featured

Sokak Röportajında Sordular: Atatürk Ne Zaman Doğdu | Atatürk Nerede Doğdu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Atatürk ne zaman doğdu sorusu, İstanbul’da sokak röportajında soruldu. Bilenler kadar bilemeyenler de oldu. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ne zaman doğdu ne zaman öldü tarihleri bazı kişiler tarafından karıştırıldı. Atatürk’ün ne zaman doğduğu sorusuna, ölüm yılıyla yanıt verenler de çıktı. Bazı kişilerce Atatürk’ün doğum yeri doğru bilinse de Atatürk’ün doğum yılı çoğunlukla karıştırıldı.

Atatürk Ne Zaman Doğdu ve Ne Zaman Öldü

Türkiye Cumhuriyeti’nin ve devrimlerinin mimarı Atatürk ne zaman doğdu ne zaman öldü bilinmesi gereken bilgiler arasında yer alıyor. Bilindiği üzere; Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk 1881 yılında Selanik’te dünyaya geldi. Annesi Zübeyde Hanım, babası ise Ali Rıza Efendi’dir. Mustafa Kemal, Selanik’in Kocakasım Mahallesi’nde bulunan Pembe Ev’de dünyaya geldi. Günümüzde müze olarak kullanılan Pembe Ev, Aya Dimitriya Mahallesi’nde bulunmaktadır.

Atatürk ne zaman doğdu gün ay yıl olarak bilinmemektedir. Atatürk’ün doğum tarihi yalnızca yıl olarak bilinmektedir. Mustafa Kemal ne zaman doğdu sorusunun yanıtını kimi kişilerce ölüm yılıyla karıştırılmaktadır. Ancak Atatürk ne zaman öldü sorusunun yanıtı; 10 Kasım 1938’dir. Atatürk, 10 Kasım 1938 sabahı Dolmabahçe Sarayı’nda ebediyete intikal etmiştir. Atatürk ne zaman doğdu gün ay yıl olarak bilinmemektedir ancak Atatürk’ün sonsuzluğa uğurlandığı tarih, gün ay yıl olarak kesin olarak bilinmektedir.

Atatürk Nerede Doğdu

Atatürk ne zaman doğdu nerede doğdu sorusunun yanıtı da internette sıklıkla araştırılmaktadır. Bilindiği üzere Atatürk’ün doğduğu toprak Selanik, günümüzde Yunanistan sınırları içerisinde bulunmaktadır. Bu da, bazı kötü niyetli ya da eksik bilgi sahibi olan kişilerce Atatürk’ün aidiyetini sorgulamasına neden olmaktadır. Ancak Selanik oldukça uzun bir süre Osmanlı Devleti sınırları içerisinde yer almıştır. Atatürk’ün doğum tarihi bu döneme denk gelmektedir. Ulu önder doğduğunda Selanik, Osmanlı toprakları içindedir.

Atatürk Kaç Yaşında Öldü

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ebedi lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum yılı ne zaman doğdu sorusunun yanıtı; 1881’dir. Atatürk ne zaman öldü sorusunun yanıtı ise yıl olarak 1938’dir. Dolayısı ile Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk 57 yaşında ebediyete uğurlanmıştır. Atatürk’ün nedeni ise siroz hastalığıdır.

Atatürk Kaçta Öldü

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Dolmabahçe Sarayı’nda saat tam olarak 09:05’te hayata gözlerini yummuştur. Ulu önderimizin anılması adına her 10 Kasım sabahı saat 9’u 5 geçe acı siren sesleri yurdun genelinde çalmaktadır.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!