featured

Mühendisler İçin Unutulmaz Filmler Listesi ile Hayallerinizin Peşinden Koşun

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaratıcılık ve bilimin en yüksek oranda yer aldığı meslek gruplarından olan mühendisler için unutulmaz filmler her izlendiğinde farklı mesajlar ile yeniden anlam kazanmaktadır. Öyle ki bu filmlerde işlenen birbirinden farklı konular, değişik bakış açısına sahip yönetmenlerin elinde hayat bulduğunda, daha keyifli olmaktadır. Her ne kadar filmler geniş kitlelere hitap etse de unutulmaz filmler listesi mühendisler için ayrı bir anlam taşımaktadır. 

Mühendisler İçin Unutulmaz Filmler | İlham Veren Filmler ile Hayallerinizin Peşinden Koşun

Her yıl dünyanın her yerinde yüzlerce film çekilmektedir. Bazıları daha sosyal konuları işlerken, bazı filmler vardır ki izleyen kişinin girişimcilik hislerini ortaya çıkarır. Sizler için hazırladığımız ilham verici filmler ile dolu unutulmaz filmler listemizde, sadece teknik alanda değil, sosyal mühendislik alanında da kendinizi adım atmaya hazır hissedeceksiniz.

1 – Ex Machina

YouTube video

Unutulmaz filmler izle araması ile karşımıza en sık çıkan kült filmler arasında Ex Machina yer almaktadır. Aynı zamanda bir bilim kurgu filmi olan Ex Machina konusu ile sizi filmin başrolünde yer alan dahi mühendisin hayatını derinden hissetmeye çağırıyor. 

Çok genç olmasına rağmen dünya üzerinde en iyi yazılım şirketinde çalışan Caleb, kazandığı ödül ile farklı bir deneyim içerisine girecektir. Bu film, günümüzün en önemli teknolojisi olan yapay zeka konseptinde hazırlanmıştır. Yapay zeka mimarisinde bir kadın yaratan genç bir mühendis ve başından geçenler sizi derinden etkileyecek. 

2 – Azınlık Raporu

YouTube video

Unutulmaz filmler listesi sıralamasında yer alan ikinci film Azınlık Raporu’dur. Filmin başrolünde Tom Cruise yer alıyor. Bugünden yıllar sonrasını işleyen filmin konusu, cinayet biriminin sahip olduğu gelişmiş teknoloji ile suçluları bulma mekanizması etrafında dönüyor. 

Filmin ilerleyen dakikalarında, başta çok faydalı olan bu teknolojik gelişmeler, istenmeyen olaylar yaşanmasına neden olacaktır. Teknolojik sistemi var eden kişi bir anda oluşturduğu bu durum ile suçlu konumuna düşecektir. Teknolojinin zararlı bir hal alması ile gerçekleşmek üzere olan bir cinayetin üstesinden gelmeye çalışılacaktır. Ancak başrolümüzün bir yandan suçsuzluğunu kanıtlaması bir yandan da polisleri atlatması gerekmektedir.  

3 – Devrim Arabaları

YouTube video

Mühendisler için unutulmaz filmler listesinde bu Türk filmine yer vermeden olmazdı. Devrim Arabası bilindiği üzere ülkemiz mühendislerinin üst düzey çalışmalarına ve çabaları sonucunda ortaya çıkmıştır. Mühendislerin oldukça kısıtlı bir sürede ortaya koyduğu ve sonrasında yaşanan olaylar halk arasında ilgi ile karşılanmıştır.

Unutulmaz filmler listesi içerisinde yer verdiğimiz Devrim Arabaları filminde, oldukça kısa bir süre içerisinde arabayı kısıtlı imkanlarda oluşturan mühendislerin çabası ön plana çıkarılmıştır. Kısa sürede istendiği zaman bir araba bile ortaya çıkarılacağının kanıtı niteliğindeki bu film, Unutulmaz filmler Film Arşivi sitelerinde de yerini almaktadır.

4 – Akıl Oyunları

YouTube video

Gelmiş geçmiş en iyi filmler listesinde de yerini alan Akıl Oyunları, mutlaka izlenmesi gereken mühendisler için kült filmler arasında bulunmaktadır. Bu önemli film, bir kitap derlemesidir. Filmde, bir Matematik profesörünün başından geçen olaylar farklı bakış açıları ile aktarılmıştır. Film başlangıçta neden unutulmaz filmler listesi içerisinde yer alıyor diye sorgulatabilir. Ancak ilerleyen dakikalarda karışık bir hal alan durum filmin içerisine dahil olmanızı sağlayacaktır.

Bu eserin, unutulmaz filmler arasında yer almasının sebebi ise filmin kurgusunda, görünenin aksine bir durum olmasında yatmaktadır. Filmde gerçekleşen enteresan bir olayın ardından, Matematik profesörünün olayın peşine düşmesiyle filmde heyecanlı dakikalar başlayacaktır. Ancak hiç beklenmeyen bir sona hazır olmakta fayda var. İzlerken düşündürecek film arayışında olan kişiler mutlaka bu filmi izlemeli.

5 – Sosyal Ağ

YouTube video

Unutulmaz filmler izle aramasında en çok karşımıza çıkan filmler arasında Sosyal Ağ da yerini almaktadır. Bu yapıt, unutulmaz filmler biyografi kategorisinde yer alan önemli yapımlardan biridir. Filmde, Facebook kurucusu Mark Zuckerberg’in sosyal medya devi olma yolunda ilerleyen hayatı konu alınmıştır. Facebook sitesinin var olmasının arkasında yatan bilinmeyen gerçeklere tek tek değinilmektedir.

6 – Yapay Zeka

YouTube video

Mühendisler için unutulmaz filmler listesinde yer alan bu film, yapay zeka konusunu sevenler için çok iyi bir tercih olacaktır. Filmin konusu, bugünden yıllar yıllar sonrasına dayanmaktadır. Yapay zeka üretimi konusunda ilk defa gerçekleştirilen bir yapay zeka çocuk üretimi ile film başlamaktadır. David,  sevgi ve sevilme hislerini yaşayan ilk yapay zeka türüdür. Yapay zeka ile yapılan bu çocuk filmin simgesi halini almıştır.

Senelerdir çocuğu olmayan bir aile ise bu çocuğu sahiplenmek ister. Başta bu durum her ne kadar kolay gelse de gerçekleşecek olan olaylar beklenilen düzeyde olmamaktadır. Ailenin yaşayacağı olaylar karşısında nasıl bir yol izlediği ise oldukça eleştiri toplamıştır.  

7 – Silikon Vadisi’nin Korsanları

YouTube video

Bu unutulmaz film, günümüzde dünyaya yön veren iki dev Bill Gates ve Steve Jobs’un hayatını konu edinmektedir. İki önemli mühendisin, Silikon Vadisi üzerinde oluşturdukları etki filmin temel konusunu oluşturur. Bunun yanı sıra ikilinin birbiri ile oluşan kıyasıya rekabeti üzerinde sıklıkla durulmaktadır. Gerçek hayat üzerinden alınan konu unutulmaz filmler izle seçeneği ile internet üzerinden ulaşabileceğiniz filmler arasındadır.  

8 – Steve Jobs | Mühendisler İçin Unutulmaz Filmler

YouTube video

Bu yapıt da unutulmaz filmler biyografi kategorisinde tercih edilebilecek yapımlardan biridir. 2015 yılında sinemada gösterime çıkan film biyografik bir içeriktir. Steve Jobs’un hayatını konu edindiği filmin adından da rahatlıkla anlaşılmaktadır. Ünlü mühendisin kurduğu firma ve bu süreç içerisinde yaşadığı olaylar beyaz perdeye aktarılmıştır. Film, gerçek bir hayat hikayesi olmasının yanı sıra girişimciler için de iyi bir ilham kaynağı niteliği taşımaktadır.

9 – Marslı

YouTube video

Bu uzay konulu film, yayınlanma tarihi her ne kadar 2015 olsa da unutulmaz filmler arasında yer almayı başardı. Adında da belirtildiği üzere Mars’a belirli bir görev için giden bir ekibin başından geçen olaylar beyaz perdeye yansıtılmıştır. Filmin unutulmaz bir film olarak aktarılmasının sebebi ise konusu ile oldukça ilgilidir.

Sıradan uzay filmlerinden çok daha ilgi çekici bulacağınız bu filmde, başarıya aç insanlardan oluşan kahramanlarımız, insanlık için kendi hayatlarını tehlikeye atmak zorunda kalırlar. 

10 – Apollo 13

YouTube video

Amerika tarihinde acı ve endişe verici bir olayın yaşanmasına sebep olan olay, tüm gerçekliği ile sinema perdesine yansıtılmıştır. Yapım tarihi 1995 olan film unutulmaz filmler listesi içerisinde hiç şüphesiz bulunmaktadır. Bu kült yapım, mühendisler kadar uzaya ilgi duyan kişilerin de tercih ettiği filmlerin başında gelmektedir.

Apollo 13 konusu ise uzaya ayak basmak için hazırlıklarını tamamlayan Apollo 13 görevindeki takımın başından geçenlerden oluşturulmuştur. Başlarda oldukça olağan ilerleyen durum roketin fırlatılması ile büyük bir yükseklikte oksijen tüpünün patlamasıyla bambaşka bir hale bürünmüştür. Filmin bu kısmından itibaren astronotların hayatını kurtarma çabasına tanık olunur.  

11 – Kapsül

YouTube video

İki genç mühendisin yaşadığı olayları konu edinen film hiç şüphesiz mühendisler için tercih edilesi bir hal almaktadır. Oldukça genç ama meraklı olan iki arkadaş, meslekleri gereği bir icat peşindedir. Ancak geçen dakikalarla birlikte, bu genç mühendislerin farkında bile olmadan geçmişe ve geleceğe yolculuk yapabilecekleri bir ürün meydana getirdikleri ortaya çıkacaktır. Heyecanla ortaya çıkardıkları icatları, Kapsül başlarına bela açılmasına sebep olacaktır.  

12 – Genç Stajyerler | Genç Çıraklar

YouTube video

İlham veren filmler arasında yer alan, iki genç arkadaşın Google firmasına girebilmek adına girdiği rekabeti konu edinen bu film de önemli bir yere sahiptir. Asla Pes Etme mesajının verildiği film, yayınlandığı dönme gişe rekorları kırmıştır. Dünya devi Google bünyesinde çalışmak üzere alacağı bir stajyer haberi duyurulur. İlana dünyanın her yerinden milyonlarca kişi başvurmaktadır.

Filmin ana karakterleri rakiplerini eleyebilmek adına kıyasıya bir rekabete girmektedir. Azim, çalışkanlık ve istek gibi karakter özelliklerinin oldukça incelikle işlendiği bu film, mühendisler için unutulmaz filmler listesinin en önemli üyesi olacak gibi görünüyor. Özellikle de teknoloji meraklılarının.

13 – On Üçüncü Kat | En Yeni Unutulmaz Filmler

YouTube video

Film ileri teknolojinin hakim olduğu bir zaman diliminde geçmektedir. Birkaç arkadaşın üzerinde çalıştığı ürün ile zamanda yolculuk yapılabilmektedir. Bu çalışkan ama birbirinden farklı özellikteki arkadaşlardan biri geçmişe doğru yol alır. Geçmişte yaşananlar ise oldukça karışıktır.

Los Angeles’ta genç adamın gittiği zaman diliminde, kendi çalıştıkları şirketin asıl sahibinin öldürüldüğünü öğrenir. Kahramanımız cinayetin tam ortasına düşmüştür. Filmin bu dakikalarından itibaren genç mühendis cinayeti aydınlatmak zorunda olacaktır.  

14 – Usta

Mühendisler için unutulmaz filmler köşesinde bir Türk filmi daha karşımıza çıkıyor. 2009 yapımı olan film, motor ustası olan ana kahramanımızın ve eşinin hayatını konu edinmektedir. Usta’nın en büyük hayali ise bir uçak yapmaktan geçer. Ancak bu durum içinde bulunduğu koşulları doğrultusunda istediği kadar kolay olmamaktadır. Üstelik sorunlar bununla da sınırlı değildir.

Usta’nın eşi ise kocasının kendisi ile ilgilenmesini beklemektedir. İki eş arasında geçen olaylar kadar ülkemiz insanının hayatını da işleyen bu film, size oldukça tanıdık gelecektir. Yaşanan alan, gerçekleşen durumlar birebir hayatımızdan alınmış olmanın hissini doğuracak. Filmde her ne kadar eşler arasındaki ilişkiler de işlense de, Usta filmi konusu esasında bir motor ustasının bir uçak mühendisine dönüşme hikayesini işlemektedir. 

15 – Kurucu

YouTube video

Unutulmaz filmler biyografi kategorisinde yer alan bu eserde, dünya devi Mc Donalds zincirinin kuruluş hikayesi anlatılmaktadır. Mc Donalds’ın kurucusu Ray Krock’un başından geçen olaylar beyaz perdeye aktarılmıştır.

Kurucu filmi, baş kahramanın içinde bulunduğu kendi özel hayatı, iş hayatı ve yemek sektöründe yer alıp büyümesi arasındaki çetrefilli olaylar, girişimciler için oldukça ilham verici olacaktır.  

Bonus : 3 Aptal | Mühendisler İçin İlham Veren Filmler

YouTube video

Sadece mühendisler için değil aynı zamanda öğretmenler için de ilham veren filmler arasında yerini alan 3 Aptal filmi bir Bollywood klasiğidir. Aamir Khan’ın başrol oynadığı filmde, Hindistan’ın en önemli mühendislik fakültesini kazanmış 3 arkadaşın hikayesi anlatılmaktadır. Eğitim sisteminin yanlış yanlarından bahseden film, her dönem genç girişimciler için ilham kaynağı olmuştur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!