featured

Yılın Transferi! Twitter Squad Ekibi ile Artık Çok Daha Güçlü!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın dört bir yanında milyonlarca kullanıcıya sahip olan sosyal medya platformu Twitter Squad ekran paylaşım uygulamasını satın aldığını duyurdu. Squad uygulaması kullanımdan kaldırılacakken, bu popüler uygulamanın yaratıcıları Twitter geliştirme ekibine dahil edildi. Zaten uygulamanın satın alınma amacı da söz konusu geliştirici ekibin gücünü Twitter’a katmaktı.

Twitter Squad Kurucu Ortaklarını da Ekibine Aldı

Cravvford ve Suting ismindeki Squad geliştiricileri de Twitter ekibinin bir parçası olarak yollarına devam edecekler. Popüler ekran paylaşım uygulamasının yaratıcıları, Twitter ailesinde tasarım, mühendis ve ürün geliştirme alanlarında faaliyet gösterecek. Son yılların en önemli sosyal medya uygulaması olan Twitter bu yüksek getiri sağlayacağı düşünülen transfer ile Twitter sohbetlerine bir başka boyut kazandırmayı planlıyor. 

1 – Video Sohbet Uygulaması Squad Twitter Ekibine Güç Verecek

Ekran paylaşım temellerini kullanan bir video sohbet uygulaması olan Squad Twitter bünyesinde çalışmaya devam edecek. Fakat söz konusu video sohbet uygulaması kullanılmayacak. Yani, Twitter Squad uygulamasını değil,  Squad mühendislerini kazanmış oldu. Yetenekli geliştiriciler, ekran paylaşım uygulamasını yaratırken, işlerin bu hale geleceğinden habersiz bir şekilde görüntülü sohbet üzerine çalışmalar yapmaktaydılar.

Fakat gelinen son noktada dünyanın en önemli sosyal medya platformlarından birinin parçası olarak yollarına devam edecekler. Bu durum ise iki geliştirici ve yanlarında getirdikleri özel ekip için muhteşem bir deneyim olacak, gibi görünüyor. 

2 – Crawford Twitter Sohbetlerini Geliştirecek

Squad geliştiricileri arasında yer alan Crawford, yaptığı bir açıklamada Twitter kullanıcılarının daha gelişmiş bir sohbet deneyimi yaşamasını sağlamak için çalışacaklarını aktardı. Pandemi döneminde büyük bir atak yapan Squad Twitter tarafından keşfedilerek bu önemli bilgi gücünden faydalanmayı amaçlamıştır.

3 – Squad Nedir? Nasıl Çalışır?

Yakın gelecekte kullanımdan kaldırılacak olan Squad uygulaması ile aynı anda sosyal medya kullanabilir, video izleyebilir, oyun oynayabilir ve görüntülü sohbet edebilirsiniz. Whatsapp uygulamasında yaşanan sohbet sırasında başka uygulamalara geçememe sorunu Squad uygulamasında yer almaz.

Covid-19 önlemleri kapsamında evde kalmak zorunda kalan kişiler tarafından sıklıkla kullanılan Squad, bu dönemde kullanıcı sayısını yüzde bin 100 oranında artırmayı başarmıştır. Geçtiğimiz yılın en iyi görüntülü konuşma uygulamaları arasında da yerini alan Squad Twitter ailesinin bir parçası olmuş oldu. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!