featured

Tırnak Neden Uzar | Tırnak Neden Geç Uzar | Tırnak Uzamasının Nedenleri Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tırnak neden uzar sorusunun yanıtı, meraklı pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. Tırnak ile birlikte pek çok kişi saç neden uzar sorununun yanıtını da araştırmaktadır. İşte tırnak uzamasına yönelik tırnaklarımız neden uzar, tırnak neden geç uzar ve tüm merak edilenler ve cevapları bu yazımızda!

Tırnak Nedir? Tırnak Neden Uzar?

Tırnak pek çok omurgalı hayvanda ve insanda bulunan bir tabakadır. Parmak uçlarının dış kısmını örten bu boynuzsu tabaka sağlıklı her insanda bulunmaktadır. İnan vücudundaki 20 parmağın tamamında tırnak bulunmaktadır. Sabit olarak kalmaması nedeniyle de tırnak neden uzar sorusu pek çok kişinin ilgisini çekmektedir.

Tırnakların oluşumu; keratin isimli sertleşmiş saydam bir protein sayesinde gerçekleşmektedir. Aynı protein, saçların da üretildiği protein olarak bilinmektedir. Tırnağın uzun ve sert bölümüne tırnak gövdesi adı verilmektedir. Tırnakların şekli ise derinin altında bulunan kemikten kaynaklı olarak belirlenmektedir.

Tırnaklarımız Neden Var? Tırnaklarımız Neden Uzar?

Tırnaklarımız neden var sorusunun yanıtı da oldukça merak edilmektedir. Bu soruya cevap verilebilmesi için yalnızca insan değil; tırnak yapısı bulunan tüm omurgalılar yani hayvanlar da ele alınmalıdır. Genel olarak inşalarda ve omurgalı hayvanlarda parmak uçları, tırnaklar ile desteklenmiştir. Bu durum da, parmakların daha etkili kullanılmasını sağlamaktadır. İnsanlara nazaran hayvanlarda tırnak neden uzar sorusunun yanıtı daha fazla hayati bir önem taşımaktadır.

Tırnak, hayvanlar için yaşamın idame ettirilebilmesi için oldukça önemlidir. Çünkü tırnakları, toynaklar ve pençeler, hayvanların kendisini korumasını sağlamakta ve aynı zamanda avlanmasını da etkilemektedir. Çünkü kazma, kazıma gibi eylemler, tırnaklar sayesinde gerçekleştirilmektedir. Bu noktada omurgalılar için tırnaklarımız neden var sorusunu yanıt bulmaktadır.

Tırnak Ne İşe Yarar?

Tırnak neden uzar ve tırnaklar ne işe yarar soruları, internet üzerinde sık araştırılanlar arasında bulunmaktadır. Tıpkı saç neden uzar sorusu gibi, tırnakların da neden uzadığı çoğu kişi tarafından merak edilmektedir. Genel olarak el ve ayak tırnakları ne işe yarar sorusunun cevabı şunlardır:

Parmaklara kalkan olarak onları korurParmak ucu kemiklerini ve çevresindeki yumuşak dokuları yaralanmalara karşı korurParmağı desteklerKazıma, koparma, kesme gibi eylemlerin gerçekleştirilmesini sağlarParmak uçlarında bulunan kas ağlarını ve damarları korurKaşıma eyleminin gerçekleştirilmesini sağlarSağlığın göstergesi olarak kontrol edilirliği sağlar

1-  Tırnak Neden Hızlı Uzar?

Tırnak neden hızlı uzar sorusunun yanıtındaki en büyük etken keratindir. Keratin yalnızca tırnak değil; saç, toynak ve pençenin de ana maddesidir. Dolayısıyla vücuttaki keratin miktarı, tırnakların uzama hızına da etki etmektedir. Keratin etkisiyle uzayan tırnaklar genel olarak günde 0,1 mm kadar uzamaktadır. Ancak bu uzunluk bazı faktörlerin etkisiyle azalabilmekte veya çoğalabilmektedir.

Tırnak neden çabuk uzar sorusunu yanıtı; bireysel farklılıklara göre değişmektedir. Örneğin; bebeklerin ve yaşlıların tırnakları daha yavaş uzarken gençlerin tırnakları daha hızlı uzama göstermektedir. Ayrıca havanın sıcaklığı veya soğukluğu da tırnak neden uzar, tırnak neden hızlı veya geç uzar sorusunun yanıtını etkilemektedir. Çünkü sıcak havalarda tırnakların uzama hızı, soğuk havalara göre daha fazladır.

2-  Tırnaklar Nasıl Hızlı Uzar?

Tırnak nasıl hızlı uzar sorusunun yanıt özellikle kadınlar tarafından internette sık araştırılmaktadır. Çünkü kadınlar açısından estetik görünümün elde edilmesinde ellerin büyük bir önemi vardır ve estetiğin bir parçası olarak tırnaklar karşımıza çıkmaktadır. Tırnakların hızlı uzaması için tavsiye edilen; el ve tırnak bakımı yapılmasıdır. Tırnaklar nasıl hızlı uzar sorusunun yanıtı olarak tavsiye edilenler ise şunlardır:

Zeytinyağı, limon ve badem yağı içerikli el kemleri kullanmakTırnakları haftanın 3-4 günü limon ile ovmakGünlük olarak tuz ve sirke ile tırnaklara, parmak uçlarına masaj uygulaması yapmakE vitamini içerikli krem kullanmakTırnaklara su temasını fazlalaştırmakTırnakların hava almasını sağlamak ve sık oje kullanımından uzak durmakTırnak etlerinin temizliğini yapmakTırnak bakımı yapmamak

Bu uygulamalar, tırnak neden uzar sorusuna yanıt olmaktadır. Ancak tırnak bakımı amacıyla kullanılacak olan ürünlerin öncelikle alerjik bir reaksiyona neden olup olmayacağı denenmelidir. Bu sebeple yeni kullanılacak her ürün öncelikle lokal olarak uygulanmalı, herhangi bir sorun yaşanmazsa tırnakların genelin uygulanmalıdır. Ayrıca hızlı bir şekilde tırnaklarımız neden uzar sorusunun yanıtı olarak; içeriğinde çay ağacı yağı, keten tohumu yağı, çuha çiçeği yağı, Hindistan cevizi yağı içerikli bakım yağları da bulunmaktadır.

3-  Tırnak Neden Geç Uzar?

Tırnak neden geç uzar sorusunun yanıtı da tırnakları geç uzayan kişiler tarafından araştırılmaktadır. Tırnakların geç uzamasının nedeni genel olarak vücuttaki keratin miktarı ile ilgili olabilmektedir. Ancak yapılan araştırmalar, kişilerin stres durumlarının, ruhsal durumlarının ve travmaların da tırnak uzamasında etkili olduğunu göstermiştir. Dolayısı ile tırnak neden geç uzar sorusunu cevabı çoğu zaman psikolojik olabilmektedir.

Bazı vitamin ve minerallerin vücut için yeterli olamaması da tırnakların uzamasının geç gerçekleşmesine neden olabilmektedir. Doktor kontrolünde gerekli takviyelerin alınmasıyla tırnakların uzaması normale döndürülebilmektedir. Ancak kesinlikle bilinçsiz olarak takviye kullanımı yapılmamalıdır. Parmaklarda estetik bir görünümün sağlanmasında etkili olan tırnakla için tırnak neden uzar sorusunun yanıtı kadar geç uzamasının da yanıtı aranmaktadır. Güçsüz ve ince yapılı tırnaklar sürekli kırılgan özellik taşıdığı için çoğu zaman geç uzuyor şeklinde de algılanabilmektedir.

4-  Tırnak Neden Uzamaz?

Tırnak neden uzar sorusunun yanıtı kadar, tırnak neden uzamaz sorusunun cevabı da internet üzerinde sıklıkla araştırılmaktadır. Tırnakları, diğer insanlara göre daha az uzayan kişiler ve özellikle de estetik kaygı taşıyan kadınlar, tırnak neden uzamaz araştırması yapmaktadır. Bu durumun en yaygın nedeni; tırnak köklerine matrixin gelişmemesidir. Kan ve lenf damarlarından, sinirlerden oluşan matrix tırnakların gelişmesinde rol oynamaktadır. Bunun gelişmemesi durumun da tırnakların uzamaması sorunu ortaya çıkmaktadır. Kısacası tırnağın yavaş uzama nedeni matrix gelişmemesidir.

Tırnakların yeteri kadar oksijen alamaması da tırnakların uzamasına engel olmaktadır. Genellikle kadınlar, estetik bir görünüm sağlamak amacıyla oje sürmektedir. Ancak oje, tırnakların üstünü tamamen örtmekte ne tırnağın nefes almasına engel olmaktadır. Bu durum aynı zamanda tırnak sararması sorununu da ortaya çıkarmaktadır. Bu sebeple tırnak neden uzamaz sorunu yaşayan kişiler, daha az süreli oje kullanımı gerçekleştirmelidir.

5-  Tırnak Neden Yamuk Uzar?

Tırnak uzarken neden yamulur sorusunun yanıtı da oldukça merak edilmektedir. Tırnak yapısı bozuk olan kişiler tırnak neden yamuk uzar araştırması yapmaktadır. Bu duruma pek çok neden sebep olabilmektedir. Öncelikle tırnak bozukluğu yaşayan kişilerin ilk yapması gereken; uzman görüşüne başvurmasıdır. Bu amaçla cildiye yani dermatoloji bilim dalından destek alınmalıdır. Çünkü tırnak şekil bozukluğu, kimi zaman bir hastalığın habercisi olarak ortaya çıkabilmektedir. Kimi zaman da tırnak mantarı gibi nedenlerle tırnaklarda yamuk ve sağlıksız uzama yaşanabilmektedir.

6-  Tırnak Eti Neden Uzar?

İnternette en az tırnak neden uzar sorusunun yanıtı kadar tırnak eti neden uzar sorusunun cevabı da araştırılmaktadır. Genel olarak tırnak eti uzaması yani tırnak eti soyulması, cildin kuru kalmasından kaynaklanmaktadır. Bu duruma neden olan bir diğer unsur da vücudun C vitamini açısından yetersiz kalmasıdır. Ancak şiddetli tırnak eti soyulması sorunu gözlemlenir ise daha çabuk ve kesin nedene ulaşmak için bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerekmektedir.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!