featured

Audrey Hepburn | Filmleri ile Büyüleyen Hollywood Yıldızı  Audrey Hepburn Kimdir

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya üzerinde yaşamış en güzel ve en zarif kadınlardan biri olarak kabul edilen ve geniş kesimler tarafından bir moda ikonu olarak görülen ünlü sinema yıldızı Audrey Hepburn filmleri ile gönüllere taht kurdu. Fırtınalı yaşamı, kariyeri, ünlü filmleri, ödülleri ve sevenlerini hüzne boğan ölümü ile Audrey Hepburn kimdir ?  

Audrey Hepburn Filmleri ile Büyüleyen Hollywood Yıldızı  Audrey Hepburn Kimdir

Audrey Hepburn filmleri, yeni kuşak tarafından çok tanınmasa da özellikle bir dönem Hollywood dünyasına güzelliği, zarafeti, masumiyeti ve oyunculuktaki yeteneği ile damga vuran Audrey Hepburn, sinema dünyasının unutulmaz yıldızları arasında sayılır. 4 Mayıs 1929 tarihinde Belçika’da doğan ve Hollandalı bir barones ile zengin bir bankacının kızı olan Audrey Hepburn, kendisini zamanının en büyük yıldızlarından biri haline getiren sanat hayatına Londra’da gittiği bale okulunda başladı.

Sonrasında bir dönem modellik yapan ünlü yıldız, 1951 yapımı olan ilk filmi ‘Young Wives Tale’da rol aldığında henüz 22 yaşına girmişti. Oynadığı bu ilk filmi ile Audrey, baş döndüren güzelliği ve kendine özgü tarzı ile dikkatleri çekmeyi başararak kariyerinde hızlı bir yükseliş yaşamaya başladı.  

1 – Audrey Hepburn Filmleri Nelerdir

YouTube video

Audrey Hepburn Filmleri ilk andan itibaren sinema dünyasında büyük bir yükselişe geçen ünlü yıldız, yine 1951 yılında ‘Monte Carlo Baby’ ve ‘The Lavender Hill Mob’ filmleri ile 1952 yapımı ‘The Secret People’ isimli filmde rol aldı. 1953 yapımı olan ve sinema tarihinin önemli yapımları arasında yer alan ‘Roman Holiday’ filmindeki Prenses Ann rolü ile Audrey Hepburn kariyerinde tam anlamıyla zirveye yerleşti.

YouTube video

Bu filmdeki rolü ile başta En İyi Kadın Oyuncu Akademi (Oscar) ödülü yanında BAFTA ve Altın Küre en iyi kadın oyuncu ödüllerini de topladı. Sinema tarihinde ender görülen bu başarı sonrası dönemin en ünlü yıldızlarından biri haline gelen Hepburn, sonrasında da üst üste çok sayıda başarılı yapımda izleyicilerin karşısına çıktı.

Audrey Hepburn Unutulmaz Filmleri

YouTube video

Bu filmler arasında en unutulmazları ise, ‘Sabrina’, ‘War And Peace’, ‘Funny Face’, ‘Love in the Afternoon’, ‘The Unforgiven’, ‘Breakfest at Tiffanys’, ‘My Fair Lady’, ‘Wait Until Dark’ ve ‘Always’ isimli filmleri olarak sayılabilir. Oynadığı bu tüm önemli yapımlarda dönemin en ünlü aktör ve yönetmenleri ile birlikte çalışan Hepburn, eşsiz kariyerinde birçok önemli sinema ödülünü de kazanmayı başardı.

Başarılı sinema kariyeri yanında giyim ve kuşamı ile zamanının gerçek bir moda ikonu haline dönüşen güzel yıldız, fırtınalı özel hayatıyla da hep gündem de oldu. Özellikle ünlü oyuncu William Holden ile yaşadığı gelgitli aşkı yanında yine ünlü aktör Mel Ferrer ile gerçekleştirdiği sorunlu evliliği ile de çok konuşuldu.

YouTube video

Döneminin en ünlü Hollywood yıldızlarından biri olan Hepburn, kendine özgü tarzı, doğuştan gelen asaleti ve şıklığı ile ‘Audrey Look’ adıyla bilinen zamansız bir stil akımının başlamasını da sağladı.  

2 – Audrey Hepburn Önemli Ödülleri

Başarılı kariyeri boyunca birçok sinema ödülü kazanan ünlü yıldız, ‘Roman Holiday’ isimli filmi ile kazandığı En İyi Kadın Oyuncu Akademi Ödülü (Oscar) yanında tam dört kez de En İyi Kadın Oyuncu Akademi Ödülüne (Oscar) aday gösterilme başarısına ulaştı.  Yine iki defa İngiliz Film Akademisi Ödülleri olan BAFTA’yı kazanan Audrey Hepburn, bu ödüle ayrıca iki kez de aday olarak gösterildi. Yine iki defa da Altın Küre Ödülü’ne ulaşan güzel yıldız, yedi defada bu ödüle aday olma başarısını yaşadı.  

3 – Audrey Hepburn Ölümü

Ünlü yıldız Audrey Hepburn yakalandığı kolon kanserinden kurtulamayarak daha 63 yaşında iken, 20 Ocak 1993 günü İsviçre’de hayatını kaybetti. Ölümü ile sevenlerini hüzne boğan sinema dünyasının en güzel, asil ve zarif hanımefendilerinden biri olan Audrey Hepburn, bugün dahi gerek sanat yaşamındaki başarısı, gerek kendisini bir moda ikonu haline dönüştüren şıklığı, gerekse de hafızalara kazınan güzelliği ile milyonlarca insan tarafından unutulmayan bir yıldız olarak hatırlanıyor ve anılıyor.

Biyografiler RSS

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!