gerekir. Bu tuşlar sayesinde telefonunuzun IMEI numarasını kolay ve hızlı bir şekilde öğrenirsiniz. 

Telefonunuzu yeni aldığınız zaman IMEI numarasını cihaz kutusunda bulabilirsiniz. Telefonunuzun ayarlar bölümüne girerek IMEI numarasını kolayca ulaşabilirsiniz. Yurt dışından getirilen telefonun IMEI numarası bulunmadığı için 120 gün içerisinde kayıt ettirmeniz gerekir. 

Oppo cihazınızın garanti süresi dahilinde tamir edilmemesi durumunda Oppo Garanti Yorumları bölümünden ya da firma iletişim numaralarından teknik destek için talep açabilirsiniz. Böylece cihazınıza doğru ve zamanında bakım yapılmasını sağlayabilirsiniz. 

Özellikle Vodafone ve Turkcell iletişim merkezi tarafından hat üzerinde tanımlanarak faturalandırılan bir telefon markası olan Oppo çok sayıda modele sahiptir. Oppo Reno3 ve Reno4 serisi, Enco W51, Oppo Enco w31 ve w51 oppo modellerinin çok sattığı ülkemizde aynı zamanda Oppo Watch akıllı saat satışı da yapılmaktadır.

Bonus: Oppo Garanti Kapsamındaki Cihazlar Nelerdir?

Oppo akıllı saat ve telefon üreticisi bir marka olup, garanti kapsamına giren çok sayıda cihaza sahiptir. İşte, Oppo garanti kapsamındaki cihazlar:

Watch OppoLite OppoOppo W51Oppo EncoOppo Reno4Oppo Reno4 ProOppo Reno4 LiteOppo Reno3Oppo Reno3 ProOppo A73Oppo Reno2Oppo WatchOppo Enco W11

Yukarıdaki cihazlar Oppo markasının telefonları arasında olup markaya ait diğer tüm telefonları görüntülemek veya Türkiye’de kullanım dahilinde olan akıllı cihazlar ile ilgilenen servis merkezi bilgileri için OPPO web sayfasını ziyaret ediniz.

Mobil Dünya RSS

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!