featured

Oyun Dünyasının Merakla Beklediği 2021 de Çıkacak Oyunlar Nelerdir? 2021’de Hangi Oyunlarla Tanışacağız?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2021 de çıkacak oyunlar tüm dünyada en çok merak edilen konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Bunun nedeni olarak 2020 yılında tanıştığımız Covid-19 salgını ve pandemi günleri gösteriliyor. Evlerine kapanan milyonlarca insan bir anda kendisini oyun dünyasının içinde buldu. Sıkıntılı günlerden bu oyunlar sayesinde uzak durabildiler.

2021 yılında da pandemi sürecinin devam edeceği görülüyor. Bu nedenle insanlar 2021 yılında çıkacak oyunları merak ve heyecanla bekliyor. Ne tür oyunların satışa sunulacağı araştırılıyor ve kendilerini oyunlara hazırlıyorlar.

Amazon New World Oyunu ile Geliyor

En çok merak edilen oyun ise Amazon’un 2019 yılında duyurduğu New World oyunu olarak göze çarpıyor. MMORPG türünde oyun oynamayı sevenlerin merakla beklediği bu oyunun 2021 yılında oyuncularla buluşması bekleniyor.

Oyunun temasında lanetli güçler tarafından ele geçirilen topraklar yer alıyor. Bizleri de bu lanetli topraklarda büyük bir macera bekliyor. Karakterimizi kendi tercihlerimize göre geliştirerek lanetli güçleri işgal altındaki topraklardan uzaklaştırmaya çalışacağız.

Bir dönem oyunu olarak sunulacak New World 17. Yüzyıl teması ile geliyor. Birçok farklı meslek seçeneğiyle karakter geliştirilebilmektedir. Oyunun mantığında sınıf sistemi yoktur bunun yerine karakterinizi geliştirerek ilerlemektesiniz.

YouTube video

Oyunun günümüzde bulunana MMORPG oyun türündeki oyunların sağladığı tüm avantajları sağlaması bekleniyor. Fakat bu avantajların üzerinde bir performans sağlayamamasından korkuluyor. Çünkü oyuna dair beklentiler çok yüksek.

Amazon’un yenilikçi fikirlerle daha önce hiç sunulmamış yeni bir oyun zevki sunması bekleniyor. Oyunun net çıkış tarihi belli olmasa da 2021 de çıkacak oyunlar arasında olduğu biliniyor.

Merakla Beklenen 2021 de Çıkacak Oyunlar

Amazon’un çıkartacağı New World oyunun dışında merakla beklenen 4 yeni oyun daha bulunuyor. Çevrimiçi, aksiyon ve macera oyunlarını sevenler 2021 yılında bu oyunlarla keyiflenecekler. Uzmanların görüşüne göre pandemi dönemi 2021 yılının ortalarına kadar devam edecek. Hastalığın seyrine göre yasaklar artacak ve belki de yine uzun süreli eve kapanmalar yaşanacak.

YouTube video

Geçtiğimiz sokağa çıkma yasaklarında birçok kişi oyunlar sayesinde evde sıkılmadan kalabildi. Yeni oyunlar keşfedildi ve hiç oyun oynamayan kişiler oyun dünyasının içine girdi. Şimdi ise 2021 yılında çıkacak oyunlar beklenmeye başladı. İşte birbirinden heyecanlı yenilikler sunacak 2021’in en merak edilen oyunları…

1- 2021 de Çıkacak Oyunlar: Crimson Desert – Pearl Abyss

Crimson Desert, Black Desert Online oyununun yapımcısı Pearl Abyss tarafından oyun dünyasına katılmayı bekliyor. Bu yeni oyun eğer bir erteleme ile karşı karşıya kalmaz ise 2021 yılında oyun severlerle buluşacak. Single Player yani tek kişili oyun tarzı sunan Crimson Desert hem senaryosu hem de senaryoyu sunumuyla ilgi odağı olmuş durumda.

MMORPG olarak tanımlanan bir oyun türü olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Black Desert Online dünyasına benzer bir evrende sunulması beklenen bu yeni oyunun hibrid sistemi nasıl kurgulayacağı henüz bilinmiyor.

YouTube video

PvP ve PvE yapısı merak edilse de birçok Black Desert Online oynayan oyuncular zindan ya da raid yapısında bir sistem bekliyor. Ayrıca karanlık ve gizem bakımından Black Desert’ten daha etkileyici olması bu oyuna olan merak duygusunu daha da artırıyor.

2- Overwatch 2 – Blizzard

2021 de çıkacak oyunlar arasında ilk oyunu ile büyük beğeni toplayan Overwatch oyunu yer alıyor. Takım oyununu ve FPS oyun türünü en iyi işleyen oyunlardan biri olarak geniş fan kitlelerine ulaşmayı başaran bir oyun oldu.

Karakterler mekaniği ile oynanan bir oyun türüdür. Bu türde ilk oyun olmasa da mekaniği çok başarılı şekilde kullandığı için büyük bir sempati kazandı. Bunun sonucu olarak da 2016 yılında The Game Avvard’s en iyi oyun ödülünü aldı.

Bu başarının ardından yapımcılar Overwatch 2 yi 2019 yılında Blizzcon oyun konferasında tanıttı. Fakat bu tanıtım sonrası birçok oyuncu bunun gereksiz olduğunu savunsa da büyük bir çoğunluk heyecanını gizleyemedi.

YouTube video

Overwatch 2 oyununda birçok yenilik yer alacak. Bu yeniliklerden birisi de lore bölümüne daha sık girilecek olmasıdır. 4 kişilik takımlar halinde oynanacak oyunda çeşitli görevler yapılarak ilerlenecek. Ayrıca yapım şirketinden gelen açıklamalara göre karakter odaklı görevler de bulunacak.

PvP oyun modu tarafında da büyük yenilikler bekleniyor. Bu bölümde Push adı ile yeni bir alan açılacak. Ayrıca yeni karakterler, yeni haritalar, grafikler ve görevler 2021 de çıkacak oyunlar arasında olan Overwatch’da bizleri bekliyor.

3- Magic: Legends – Cryptic Studios

Çevrimiçi bir oyun olan Magic Legends, izometrik kamera gözü ile oyun zevki yaşatmaya geliyor. Magic the Gathering evreni içerisinde heyecan dolu bir aksiyonun içinde kendimizi bulacağız. Diablo oynunu oynayan kişiler bu oyunda benzer oyun tarzını bulacaklardır. Oyunun başlangıcında bir sınıf belirlenecek ve bu sınıfı hangi yeteneklerde yetiştireceğimiz bize bağlı olacak.

Bugüne kadar sadece 5 sınıf açıklandı. Bunlar; Geomancer, Beastcaller, MindMage, Necromanger ve Sanctifier sınıflarıdır. Sınıflar arasında fiziki bir hasar verecek sınıfın olmaması dikkat çekiyor. Daha çok büyünün gücü kullanılarak hasar vermek hedeflenmiş. Her sınıf, büyünün farklı renklerini temsil etmektedir. İleriki günlerde fiziksel hasar verecek sınıflar çıkar mı henüz bilinmiyor.

YouTube video

Magic Legends oyununda birçok farklı türde büyü bulunuyor. Bu büyüler ayrıca spell fragmentler sayesinde güçlendirilebilecek. İki farklı oyuncuyla takım kurarak taktiksel ve gerçek zamanlı savaşlara atılabileceğiz. Birçok oyuncu 2021 de çıkacak oyunlar içinde en çok merak ettikleri oyunlardan biri olarak Magic Legends’ı işaret ediyor.

4- Path Of Exile 2 – Grinding Gear Games

2021 de çıkacak oyunlar listesinde oyuncuları en çok heyecanlandıran oyun hiç şüphesiz Path of Exile 2 oyunudur. Grinding Gear Games tarafından sunulacak olan bu oyun, Diablo 3 için büyük bir rakip olarak lanse ediliyor. Diablo 4’e de rakip olacak oyunlarının olacağının sinyalini de veriyor. Kasım 2019’da kendilerinin düzenlediği etkinlik ile oyunu duyurmuştu. İlk oyuna ek olarak birçok yeniliğin ve geliştirmenin olacağı görülüyor.

PoE 1’in devamı niteliğinde olacak olan PoE 2 hikayesi ile 7 bölümlük bir senaryo oluşturuyor. Bu yeni hikayede PoE’nin 20 yıl sonraki hikayesine konuk olacağız. Oyunun çıkmasının ardından gelecek güncellemelerle hikayenin genişleyeceği alınan bilgiler arasında.

Oyunda gelen en büyük yeniliklerden biri olarak sınıf seçimlerimde tercihlerin genişlemesi olarak görülüyor. 19 yeni Ascendancy sınıfı ile oyun daha çeşitli ve zevkli hale geleceğe benziyor. Bu çeşitlilik oynanış yönünden de bir zenginlik kazandıracaktır.

YouTube video

Yeni sınıfların yanında yetenek kısmında da büyük çalışmalar yürütülüyor. 2021 de çıkacak oyunlar arasında olan Poe 2 de yeni yetenekler göze çarpıyor. Support gemler yeniliklerle beraber direkt olarak skill gemlere eklenebilecek. Oyunun yapım kısmında olan ekip, yetenekler konusunda yoğun bir çalışan yürüttüklerini ifade ediyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!