featured

Ombre ve Sombre Arasındaki Fark Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bazı boya ürünleri doğru şartlarda kullanılmadığı zaman saçlarınıza zarar verebiliyor. Ancak hanımların bir kısmı saçlarının tamamının zarar görmesini istemiyorlar. Bu durumda yenilik istediklerinde ombre veya sombre uygulamalarından birini uyguluyorlar. Böyle olunca ombre ve sombre arasındaki fark araştırılmaya başlanıyor.

Özellikle kavram olarak birbirine oldukça yakın olan ombre ve sombre karıştırılabiliyor. Bizlerde ombre ve sombre arasındaki fark nedir? Diye merak edenler için yazımızı hazırladık. Özellikle baktığımız zaman çoğu yabancı ünlüde ve ülkemizdeki ünlülerin genelinde ombre veya sombre uygulamasını görüyoruz. Yabancı ünlüler arasında Blake Lively, Jessica Biel ve Amber Heard gibi gözde ünlülerin ombre kullandıklarını görüyoruz.

Saçlara şık ve farklı tasarımlar sunduğu için genç kızlar ve kendini genç hisseden her kadın tarafından da genelde ombre ve sombre yapılıyor. İster kısa olsun ister uzun hiçbir ayrım yapmadan boya ile bazı farklılarla ombre ve sombre uygulamaları yapılıyor. Ombre ve sombre arasındaki fark olarak bakıldığında renk geçişlerindeki netlik ve incelik ile ters orantılı olarak karşımıza çıkıyor. Ombre uygulamasında renk geçişleri keskin ve net iken somre’de renk geçişi ince ve hafiftir.

Ombre ve Sombre Arasındaki Fark Nelerdir?

Ombre uygulamasına baktığımız zaman kısaca; saçların 20 cm altından başlanarak açık renkteki boya ile boyanmasıdır diye tanımlanıyor. Ombre de kısa ve uzun saçlarda şık bir tasarım sonuç oluşturuyor. Bunun için ombre’de uygulanan açık renkler kadınların tercihlerine göre değişiyor.

Genellikle ombrede uygulanan tonlar genelde açık tonlar, platin ve sarının tonlarıdır. Yaz kış fark etmeksizin şimdilerde her mevsimde kullanılan ombrenin uygulanması saçın uzunluğuna göre ayarlanıyor. Ombre ve sombre arasındaki fark kuaförünüzden alacağınız tavsiye üzerine karar verilmelidir. Tavsiye ombre veya sombre ise onu yaptırmalısınız.

Kendi saçınızda nasıl duracağını düşünerek hangisinin uygulanacağına karar vermelisiniz. Ombre ve sombre arasındaki fark konusunda ombrenin dipten uca doğru ilerlerken rengin açılması olarak söyleniyor.

Sombre ve Ombre Arasındaki Fark Bulunuyor mu?

Birbirine çok fazla benzeyen ombre ve sombre benzerlik göstermelerine rağmen iki renklendirme işlemi arasında bariz bir fark bulunuyor. Ombre ve sombre arasındaki en büyük farka bakıldığında sombre uygulaması yapılan saçlarda renk geçişlerin yumuşak olmasıdır. Ancak ombrede ise geçişlerin çok keskin bir şekilde olmasıdır. Ombre uygulanırken saçların doğal görünmesi üzerine çalışma yapılır. Fakat sombre genel anlamda saçlarda daha natürel olarak duruyor.

Ombre yapılan saçlarda renkler aşırı belli olur. Bunun yanında sombre yapılan saçlarda renkler az belli olur. Sonuç olarak her iki uygulama arasında renklerin net ve yumuşak geçişli olması Ombre ve sombre arasındaki fark olarak çıkıyor. Tavsiye olarak sizlere kendi tarzınızı hangisi yansıtıyorsa saçlarınıza o uygulamayı yapabilirsiniz. İster ombre olsun ister sombre saçlarınızın güzelliğine renk katacak uygulama hangisi ise onu yaptırmalısınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!