featured

Temre Nedir? Temre Hastalığı Tedavisi Nasıldır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Temre nedir sorusu son zamanlarda en çok araştırılan konuların başında geliyor. Temriye hastalığı olarak da bilinen bu hastalık genel olarak çocukların cildinde oluşmaktadır. Ama yetişkinliklerde de görüldüğü zamanlar vardır. Temriye hastalığının birçok nedeni ve belirtisi vardır. Tüm bu bilgilere yazımızda ulaşabilirsiniz.

Temre Hastalığı Nedir?

Özellikle çocukların cildinde görülen bir deri hastalığıdır. Kırmızı ve küçük kabarmalar şeklinde vücuda yayılan lekelerdir. Hastalığın bulaştığı noktalara dokunulduğunda pürüzlü ve pütürlü bir yüzeye değiyormuş gibi bir his yaşatır. Sıklıkla görülebilen bu hastalık cildin tahriş olmasından kaynaklı olarak gerçekleşir.

Cildimizde kırmızı noktalar oluşturan bu hastalık genel olarak hijyenik olmayan ortamlardan vücudumuza bulaşmaktadır. Otobüs, okul, sokak, topluma açık yerler gibi yoğun kullanılan yerlere temas edildiğinde bu hastalığı kapma riski artmaktadır. Bu yerlerde temas ettiğimiz hijyen olmayan alanlarda oluşan bakteriler vücudumuza geçiş sağlamaktadır.

YouTube video

Genel olarak tüm cilt türlerinde görülen bir hastalık olsa da kuru cilde sahip çocuklarda ve yetişkinlerde daha sık görülür. Uzun süreli ve devamlı yaşanan hastalık sürecinde ise psikolojik rahatsızlıklar baş gösterebilir.

Böyle bir durumun yaşanmaması için doktor tavsiyesi ile alınacak kaliteli cilt temizleyicileri cildi bakterilere karşı koruyacaktır. Özellikle çocuklarda görülen temre hastalığı için aileler dikkatli olmalıdır. Yetişkinlerde daha seyrek görülse de el temizliğine özen gösterilmelidir.

Temre Nedir? Temre Hastalığı Nedenleri Nelerdir?

Bir cilt ve deri hastalığı olan temre hastalığı, farklı nedenlere bağlı olarak çocuklarda ve yetişkinlerde sıkça görülebilir. Bir uzman tarafından tedavi edilmesi uygun olur. Temriye hastalığı nedenleri arasında genel olarak şunlar vardır;

Cilde direk temas eden kozmetik ürünlerin kullanılmasıCildin düzenli olarak temizlenmemesiKaliteli krem kullanımına önem verilmemesiKullanılan temizlik ürünleri içerisindeki maddelerin alerjik tepkimeleriBakımsızlıktan dolayı cildin tahriş olmasıHijyene önem verilmediğinden cildin bakteri üretmeye başlamasıAlerjiye neden olan gıdaların tüketilmesi

Temre Nedir? Temriye Hastalığı Tedavisi Nasıldır?

İnsan cildi farklı katmanlardan meydana gelmektedir. Bu katmanların en üstündeki kısım ölü derilerin atıldığı ve sürekli olarak yenilendiği alandır. Bu nedenle bu bölüme vücudun koruma katmanı gözüyle de bakılmaktadır.

Cildin tahriş olması nedeniyle bu bölümdeki yeni ve canlı hücreler hava ile temas eder. Bu temas nedeniyle de enfeksiyon oluşur ve hastalıklar için uygun ortam gerçekleşir. Cildin tahriş olmasının nedenleri arasında kullanılan kimyasal ürünler, cilt temizleyicileri veya psikolojik travmalar gösterilebilir. Bu nedenlerle tahriş olan cildin yüzeyinde oluşan bakteriler tedaviye dirençli bakterilere olabilir. Bunlardan kurtulabilmek için sistematik tedavi modeli uygulanmasına geçilmelidir.

Temre hastalığı için bir dermatolog uzmanına başvurmak gerekir. Aksi takdirde hastalık ilerleyebilir ve vücutta kalıcı deri hastalıklarına neden olabilir. Uzmanların tavsiye edeceği temriye hastalığı için krem eczanelerden alınmalıdır. Farklı kişilerin tavsiyeleri deriye uygulanmamalıdır.

Dermatolog, temre nedir, neden dolayı oluşmuştur bu soruların cevaplarını vermek için hasta bölgeden sürüntü örneği alır. Bu örneği mikroskopik ortamda detaylı şekilde incelenir. Kızarıklığın sebebi kesinleştirilir. Kızarıklar genel olarak mantardan ya da bakterilerden meydana gelmektedir. Uzman dermatolog sizlere temriye hastalığı için krem veya farklı ilaçlar verecektir. Bu ilaçlar düzenli olarak kullanılmalıdır. Aksi bir durum görüldüğünde tekrardan doktora başvurulmalıdır.

Temre Nedir? Temre Hastalığı İçin Bitkisel Çözümler

Her hastalıkta olduğu gibi temre hastalığında da bitkisel çözümler vardır. Özellikle İbrahim Saraçoğlu temre kürü hazırlayarak insanlara sunmaktadır. Halk ise kendi arasında bu hastalığa çözüm için sirke kullanmak, bitki özü kullanmak gibi farklı yöntemler denerler. Fakat bu yöntemler tedavi yerine çok daha fazla kızarlık oluşmasına neden olabilir ve cildi tahriş edebilir. Bu nedenle mutlaka bu yöntemler de dermatologlara sorulmalıdır.

Cildiye bölümüne gidildiğine temriye hastalığı için krem ya da merhemler tavsiye edilecektir. Genel olarak bu hastalığın tedavisinde kremler kullanılmakta ve etkin çözümler sunulmaktadır. Yine de bu hastalığa doğal çözüm arayanların genel olarak kullandığı yöntemler şunlardır;

YouTube video
Mersin bitkisinin yaprağı kaynatılarak içilir.Turp tohumu ile sirke karıştırılır ve bir lapa haline getirilir. Ardından kızarık olan bölgeye sürülür.Erik üzerine bir miktar sirke sürülür ve hasta bölgeye uygulanır.Kükürt tozu direkt olarak kızarık bölgeye uygulanır.Nohut yağı hijyenik bir şekilde temre hastalığı olan bölgeye sürülür.Sedef çiçeği ile bal karıştırılarak bir karışım elde edilir ve hastalıklı bölgeye sürülür.Sür içerisine ıspanak yaprakları atılır ve bu karışım temriye hastalığı olan bölgeye uygulanır.  Sarımsak külü elde edilir ve bu kül bal ile karıştırılarak bir merhem hazırlanır. Bu merhem hastalıklı bölgeye uygulanır.

Bitkisel çözümler, genel bilgi kapsamında internetten derlenerek verilmiş bilgiler olup doktor tavsiyesi olmadan kesinlikle uygulanmamalıdır. 

Temre Nedir? Temre Hastalığından Korunmak İçin Ne Yapılmalıdır?

Temre nedir konulu başlıkta bu hastalığın bir deri hastalığı olduğundan bahsetmiştik. Hastalığa neden olan durumların ise hijyenik olmayan ortamlarda yoğun olarak bulunulması olduğunu belirtmiştik. Bu nedenle bu hastalıktan korunmak için temizlik oldukça önemlidir. Bunun yanında yapılması gerekenler ise şunlardır;

Cildin düzenli olarak temizlenmesi gerekmektedir.Uygun kremler ve cilt temizleme ürünleri ile bakım yapılmalıdır.Kimyasallık oranı fazla olan ürünler tercih edilmemelidir.Cilt bakımı yapılırken kullanılan ürünler eldiven kullanılarak cilde sürülmelidir.Tarihi geçmiş ve bozuk kozmetik ürünleri cilde uygulanmamalıdır.El temizliğine önem verilmelidir. Bol su ve sabun ile yıkanmalıdır.Özellikle kuru cilde sahip kişiler nemlendirici krem kullanmalıdır.Cildinizde meydana gelen olağan dışı durumlarda bir uzmana başvurulmalıdır.

YouTube video

Bu yazımızda cilt üzerinde kızarık oluşmasına neden olan temre neden olur, nasıl geçer, nasıl tedavi edilir sorularına cevap vermeye çalıştık. Cilt temizliğine önem verilerek halk arasında temre olarak bilinen temre hastalığının belirtileri giderilebilir. Bebeklerde temre nasıl oluşuyor ise kadın erkek tüm yetişkinlerde de o şekilde başlamaktadır. Erik sirkeye batırılarak temre tedavisi yapılır.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!