featured

ASUS TUF GeForce GTX 1660 Super 6 GB Ekran Kartı Oyun Oynama Zevkinizi Katlayacak

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Asus TUF GeForce GTX 1660 süper 6 GB ekran kartı ismini okurken bile insan heyecanlanıyor. Bilgisayarlarınızı adeta bir oyun canavarına çeviren bu ekran kartı fiyat performans açısından da istenilen faydayı sağlıyor. HD ekranda oyun oynama hazzını tüm hücrelerde hissettiriyor. Bu düşünce oyun severlerin ve uzmanların ortak görüşü olarak her yerde karşımıza çıkıyor.

Ekran kartının oyun akışı ve grafik kalitesi açısından önemi herkesin malumudur. Son yıllarda da üreticiler bu boşluğu doldurmak adına yüksek kalitede ekran kartları üretmeye başladılar. Bilgisayarları adeta birer oyun canavarı haline getiren bu ekran kartları hem görünüşü hem de işlevi ile herkesin takdirini kazandı.

YouTube video

GTX 1660 süper de bu düşünce ile piyasaya çıkartılmış ve yüksek notlar almış bir parçadır. Kendinden önce çıkan modellere göre daha hızlı ve performanslı olmasına karşın çok fazla bir fiyat farkı koymamıştır. Yüksek hız ve video belleği sunma avantajları nedeniyle birçok kişi tarafından tercih sebebi olmuştur. Özellikle fazla bir fiyat farkı olmaması nedeniyle bilgisayarının parçalarını güncellemek isteyenler yoğun bir ilgi göstermiştir.

YouTube video

NVIDIA kalitesi ile piyasaya çıkan bu kart, özellikle fiyat performans özellikleri arayan kişiler için cazip hale geldi. NVIDIA Turing mimarisinin hissedildiği bu ekran kartı kusursuz bir eklenti olarak karşımıza çıkıyor. 1660 ve 1660Tİ ekran kartlarının arasında fiyat performans açısından yer almaktadır. Bu özellikleri sayesinde kullanışlı özellikler sağlamaktadır.

Asus TUF GeForce GTX 1660 Super Isınma Derecesi

Büyük beğeni toplayan ASUS TUF GeForce GTX 1660 tasarım olarak da göz dolduruyor. Çift fan ile gelen bu eklentide Asus fan içerisinde ayrı ve özel bir yağlama sistemi kullanmış. Bu özel yağlama sayesinde ekran kartı adeta çalışmıyormuş gibi bir sessizlikte işlemlerini yürütüyor. Ayrıca ısınma problemine karşı da büyük bir başarı sağlanıyor.

Her ne kadar ısınmaya karşı başarılı olsa da GTX 1050 ve GTX 1060 kadar serin bir çalışma ortamı sunmuyor. Çalışma şartları minimum ayarlarda olduğunda 33 derecelik bir ısınma seviyesine çıkıyor. Eğer aşırı bir yüklenme olursa da bu ısı derecesi 67’ye kadar çıkıyor. Bu eksi yönünden dolayı diğer modellerin bir tık gerisinde kalıyor.

YouTube video

Bu ısı değeri şartlar aynı iken GTX 1660Ti ekran kartında 61 derece olarak ölçülüyor. RX 570 ekran kartında ise 63 derece seviyelerindedir. Bu derecelere bakıldığında Asus TUF GeForce GTX 1660 ısı derecesi makul bir değer olarak kabul edilebilir.

GeForce GTX 1660 ekran kartının direkt rakibi olarak RX 5500 XT ekran kartı gösterilmektedir. Bu iki rakip arasında RX 5500 XT minimum 44 ve maximum 77 derece ısı derecesine çıkmaktadır. Bu açıdan bakıldığında GeForce GTX 1660 rakibinin ilerisinde ve iyi bir performans sergiliyor.

Asus TUF GeForce GTX 1660 Super Ekran Kartı Teknik Özellikleri

ASUS TUF GeForce GTX 1660 super teknik özelikleri ile de kullanıcılarını mutlu ediyor. ASUS tarafından üretilen bu ekran kartı 6 GB bellek ile işlem görüyor. Veri yolu olarak 192 bit bellek kullanılıyor. Kart içerisinde 1408 CÜDA çekirdek bulunuyor. Bu da orijinal GTX 1660 ile arasında küçük bir fark oluşturuyor.

Kartın orijinal ve standart saat hızı ayarlarında1530 Mhz frekans elde ediliyor. Bu ayarlar artırılırsa 1785 Mhz frekansı görülebiliyor. En üst seviyede hızlarda ise 1815 Mhz’lik bir frekans elde ediliyor.

YouTube video

Asus GeForce GTX 1660 en büyük farkını bellek kısmında gösteriyor. GDDR6 bellek bulunduran bu kart, bellek saat hızını 8 Gb/sn’den 14 Gb/sn’ye çıkartıyor. Bu hız rakiplerine büyük oranda bir hız farkı atıyor. Yine güç tüketim oranında da rakibi RX 5500 XT’ye göre daha tasarruflu bir işlem yürütüyor.

Değerlerin minimum seviyede tutulduğu çalışma ortamlarında RX 5500 XT 31.8 watt güç tüketiyor. Buna karşın Asus TUF GeForce GTX 1660 super 12.4 watt tüketim ile farkını ortaya koyuyor.

ASUS TUF GeForce GTX 1660 Super Oyun Performansı

Bir ekran kartının kalitesi yüksek kaliteli oyunlarda sergilediği performansla ölçülür. Bu noktada ASUS yine efsane bir iş çıkarmış. Yüksek çözünürlüklü oyunlar için fiyat performans açısından kaliteli bir ürün ortaya koymuş. F/P oyun türlerine uygun olarak tasarlanan bu kart kendi sınıfında uygun özellikleri ve performansı barındırıyor.

Metro Exodus grafik sınırlarını zorlayan güçlü bir oyundur. GTX 1660 super ekran kartı bu oyunu 1080p çözünürlükte 41 FPS alarak oynatmayı başarmış durumda. Aynı oyun 2K çözünürlükte oynandığında ise 32 FPS üretmektedir.

Performans testi yapan uzmanlar aynı kartı bir de biraz daha düşük grafikler sunan Total War Warhammerlly oyununda test etti. Kart, 1080p çözünürlükte 62 FPS elde ederek kalitesini ortaya koydu. Oyun 1440p çözünürlükte oynandığı zaman 1060Tİ ile yakın performans göstererek 44 FPS elde etti.

Bir diğer oyun testi ise Middle Earth: Shadow of War üzerinde yapıldı. Full HD ve ultra grafik ayarlarında oynanan oyunda GTX 1660 super ekran kartı 79 FPS gösterdi. Aynı oyunu 2K çözünürlükte oynadıklarında ise 54 FPS alındığı görüldü.

Sonuçlar toplu şekilde analiz edildiğinde genel olarak 1060Ti ekran kartına yakın sonuçlar elde edildi. Rakibi Rx 5500 XT’yi ise geride bırakarak performansını kanıtladı. Üst seviye grafik ayarlarında oynanması gereken oyunlarda ayarların daha uygun seviyelere çekilmesi gerektiği görüldü. 2K çözünürlükte oynan oyunlar için pek de uygun bir ekran kartı olmadığı kanısına varıldı. Bu sonuçlara göre 1660 ve 1660Ti ekran kartlarının arasındaki boşluğu performansı ve fiyatı ile dolduran kaliteli bir ürün olduğu görüldü.

YouTube video

Bilgisayarlarında sorunsun olarak tüm oyunları oynamak isteyenler ve bütçesi kısıtlı olanlar için tercih edilebilir bir ekran kartıdır. Fiyat performans ürünü arayanlar için kaçırılmayacak bir fırsat olarak sunulduğu testlerle de ispatlanmış durumda. ASUS ve NVIDIA kalitelerinin birleşimi ile donanımı güçlü bir ürün olarak tescillendi.

Fiyatından ve performansından dolayı sık tercih edilen Asus TUF GeForce GTX 1660 super 2500 TL’den piyasaya çıkmıştı. Fakat şuan doların yükselmesi nedeniyle 4000 TL’den satılıyor.

Bilgisayar Dünyası RSS

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!