featured

Pırlanta Nedir? Pırlantanın Hammaddesi Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saf karbondan oluşan elmas herhangi bir madde ile tepkimeye girmez. Ana maddesi elmas olan pırlanta yalnızca bir kesim tekniğidir. Sadece kendi türünden olan elmas  elmas ile teması sonucu tepkimeye girer. Tepkimeden kasıt kesilme ve çizilme tarzındadır.

Pırlantanın Hammaddesi

Sertlik derecesi 10 olan elmas en yüksek orana sahip olarak dünyada ki en sert  madde olma özelliğine sahiptir. En yaşlı elmas 3,5 milyar yaşında olarak bilinirken en genci de 1 milyar yaşında bilinmektedir.

Nadir bulunan elmas pırlantanın değerli bir ürün olmasına neden olmuştur. Ulaşımı ve işlenmesi oldukça zordur bu durumda pırlanta daha da değerlenmektedir. Dünyanın çekirdeğine olan yaklaşımlar sonucunda artan bir elmas yoğunluğu olduğu biliniyor.

Pırlanta Hangi Takılarda Kullanılır?

Değerli taş olan pırlanta her türlü mücevher de kullanılır. Özel gün hediyelerin vazgeçilmez parçası olan pırlanta pahalıdır. Pırlanta mücevher alırken pırlantanın kesimine, kararına, renk ve berraklığına dikkat edilmelidir.

Göz kamaştıran bir ürüne sahip olmak için iyi bir işçilik olması şarttır. https://www.pirlantamerkezi.com/ adresinden modelleri inceleyebilirsiniz?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!