featured

182 Neyin Numarasıdır? 182 Neden Arıyor 2020?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

182 neyin numarası sorusu son zamanlarda en çok sorulan ve cevabı merak edilen konuların başında geliyor. Birçok vatandaş kendilerinin neden 182 tarafından arandığını merak ediyor. Çoğu vatandaş bu numaranın dolandırıcı olduğunu düşünse de aslında kendi faydaları için hizmet eden bir kurumun numarasıdır.

Alo 182, Hastane Randevu Merkezi ya da Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) olarak bilinen sistemin telefon numarasıdır. Bu telefon numarası tarafından aranmak güvenlik açısından bir sorun teşkil etmemektedir.

182 Bizi Niye Arar?

Türkiye Cumhuriyeti üzerinde yaşayan vatandaşlar hastanelerde tedavi olabilmek için ALO 182 hattından randevu alırlar. Bu randevu sayesinde hangi gün, hangi saatte doktora gidecekleri kesinleşir. Fakat randevunun yaklaştığı tarihte görevliler randevu sahibi hastayı ararlar. Bunun nedeni ise hastanın randevuya gelip gelmeyeceğini netleştirmektir.

YouTube video

Eğer sizi 182 numarasından ararlarsa bu nedenle telefonu açmanız uygun olacaktır. Görevliye vereceğiniz yanıta göre randevunuz iptal edilecektir veya onaylanacaktır. Eğer hastaneye gitmeyeceksiniz randevu bekleyen kişilerin önünü açmanız gerekmektedir. Aksi halde randevu bekleyen ve hastanede sıra bulamayan hastaların tedavileri gecikmektedir.

182 Neden Aranmıyor?

Bazı vatandaşlar randevu almak için 182’yi aradığında hattı düşüremeyebiliyor. Bunun nedeni ise bazı saatlerde ve günlerde yaşanan yoğunluktan kaynaklıdır. Bir süre bekledikten sonra tekrar aradığınızda ilgili görevlilere ulaşabilirsiniz.

182 Neyin Numarası Ücretli mi?

Sağlık Bakanlığı hizmeti olarak sunulan ALO 182 hattı acil bir hat değildir. Bu nedenle de 182 arandığında ücret alınmaktadır. Bu ücretlendirme BTK tarafından ana kurallara göre sabit bir şekilde belirlenmektedir. Bir sabit numarayı aradığınızda ödediğiniz ücret kadar bir ücretlendirme yapılmaktadır.

ALO 182 ile Doktor Randevusu Nasıl Alınır?

Hastane randevu 182 numarası arandıktan sonra yetkili kişi sizden T.C. kimlik numaranızı isteyecektir. Bilgileriniz görevlinin ekranına çıktıktan sonra hangi hastaneden ve hangi bölümden randevu istediğiniz sorulmaktadır. Bu soruları yanıtladıktan sonra istediğiniz doktor var ise adını vermelisiniz. Sizinle konuşan görevli size uygun gün ve saatleri söyleyerek onayınızı ister ve randevuyu almış olursunuz.

MHRS Nedir?

YouTube video

Sağlık Bakanlığı tarafından hizmete sunulan MHRS sistemi sayesinde hastaneye gitmeden randevu talep edebilirsiniz. Hastane randevu 182 nolu numarayı arayarak istediğiniz doktorun müsait olduğu tarihe ve saate randevunuzu alabilirsiniz. Bu sistem sayesinde hastanede sıra beklemeden ve zorluk çekmeden tedavi olabilmektesiniz. 182 neyin numarası sorusunu da bu konu ile açıklamış oluyoruz.

MHRS mobil uygulama sayesinde randevularınızı takip etmeniz de mümkündür. Hem uygulama üzerinden randevu alabilir hem de randevu tarihlerinizi unutmadan takiplerini yapabilirsiniz. Hastane randevu 182’yi arayarak randevu aldığınızda hastane tarafından daha sonra aranabiliyorsunuz. Bunun nedeni ise randevuya gelip gelemeyeceğinizi teyit etmek içindir.

MHRS Randevu Alma Nasıl Yapılır?

MHRS randevu alma işlemi için mobil uygulamayı telefonunuza indirebilir ya da web sitesi üzerinden giriş yapabilirsiniz. İlk giriş anında her vatandaş kendine ait bir hesap açmalıdır. Hesap açma işlemi ilgili web sitesindeki adımlar takip edilerek yapılmaktadır.

Eğer e devlet şifreniz var ise e devlet üzerinden bu sisteme kolaylıkla giriş yapabilirsiniz. Fakat e devlet şifreniz yok ise üye ol kısmına gelerek istenen kimlik bilgilerini girmeniz gerekecek. Bilgilerin eksiksiz ve doğru olduğundan emin olmalısınız. Formu doldurduktan sonra şifrenizi belirleyerek sisteme giriş yapabilirsiniz.

YouTube video

Sisteme giriş yaptıktan sonra “Randevu Al” butonuna tıklayarak randevu alma işlemlerini başlatabilirsiniz. İstediğiniz şehirden, istediğiniz hastaneden, istediğiniz doktoru seçerek randevunuzu alabilirsiniz. Randevu alacağınız doktorun uygun olduğu tarihler ve saatler tabloda yer almaktadır. 182 neyin numarası diye soranlar ayrıca sitenin yan taraflarına bakarsa randevu sistemine ait numara olduğunu göreceklerdir.

MHRS Randevu İptali Nasıl Olur?

YouTube video

Eğer randevunuzu MHRS sistemi üzerinden almış iseniz randevu saatinize 15 dk kalana kadar iptal etme hakkınız vardır. Bunun için sisteme giriş yaparak randevunuzu iptal edebilirsiniz. Eğer ALO 182 hattı üzerinden randevu almış iseniz randevunuz yaklaşırken sistem üzerinden sizi ararlar.

182 bizi neden arar diye sorarsanız bunun nedeni randevuya gelip gelmeyeceğinizi öğrenmek içindir. 182 neyin numarası diye soranlar kişiler de yine bilmelidir ki bu numara sizin randevu aldığınız hastane randevu sistemi numarasıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!