featured

Davut Güloğlu ile Sıla Gençoğlu Arasındaki Manevi Tazminat Davasında Karar Çıktı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2016 yılında şarkıcı Sıla Gençoğlu’na yönelik yaptığı açıklaması sebebiyle kendisi hakkında manevi tazminat davası açılan Davut Güloğlu’nun 4 Bin Türk Lirası manevi tazminat ödemesi konusunda davayı gören Mahkeme tarafından karar verildi.

Şarkıcı Sıla Gençoğlu, 2016 yılı içerisinde kendisine yöneltilen 7 Ağustos 2016 günü Yenikapı’da düzenlenecek mitingine katılıp katılmayacağına dair soruya karşı, darbe karşıtı olduğunu ancak böyle bir şovun içerisinde bulunmayı tercih etmediği şeklinde verdiği yanıt üzerine, şarkıcı Davut Güloğlu’nun bir televizyon programında kendisine yönelik hakarette bulunduğu iddiası ile Güloğlu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Bu şekilde başlayan sürecin bugün geldiği nokta şu şekilde…

Manevi Tazminat Ödenmesine Yönelik Kararı Verildi

2016 yılında şarkıcı Sıla Gençoğlu’na yönelik yaptığı açıklaması sebebiyle kendisi hakkında manevi tazminat davası açılan Davut Güloğlu’nun 4 Bin Türk Lirası manevi tazminat ödemesi konusunda davayı gören Mahkeme tarafından karar verildi.

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi‘nde görülen söz konusu bu davaya, davacı olarak bulunan Sıla Gençoğlu’nun avukatı ile davalı konumunda bulunan Davut Güloğlu’nun avukatı katıldı.

https://www.youtube.com/watch?v=XEAi5jw-gSw

Duruşma esnasında, Sıla Gençoğlu’nun avukatı, Davut Güloğlu’nun müvekkili hakkındaki açıklamalarının hakaret unsuru taşıdığını, bu yolla kişilik haklarına saldırı yapılan müvekkilinin manevi açıdan zarara uğratıldığını beyan ederek, açtıkları davanın kabulüne karar verilmesini mahkemeden talep etti.

Davut Güloğlu’nun avukatı ise bu iddiaları kabul etmeyerek, açılan manevi tazminat istemli davanın reddine karar verilmesini mahkemeden istedi.

Yapılan yargılama sonucunda Asliye Hukuk Mahkemesi ise, şarkıcı Sıla Gençoğlu tarafından açılan manevi tazminat talebinin kısmen kabulüne karar verdi. Verilen karara göre davalı şarkıcı Davut Güloğlu’nun, hakkında yaptığı açıklamalar nedeni ile şarkıcı Sıla Gençoğlu’na 4 Bin Türk Lirası manevi tazminat ödemesine hükmedildi.

Olay Nasıl Olmuş ve Manevi Tazminat Nasıl Açılmıştı?

Şarkıcı Sıla Gençoğlu, 2016 yılı içerisinde kendisine yöneltilen 7 Ağustos 2016 günü Yenikapı’da düzenlenecek mitingine katılıp katılmayacağına dair soruya karşı, darbe karşıtı olduğunu ancak böyle bir şovun içerisinde bulunmayı tercih etmediği şeklinde verdiği yanıt üzerine, şarkıcı Davut Güloğlu’nun bir televizyon programında kendisine yönelik hakarette bulunduğu iddiası ile Güloğlu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

Bu suç duyurusu üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve tamamlanan soruşturma neticesinde, şarkıcı Davut Güloğlu hakkında “Basın Yolu ile Hakaret” suçlaması ile 4 aydan 2 yıl 4 aya dek hapis cezası istemli iddianame hazırlanarak Asliye Ceza Mahkemesi’ne dava açılmıştı.

Açılan bu dava üzerine İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından yapılan yargılama sonucunda da, şarkıcı Davut Güloğlu‘nun “Basın Yolu ile Alenen Hakaret” suçunun sabit görülmesi nedeniyle, Güloğlu hakkında 1 yıl 2 ay hapis ile cezalandırılması kararı verilmiş ve verilen bu ceza, günlüğü 20 Türk Lirasından olmak kaydıyla toplam olarak 8 bin 400 Türk Lirası adli para cezasına çevrilmişti.

Verilen bu karar sonrasında ise Sıla Gençoğlu bu kez de kişilik haklarının zedenlendiği ve manevi olarak zarara uğratıldığı iddiası ile yaptığı açıklamalardan dolayı şarkıcı Davut Güloğlu hakkında 60 Bin Türk Lirası istemli manevi tazminat davası açmış ve belirlenecek tazminatın eylem tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte tahsilini talep etmişti.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!