featured

Dan Brown Kimdir? Dan Brown Eserleri Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dan Brown kimdir sorusunu duyduğumuzda akıllara ilk olarak Da Vinci Şifresi kitabı gelmektedir. Çünkü bu kitap “Nefretinden arın… Sana kötülük yapanları bağışla” cümleleri ile hafızalara kazınan ve dünya çapında en çok okunan romanlar arasına girmeyi başarmıştır. ‘Da Vinci Şifresi’ isimli nefesleri kesen roman yazarı ile özdeşleşmiş ve Dan Brown’u dünya çapında tanınan bir yazar haline getirmiştir.

Büyük yazarın bu roman ile başlayan ünlü serüveni daha sonra yazdığı diğer eserlerle devam etmiştir. Yazdığı kitaplar filmlere konu olmuş ve kitapların başarısı beyaz perdeye taşınmıştır. Birçok ülkede sevilerek izlenen filmler, kitaplara ve yazara olan ilgiyi daha da artırmıştır.

Da Vinci Şifresi romanını edebiyat dünyasına armağan eden Dan Brown kimdir? Hangi romanların yazarıdır? İşte, tüm merak edilenleri ile ünlü yazarın hayatı…

Dan Brown Kimdir? Dan Brown Hayatı Kısaca

Daniel Brown, şifreler, kodlar, macera ve heyecan öğeleriyle dolu romanları ile tüm dünya çapında oldukça geniş bir okuyucu kitlesi elde eden ünlü bir yazardır. Bilinen adı ile Dan Brown, 22 Haziran 1964 yılında Amerika New Hampshire eyaletinde hayata gözlerini açmıştır. Lise yıllarında müzik ile ilgilenen Brown, matematik profesörü bir baba ile ilahiyat müzisyeni bir annenin oğludur.

Amherst Koleji ve sonrasında Philips Exeter Akademisi’ni bitiren Daniel Brown hayatına bir müddet İngilizce öğretmenliği yaparak devam etmiştir. Şifre çözme yeteneği ve gizli örgütlere duyduğu derin ilgi, Daniel Brown’ın 1996 yılında ilk romanı olan Dijital Kale‘yi yazmasını sağladı. Bu ilk romanın yayınlanması ile birlikte elektronik kitap listelerinde zirveye kadar ulaştı. Amerika Ulusal Güvenlik Teşkilatı’na (NSA) odaklanan bu ilk romanı ile kendini kanıtlayan Brown, yazarlığa da  sağlam bir başlangıç yapmış oldu.

Kariyerini Yükselten Roman Melekler ve Şeytanlar Kitabı

https://www.youtube.com/watch?v=rTqbkb3u3uc

2000 yılında Daniel Brown, kendisini dünyanın en çok tanınan yazarlarından biri haline getirecek olan ünlü romanı ‘Melekler ve Şeytanlar’ kitabını yazdı. Dan Brown kimdir sorusu bu romanla beraber birçok ülkede araştırılmaya başladı Bu çok sevilen ve sinemaya da uyarlanan roman ile okuyucu da Robert Langdon karakteri ile tanışmış oldu.

Sonraki birçok romanı da bu ana karakter etrafında gerçekleşti. İsviçre’de bir fizik laboratuvarı ile Vatikan arasında yaşanan gerilim dolu bir öyküyü konu alan Melekler ve Şeytanlar, ünlü yazar içinde bir dönüm noktası oldu.

Edebiyat Dünyasının Kült Eseri Da Vinci Şifresi

2001 yılında ‘İhanet Noktası’ isimli gerilim romanını yayınlayan Dan Brown, takvimler 2003 yılını gösterdiğinde tekrar Robert Langdon’un hikayesine döndü. Tüm zamanların en çok okunan ilk on romanı arasına giren en ünlü eseri ‘Da Vinci Şifresi’ isimli başyapıtını yazdı.

Ünlü yazar, bu büyüleyici roman ile tüm dünyanın en çok okunan yazarları arasında yer almıştır. Da Vinci Şifresi’nde birbirini takip eden şifreler zinciri içerisinde okuyucu büyük gizemlere ve sınırsız bir gerilime sürükledi. Roman, yakaladığı müthiş satış başarısı ile de benzersizdi.

Daniel Brown, kendini bugünkü ününe ulaştıran Da Vinci Şifresi sonrasında Robert Langdon serisine devam etti. Mason temasını konu alan ‘Kayıp Sembol’ isimli romanını 2009 yılında yazdı. Bu eserinden sonra bir kısmı İstanbul’da geçen ve sinemaya da uyarlanan ‘Cehennem’ isimli ünlü romanını 2013’de yayınladı. Simge bilim profesörü Robert Langdon’un Floransa’dan İstanbul’a uzanan bu macerası, geniş kitleler tarafından çok beğenildi. Dan Brown kimdir sorusunun cevabı biraz da Robert Langdon karakterinde gizlidir.

2017 yılında Profesör Robert Langdon’un yeni macerası ‘Başlangıç’ isimli romanını yazdı. İnsanlığın geçmişi ve geleceği hakkındaki büyük bir sırrın öyküsünün anlatıldığı ve İspanya’da geçen bu romanda ünlü yazarın yeteneği bir kez daha ortaya çıktı.

Dan Brown Kitapları

YouTube video

Ünlü yazar, yazarlık hayatına birçok eser sığdırmıştır. Bu eserler farklı dillerde birçok ülkede okuyuculara sunulmuş ve satış rekorları kırmıştır. Ülkemizde de ünlü yazarın hem kitapları büyük zevkle okunmakta hem de kitapların filmleri izlenmektedir. Dan Brown kimdir sorusuna en güzel cevapları veren yazarın kitapları şu şekildedir.

Dan Brown Romanları

Dijital Kale  (1996)İhanet Noktası (2001)Hayvanlar Senfonisi (2020)

Dan Brown Kitap Sırası (Robert Langdon Serisi)

YouTube video

Melekler ve Şeytanlar (2000)Da Vinci Şifresi (2003)Kayıp Sembol (2009)Cehennem (2013)Başlangıç (2017)        

Ünlü yazarın Melekler ve Şeytanlar, Da Vinci Şifresi, Cehennem isimli romanları sinemaya uyarlanmıştır. Bu üç filmde de ikonik simge bilimci Robert Langdon karakterine Ünlü oyuncu Tom Hanks hayat vermiştir.

Dan Brown Öldü mü?

Dan Brown kimdir sorusuna cevap aranırken ünlü yazarın hayatta olup olmadığı araştırılmaktadır. Dünyaca ünlü romanlara imza atan yazar şuan 56 yaşındadır ve hayattadır. 22 Haziran 1964 yılında dünyaya gelmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!