featured

The Outriders ile Eşsiz Bir Uzay Macerasına Hazır Olun

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

The Outriders oyunu bizleri müthiş bir uzay macerasına ve farklı bir hikayenin içerisine davet ediyor. İnsanlığın uzaya olan merakı ve yeni gezegen keşfi isteği oyun temasında çok iyi işleniyor. Genel olarak Mars hayali kuran insanlığa yeni gezegenlerin keşfini aşılıyor.

Yaşadığımız gezegen her geçen gün kirleniyor ve kaynaklar tükeniyor. Bunun farkında olan girişimciler yeni gezegen arayışlarını sürdürüyor. İlk hedef olarak da Mars gösteriliyor. Ya farklı gezegenler bizim için daha uygunsa!

Tabi birde yerleşmeyi düşündüğümüz gezegende yaşayanları düşünmek gerek. Bu kişiler bizleri hoş karşılamayacaktır. Hemen şefkat kollarını açarak bizleri gezegenlerine almayacaklardır. İşte sizlere tanıtacağımız The Outriders oyunu da tam olarak bu hikayeyi konu alıyor.

The Outriders ile Yeni Bir Gezegen Ele Geçireceksiniz

Bu oyunun hikayesinde Enoch isimli bir gezegeni ele geçireceğiz. Tabi bu ele geçirme kendi ırkımız açısından gerekli olsa da sonuçta Enoch’da yaşan bir ırk olacak. Ve bu halk beklenildiği gibi biz hoş karşılamayacak. Bu nedenle gezegene kendimizi kabul ettirebilmek için bir mücadele vermemiz gerekecek.

Bu oyun hakkında araştırma yapıldığında Gears of War, Anthem, Destiny ve Mass Efect oyunlarının ortaya karışık versiyonu olarak bahsediliyor. Aslında bu yorumlar pek de yanlış değil. Oyunun yapımını ve oynanış videolarını izlediğinizde bahsedilen oyunlarla benzer olduğunu anlıyorsunuz.

Oyun bizlere hiç alışık olmadığımız farklı atmosferleri yaşatacak şekilde dizayn edilmiş. Fakat buna rağmen Birinci Dünya Savaşı mevzilerinde görmeye alışkın olduğumuz mevzilere benzer bölgeler göze çarpıyor. Ayrıca ilkel ve karanlık bir gezegen olarak resmedilen bir ortam bizleri bekliyor.

Düşman Öldürerek Can Depola

Oyunun ilerleyişi mevzilerde siper alarak devam ediyor. Her an bir düşmanla karşılaşma ve çatışma içine girmeniz olasıdır. Bu çatışmalar sırasında da haliyle can kayıpları yaşanacak. Oyun bu konuda ilginç bir mekaniği oyunun içerisine eklemiş. Can doldurma işlemi düşman öldürerek gerçekleşmektedir.

Her isabetli atış azalan canımızı doldurmaktadır. Ne kadar çok düşman öldürürseniz o oranda canınız dolacaktır. Bu özellik oyunun en ilgi çekici noktalarından birisi olarak öne çıkıyor.

Oyun hem kapalı hem de açık büyük bir haritaya kurulmuş durumda. İlerle durumuna göre harita açılmakta ve yeni maceraların kapısı aralanmaktadır. Ele geçirilen her alan sonrası “Fast Travel” özelliği aktif olmaktadır. Bu özelliğin aktif olmasının ardından 4 farklı sınıf seçeneği karşımıza çıkıyor. Bu sınıflar arasından istediğiniz seçerek bölgenizi kontrol altına alabilirsiniz.

The Outriders oyununda karşımıza çıkacak olan sınıfların isimleri; Devastator, Pyromancer, Technomancer ve Trickster olarak biliniyor. Her bir sınıf kendine özgü yetenek ve özellikleri ile görev alıyor. Sınıfların özellikleri ise şöyle;

Devastator: Bu sınıfı seçtiğinizde kusursuz bir tank sizin emrinizde oluyor. Etkili atışları sayesinde karşınızda kimse duramaz.Promancer: Toplu şekilde gezen düşmanlardan korkmayın. Çünkü elinizde uzun menzili ile dalgalı ateş edebilen Pyormancer var. Artık düşmanlarınız sizden korksun.Technomancer: Uzun menzildeki düşmanları ve hedefleri vurmak istiyorsanız Techomancer sınıfı tam aradığınız karakter olacak.Trickster: Zamandan kaçamazsınız ama onu yavaşlatabilirsiniz. Enoch gezegeninde bu durum Trickster sınıfı ile mümkün hale geliyor.

YouTube video

Bu farklı özelliklerle donatılmış sınıflar gezegeni ele geçirmenizde büyük bir fayda sağlayacaktır. Ayrıca öldürülen her düşmandan birçok eşya düşeceği için bol miktarda cephane ve işe yarar malzeme elde edilecektir. Ayrıca bu parçalar olduğu gibi kullanılmanın dışında sökülebiliyor. Bu sayede yeni malzemeler elde etmek de mümkün hale geliyor.

YouTube video

Farklı düşman ırkları olduğundan farklı türde eşyalar toplayabileceğiz. Bu da farklı tasarım ve güçlerde zırh ve silah yapabileceğimiz anlamına gelmektedir. Karşımıza çıkacak düşmanlar insansı surette olabileceği gibi öldürmesi zor ırklar da olacaktır. Bu da güçlü silahların önemini göstermektedir. Alien Creature ismiyle anılan farklı yaratıklar karşımıza çıkacak. Bu yaratıklar bazen küçük bosslar olarak bizleri karşılayacaktır.

The Outriders Oyununu 3 Kişi Aynı Anda Oynayabiliyor

Aksiyon oyunları arkadaş grubu ile oynandığında çok daha fazla zevk ve eğlence vermektedir. Bu durumun farkında olan oyunun yapımcıları 3 kişilik ekiple oyunu oynama fırsatı sunuyor. Bu da co-op şeklinde oyunu oynama imkanı sunuyor. Beraber oyun oynamaktan zevk aldığınız arkadaşlarınızı yanınıza alın ve gezegeni ele geçirin.

YouTube video

Oyun içerisinde farklı türlerde araçların da olacağı ifade ediliyor. Fakat bu araçların nasıl bir modelde olacağı henüz bilinmiyor. Genel olarak bakıldığında birçok farklı türde ırk ve malzemelerin olduğu heyecan ve aksiyon dolu bu oyun herkesi heyecanlandıracak. The Outriders oyunu oynandıkça nasıl bir tepki alacak hep birlikte göreceğiz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!