featured

Chevrolet Hangi Ülkenin Arabası | Hangi Araba Hangi Ülkenin?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin yerli ve milli otomobil çalışmaları büyük bir hızla devam ederken, ülkemizde sıklıkla kullanılan markalardan biri olan Chevrolet hangi ülkenin arabası sorusu gündeme gelmektedir. Özellikle spor otomobil ya da aile otomobili türlerinde bir tercihi olan sıfır otomobil almak isteyen kişiler Chevrolet hangi ülkenin markası sorusunu sormaktadır. Bu sorunun sorulmasındaki bir diğer neden ise tabi ki vergi dilimleridir.

Chevrolet Hangi Ülkenin Arabası

Dünyanın en sevilen klasik arabaları arasında yer alan birçok modelin üretimini yapan Chevrolet hangi ülkenin markası ? Türkiye’de sıfır otomobil pazarında yeri olmayan Chevrolet bir Amerikan markasıdır.

1 – Chevrolet Hangi Ülkenin Markası | Chevrolet Markasının Tarihi Nedir

3 Kasım 1911 tarihinde Amerika’da kurulan Chevrolet hangi ülkenin ürünüdür? Amerika’da kurulan fabrikası ile 109 yıldır üretim yapan Chevrolet, Louis Chevrolet tarafından kurulmuştur. İsmini kurucusundan alan markanın bir diğer ismi Chevy ‘dir. General Motors tarafından üretilen en önemli araba markaları arasında yerini alan Chevrolet, 2015 yılından bu yana sıfır otomobil satışı konusunda Batı Avrupa ve Doğu Avrupa çevresinde çalışmaktadır.

2 – Chevrolet Markası Nasıl Kuruldu

YouTube video

Çok küçük yaşlarda otomobil merakı olan Louis Chevrolet, büyüdüğünde de bisiklet tamircisi olarak iş hayatına başladı. Chevrolet’in makinelere ve mekaniğe olan ilgisini ve becerisini keşfeden Vanderbilt’in desteği ve teşviği ile, genç yeteneğimiz büyük bir otomobil firmasında teknisyen olarak çalışmaya başlar. Çalıştığı firmada üretilen otomobiller ile daha da iç içe olduğunda, Chevrolet bir yarış arabası kullanmak ister. Sonunda Chevrolet markasının en önemli otomobil yarışçılarından biri olur.

3 – Chevrolet Amblemi Nasıldır?

Ünlü Amerikan markası Chevrolet amblemi bazılarına göre papyon, bazılarına göre haç işareti olsa da markanın logosunun bu iki fikirle de ilgisi yoktur. 1913 yılında ilk tasarlanan logosu ile sadece renk değişikliğine giden Chevrolet hangi ülkenin arabası olduğunu logosu ile belli eden bir marka değildir. Oldukça şık ve hemen her kültürün otomobili denebilecek keskinlikte bir amblem tasarımı bulunmaktadır.

4 – Türkiye’de Chevrolet Yedek Parça Bulmak Kolay mıdır?

Chevrolet yedek parça sorunu yaşayıp yaşamayacağınıza cevap verebilmek için markanın hangi modelinin kullanıldığına bakmak gereklidir. Yaşlı otomobillerde yedek parça sorunu olabilirken, bazı klasik araba modelleri arasına dahil edilmiş otomobillerin parçalarını bulmak oldukça zordur. Bir de Chevrolet hangi ülkede üretiliyor sorusunun cevabı Amerika olunca, Türkiye’de yedek parça sağlamak zaman zaman zor olabilmektedir.

5 – Chevrolet Tarafından Üretilen Amerika Arabaları Hangileridir?

Chevrolet markasına ait üretilen çok sayıda model bulunmaktadır. Spor otomobil severlerin tercih edeceği modelleri üreten Chevrolet aynı zamanda cip severleri de düşünmektedir. Hemen her kulvarda otomobili olan markanın modelleri aşağıdaki gibidir:

AveoBlazerCamaroCapriceCaptivaCorvetteCruzeEvandaEpicaKalosLacettiRezzoSparkTraxTahoe

Amerikan Araba Markaları Hangileridir?

Dünyanın her yerinde milyonlarca takipçisi bulunan Amerikan araba markaları hem özellikleri hem de fiyatları ile çok konuşuluyor. Ülkemizde uygulanan vergi dilimleri nedeniyle Amerika’da çok daha düşük fiyatlara alınabilecek otomobil modelleri, Türkiye’de yüksek fiyatlara satılmaktadır. Bu nedenle Amerika Birleşik Devletleri’nde üretilen birçok Amerikan arabaları Türkiye’de satışı durdurmuştur. İşte, dünyanın dört bir yanında kullanılan Amerikan araba markaları :

BuickCadillacChryslerChevroletDodgeFordGMCHummerJeepLincolnMercuryPontiacPlymouth

Hangi Araba Hangi Ülkenin?

Chevrolet hangi ülkenin markası olarak üretiliyor, sorusunun sorulduğu birçok yerde diğer otomobil modellerinin de üretildiği ülkeler merak edilmektedir. Özellikle otomobil forumlarında karşımıza çıkan bazı otomobil markalarına ve üretildikleri yerlere aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz:

1 – Nissan Hangi Ülkenin

Japon araba markaları arasında yer alan Nissan, Türkiye’de de meraklısı olan bir markadır. Öyle ki ÖTV zammı sonrası fiyatı düşen SUV modelleri arasındaki bazı otomobiller, bir dönem Türkiye’de neredeyse yok satmıştır.

2 – Opel Hangi Ülkenin

Bir Alman araba markası olan Opel, ülkemizin en çok tercih edilen aile araçlarından biridir. Geniş iç hacimli modelleri ile ülkemizde sevilen markalardan biri olmasında vergi oranları da etkili olmaktadır.

3 – Renault Hangi Ülkenin

Renault bir Fransız otomobil markasıdır. Türkiye’de bazı modellerinin çok satıldığı düşünüldüğünde, markanın orta ölçekli otomobil alıcılarına hitap ettiği de söylenebilir.

4 – Ford Hangi Ülkenin

Amerikan arabaları arasında yer alan Ford, kurucusu Henry Ford ile oldukça ünlenmiş bir markadır. Hayat hikayesinin filmlere konu edildiği Henry Ford ve onun markasının altında üretilen modeller her zaman çok sevildi.

5 – Volvo Hangi Ülkenin

Bir İsveç araba markası olan Volvo, zaman zaman Volkswagen ile karıştırılmaktadır. Fakat bu iki markanın birbirinden farklı olduğu asla unutulmamalıdır.

6 – Volkswagen Hangi Ülkenin

Volkswagen, Alman araba markaları arasında, Türkiye’de en yüksek pazarı olan otomobil üreticilerinden bir tanesidir. Öyle ki düşük ya da yüksek model fark etmeksizin, Türkiye’de her yıl binlerce Volkswagen marka otomobil satılmaktadır.

7 – Alfa Romeo Markası Hangi Ülkenin

Bir İtalyan markası olan Alfa Romeo daha çok spor otomobil üretmektedir. Bu yönü ile genç neslin çok sevdiği markalardan olan Alfa Romeo fiyatları ülkemizde oldukça yüksektir.

8 – Daewoo Hangi Ülkenin

Türkiye’de çok rastlayamadığımız otomobil modellerinden olan Daewoo Güney Kore’de üretilmektedir. Daha çok Asya ülkelerinde satılan bu otomobil markası, ülkemizde çok tercih edilmemektedir.

Ülkemizde yerli otomobil çalışmaları hala devam ederken, diğer ülkelerde üretilerek ederinden çok daha fazla vergi ile ülkemize getirilen otomobiller alınmak zorunda kalınmaktadır. Yerli otomobil çalışmaları tamamlanana kadar yabancı araba markalarını almak zorunda kalacağız, gibi görünüyor. Pek çok fiyat performans modeli piyasada yüksek fiyatlara çıkmışken, yerli otomobilin üretilmesi de büyük bir heyecan ile bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!