featured

Askerlik Yapmadan Sözleşmeli Er Olabilir miyim?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Savunma Bakanlığı tarafından sözleşmeli er alımı yapılacağı duyurulduktan sonra adaylar tarafından araştırmalar da hız kazandı. Alınacak askeri personelde aranan kriterler yine MSB tarafından yayımlanan kılavuz ile açıklanmış durumda.

Kılavuz içeriği adayların her sorusuna cevap verecek şekilde detaylandırılmış durumda. Adaylar arasında en çok merak edilen sorular arasında göze çarpanlar;

İlkokul mezunuyum sözleşmeli er olabilir miyim?Askerlik yapmadım sözleşmeli er olabilir miyim?

YouTube video

Milli Savunma Bakanlığı’nın kılavuzuna göre başvuru yapacak kişiler en az ilköğretim mezunu olması isteniyor. Askerlik görevini yerine getirmemiş kişilerin ise 20 yaşından gün almış olması isteniyor. Eğer askerliğini er veya erbaş olarak yapmış kişiler var ise bu kişilerin de 25 yaşından büyük olmaması gerekiyor.

Paralı askerlik olarak da adlandırabileceğiz bu işe birçok genç erkek vatandaş başvuruda bulunmaktadır. Bu kişilerle en fazla 3 yıllık sözleşme yapılmaktadır.

Sözleşmeli Er Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde maaşlı olarak askerlik yapmak isteyenlerin başvuru yapabilmesi için;

Erkek ve Türk vatandaşı olması gerekmektedir.En az ilköğretim mezunu olunması istenmektedir. Yurt dışında okuyanların ise dengi bir okuldan mezun olması gerekir.Askerlik hizmetini yapmış bir kişi başvuruda bulunacak ise 25 yaşından büyük olmaması ve 26 yaşından gün almaması gerekir.Henüz asker olmayan ya da askerliği henüz bitmemiş kişilerin 20 yaşından gün almış olması gerekmektedir.Askeri okul okuyanların nedeni fark etmeksizin ilişiğinin kesilmemiş olması gerekir.Türk Silahlı Kuvvetleri’nde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma, uzman er veya erbaş olarak görev almamış olmak.Kamu haklarını kullanabilen ve bu haklarından mahrum bırakılmamış olması gerekmektedir.Başvuru sahibi hakkında suç unsuru bulunmamalıdır. Suçların kapsamı için Milli Savunma Bakanlığı sitesine göz atabilirsiniz.Hapis cezası almamış adaylar tercih edilir. Türkiye tarafından terör örgütü olarak kabul edilen yapılanmalarla ilişkisi bulunmamalı.Başvuru yapacak kişinin istenilen boy ve kilo ölçülerine uyum sağlaması istenir.Herhangi bir eğitim kurumuna hizmet veya tazminat borcu olmaması gerekir.

Sözleşmeli Er Alımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvuruda bulunacak adayların öncelikle https://personeltemin.msb.gov.tr/ adresine girmesi gerekmektedir. Buraya e-devlet giriş bilgileri ile giriş yapılmaktadır. Girişin ardından çevrimiçi olarak başvuru formu doldurulacak ve gönderilecektir. Formun doldurulmasının ardından başvuru gerekli merkezlere ulaşacaktır.

Başvuru sonrasındaki işlemler T.C. kimlik numarası ile gerçekleştirilecektir. Başvuru formundaki bilgiler başvuru tarihinin son bulma tarihine kadar güncellenebilmektedir. Burada ulaşılan ve kullanılan bir telefon numarasının kayıtlı olduğundan emin olunmalıdır. Çünkü bu iletişim bilgisi üzerinden bilgilendirme yapılacaktır.

Başvurusu kabul edilen adaylar daha sonra mülakat ve yeterlilik aşamalarına geçecektir. Bu aşamaya dair takvim yine Milli Savunma Bakanlığı sitesi üzerinden yayınlanacaktır. Adayların bu takvimi kontrol etmesi gerekmektedir.

Sözleşmeli Er Ne İş Yapar?

Normal er ve erbaş olarak vatani görevini yapan askerlerin yaptığı işleri maaşlı olarak yerine getiren askeri personeldir. 6191 Sayılı kanuna göre alınan personeller erbaş ve er kadrolarında istihdam edilirler.

Sözleşmeli Er Kaç Yıl Görev Yapar?

Başvurusu onaylanan ve gerekli sınavları ve mülakatları geçen adayların daha sonra niteliklerine göre atamaları gerçekleştirilir. Görev yerlerine giden adaylar 4 yılı geçmemek kaydı ile en az 3 yıllık sözleşme imzalarlar. Sözleşme yenilemesi ise 1 yıldan az ve 3 yıldan fazla olmamak kaydı ile 7 yıllık görev yapabilirler.

Sözleşmeli Er Maaşları Ne Kadar 2020?

Sözleşme yaparak maaş karşılığında askerlik yapan personeller eş, çocuk ve görev süresi gibi faktörlere göre farklı maaşlar almaktadır. Ortalama olarak alınan maaşlar ise 3 bin 750 TL ile 4 bin 500 TL arasında değişmektedir.

Personelin çocuk sayısı, eş durumu, görev yaptığı yer ve kuruma göre bu ücretler farklılık gösterebilir. Evli personellerin maaşları bekarlara göre fazla olmaktadır. Ayrıca çocuk mevcut ise ek ödemeler yapılmaktadır.

Askerlik hizmetini sözleşmeli erbaş olarak yapacak kişilerin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin personel temin tarihleri arasında başvuru yapması gerekir. Başvuru şartlarını sağlayan kişiler belirtilen tarihlerde internet üzerinden başvuru yapabilirler. 25 yaşını bitirmemiş olmak gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!