featured

Ankara Diyetisyen | KİBEM

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzman Diyetisyen Hatice Karslıoğlu plansız yapılan diyetler konusunda uyarıyor. “Diyet kişiye özel olmalıdır. Her insan günlük yaşantısı ve beslenme şekliyle birbirinden farklıdır. Diyet, kişinin günlük aktiviteleri, metabolizması ve beslenme alışkanlıklarına göre farklılık gösterir.” 

Kişisel Beslenme ve Eğitim Merkezi (KİBEM) kurucusu Karslıoğlu, başta kilo vermek isteyenler ve uyguladıkları diyetlere rağmen istedikleri kiloya ulaşamayanlara diyet danışmanlığı veriyor. Yaşadığımız pandemi süreci, bağışıklık sisteminin ve beslenmenin önemini bir kez daha hatırlattı. Ünlü diyetisyen Hatice Karslıoğlu dikkat edilmesi gerekenler konusunda tavsiyede bulunuyor. 

Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Elbette kişiye özel olmalıdır. Biz danışanlarımızı “biricik bir kişi” olarak değerlendiriyoruz. Kişileri hem fiziksel hem de zihinsel olarak analiz ediyoruz. Bir beslenme düzeni çizerken bu konular asla ama asla göz ardı edilemez. Doğru bir beslenme planı hazırlamak ve bunu doğru bir şekilde uygulamak için kişinin motivasyonu, günlük aktiviteleri, alışkın olduğu beslenme şeklini öğrenmek gerekiyor. Çeşitli sağlık verileri, kronik rahatsızlıklar da bu planları yaparken büyük önem taşıyor. Maalesef kulaktan kulağa yayılan, bilimsel verilerle bağdaşmayan diyet tavsiyelerinin ısrarla uygulandığını görüyoruz. Bu nedenle çok çeşitli şikayetlerle gelen danışanlarımız var. “Neredeyse hiçbir şey yemiyorum ama yine de kilo veremedim” diyorlar. “Hatta kapı kapı diyetisyen geziyorum ama bir türlü başaramadık” diyen, azımsanmayacak sayıda danışanımız var. Genelde kişinin arkaplanda fiziksel, psikolojik geçmişi yeterince incelenmeden uygulanan diyet programları bu duruma sebep oluyor. Kişinin hikayesini dinleyip gerekli faktörleri tetkik ettiğimizde yanlış plan uygulandığını ya da danışanın doğru yönlendirilemediği, takip edilemediğini görüyoruz. Beslenme planı işin uzmanı tarafından yapılmalı. Ankara diyetisyeni olarak aynı zamanda şehir fark etmeksizin ülke genelinde online danışmanlık sağlıyoruz. Bir kişi için uygun diyet, başka bir kişi için uygun olmaz. Gün içindeki aktiviteleriniz, metabolizma hızınız göz önünde bulundurulmalıdır. Eğer yaktığınızdan daha fazla kalori alıyorsanız ve bu gerekli değilse kilo almanız olağandır. Bu noktada insanlar genelde aç kalmayı tercih ediyor. Bu tamamen yanlış bir strateji. Midenizi açlıkla terbiye etmemelisiniz. Beslenme alışkanlığınızı düzenlemelisiniz. Ancak bilinçli beslenme alışkanlığı kazanarak kalıcı sonuçlar elde edebilirsiniz. Aksi halde kilo vermeyi başarsanız bile hızlıca eski halinize dönersiniz. Bu noktada motivasyon bozulur. Biz yaptığımız diyet planlarında kişinin günlük hayatında zorlanmadan beslenmesini amaçlıyoruz. Motivasyonu ön planda tutuyoruz. Kilo verme konusunda çok sayıda ve önemli başarılara imza attık. Hepsi son derece mutlu. Çünkü bunu yaparken zorlanmadılar. 

Kimler Diyet Uygulamalı

Önce sağlıklı ve doğru beslenme diyoruz. Vücut kitle indeksine göre fazla kilo sahibi olanlar, daha sağlıklı bir hayat sürmek için vücut yapısına uygun bir kiloya sahip olmalıdır. Bu durumda yolunda gitmeyen şeyleri bulup düzgün bi beslenme planı ile diyet uygulanması gerekir. En önemli kısım ise kronik rahatsızlığı olan kişilerin beslenme ve diyet zorunluluğudur. Diyabet, obezite, hipotroidi, reaktif hipoglisemi rahatsızlıkları başta olmak üzere tüm hastalıklarda o hastalığa ve kişinin durumuna göre diyet yapma zorunluluğu ortaya çıkıyor. Hamilelik de bunlardan birisidir. Annenin ve bebeğin sağlığı, gelişimi için doğru bir beslenme planı uygulanmalı.

Biz beslenme ve diyet programlarını bilimsel ilkeler çerçevesine hazırlıyoruz. Kişiyi zorlanmadan, açlıkla sınamadan doğru ve analitik bilgilerle ideal kilolarına kavuşturuyoruz. Özellikle diyet konusunda kulaktan dolma ve gelişigüzel planlar yapılmamasını, bu konuda işi uzmanına danışılmasını tavsiye ediyoruz. Aksi halde istenilmeyen sonuçlar doğuyor. Özellikle kronik hastalığı bulunanlarda durum çok daha kritik öneme sahip. Yanlış planlar daha ciddi sorunlara sebep olabilir. 

Online Diyet Programı Nasıl Uygulanır?

Özellikle pandemi süreciyle birlikte uzaktan danışmanlık talepleri arttı. Biz de online diyet programları yaparak, yüzyüze görüşmelerden bir eksiği olmayacak şekilde hizmet veriyoruz. Danışanlarımız ulaşmak istedikleri her an tek tuşla karşımızdalar. Ulaşım sorunu ve zaman kaybı yaşatmıyoruz. Haftalık değişen programlar yaparak hayat standartlarını, beslenme alışkanlıklarını düzenliyor, sıkmadan, yormadan diyet yapma imkanı tanıyoruz. Online diyet programı kapsamında pek çok danışana anlık destek sağlıyoruz.Web sitemizden bize ulaşmaları yeterli.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!