featured

Kimler Omega 3 Kullanmalı | Omega 3 Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğru gıda takviyesini almak vücut sağlığı bakımından son derece önemlidir. Balık, ceviz gibi gıdalarda bulunan omega 3 vücudun üretemediği ve dışarıdan almaya ihtiyaç duyduğu yağ asitlerini içerir. Temelde bir yağ bileşimi olan omega 3, vücuttaki hücrelerin onarımına yardımcı olabilmektedir.

Dolayısıyla, kalp sağlığından hafıza gelişimine kadar, birçok farklı alanda iyi bir yardımcı olarak kabul edilebilir. Bilimsel çalışmalar da omega 3’ün vücut sağlığına birçok açıdan iyi gelebildiğini göstermiştir.

Omega 3 Nedir?

Omega 3 vücutta doğal olarak bulunmayan fakat gıda takviyesi yoluyla alınması gereken bir doymamış yağ türüdür. Çoklu doymamış yağ özelliğine sahiptir ve bileşimindeki uzun zincirli formlar sayesinde vücut sağlığına katkıda bulunabilmektedir.

Her ne kadar, insan vücudunda doğal olarak bulunmasa da içerdiği yağ asitleri sayesinde kompleks faydalar sağlayabilir. Balık, balık yağı, keten tohumu, ceviz ve chia tohumu bu yağı içeren başlıca gıda kaynaklarıdır. Gündelik beslenme ile birlikte gıda takviyesi yoluyla da edinilebilir.

Kimler Omega 3 Kullanmalı?  

Vücudun doğal bir ihtiyacı olan omega 3 hemen hemen bütün yaş grupları için önem arz etmektedir. Kullanmak için bariz bir sağlık sorununun olması gerekmez nitekim yapılan bilimsel çalışmalar omega 3’ün vücudun yenilenmesi ve hücrelerin onarılması için gereken koşulların oluşmasına katkı sağladığını göstermektedir. Bağışıklığı güçlendirmek ve bedeni zararlı koşullardan korumak için de iyi bir yardımcıdır.

İçeriğindeki çoklu zincir yapısı ve mineraller sayesinde omega 3 kan dolaşımının sağlıklı bir biçimde sürdürülmesine ve kalbin beslenmesine de katkıda bulunur. Bu sebepten ötürü, uzmanlar kalp problemleri olan kişilerin omega 3 takviyesi almasını tavsiye etmektedir.

Özellikle çocukların ve ergenlik çağındaki gençlerin omega 3 kullanmaları uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Doğru gıda takviyesinin beyin gelişimine katkı sağlayabildiği bilinmektedir. Yapılan araştırmalar, omega 3’ün beynin beslenmesi için gereken ortamın oluşmasına katkıda bulunduğunu ve hafızanın güçlenmesine yardımcı olduğunu göstermektedir. Düzenli omega 3 takviyesi zihinsel ve psikolojik gelişime yardımcı olabilmektedir.

Omega 3 Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?  

Alınan omega 3 takviyesinin trigliserid formda olması, yüksek üretim ve kalite standartları gereğince, GMP (İyi Üretim Uygulamaları), standartlarına göre üretilen bir gıda takviyesi olması, kalitesi ve içerik garantisi, lnternational Fish Oil Standards (IFOS) tarafından analiz edilmesi, Beslenme Konseyi (CRN), Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Küresel EPA ve DHA Organizasyonu {GOED) tarafından belirlenen limit değerlerine göre test edilerek her üretim serisinde; saflık, tazelik, içerik garantisi ve kalite parametrelerince yeterli bulunması ve IFOS 5 yıldız kalite onayına sahip omega 3 desteği tercih edilmelidir.

Gündelik beslenmeye ek olarak, omega 3 takviyesi alabilir. Omega 3 takviye ürünlerini https://www.orzax.com sitesinden inceleyebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!