featured

KOBİ’lerin Dijital Dönüşüm Sürecini Yönetmelerini Sağlayan Teknolojiler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dijital dönüşüm, tüm dünyada ekonomik ve sosyal alanda köklü değişiklikler süreci başlatıyor. Endüstri 4.0’ın tetikleyicisi olan dijital dönüşüm, ekonominin dinamosu KOBİ’ler için daha az maliyette daha çok pazara ulaşmak anlamına geliyor. KOBİ’ler için dijital dönüşüm faydaları saymakla bitmiyor. Peki, dijital dönüşüm süreci hangi teknolojiler ile yönetiliyor? Sizin için yanıtladık.

KOBİ’lerin Dijital Dönüşüm Sürecini Yönetmelerini Sağlayan Teknolojiler

KOBİ’ler Türkiye’nin tüm ekonomik aktörleri arasında yüzde 99 paya sahip olmasıyla ekonomimizin en etkin unsurlarının başında geliyor. Güçlü bir grubu temsil eden KOBİ’lerin dijitalleşmesi uluslararası ölçekte rekabet edebilme fırsatı yaratıyor. KOBİ’ler yenilenen ve sürekli değişen dünyada geride kalmamak için dijital dönüşüm yol haritası izlerken pek çok teknolojiden yararlanıyor.

1 – Ajanda Uygulamaları 

Mobilite iş dünyasında yeni formüllerin kapılarını aralıyor. Farklı alanlar için geliştirilen mobil uygulamalar iş dünyasında büyük kolaylık sağlıyor. Klasik ajandaların yerini alan ajanda uygulamaları sağladığı avantajlarla çalışanların iş yaşam dengesini kurabilmesine olanak tanıyor. Özelleştirilebilen ajanda, takvim uygulamaları düzenli olmak için teşvik edici olurken maksimum motivasyon sağlıyor.

2 – Görev Yönetimi Uygulamaları

Planlı ve programlı çalışmak iş verimliliğinin artmasını sağlıyor. Görevle ilgili detayları ve görevin kimin sorumluluğunda olduğunu görmeyi sağlayan görev yönetimi uygulamaları özellikle koordine çalışmanın önemli olduğu projelerde fayda sağlıyor. Bu uygulamaların hem PC hem mobil tabanlı çalışması avantaj sağlıyor.

3 – Bulut Depolama

Teknolojideki gelişmelerle birlikte her gün çok fazla miktarda veri elde ediliyor. Öyle ki üretilen ve çoğaltılan veri miktarının 2025 yılında 180 zetabayta (180’in arkasına 21 tane sıfır koyun) ulaşacağı öngörülüyor. Büyük verinin “ekonominin yakıtı” olarak ifade edilmesini sağlayacak orandaki artışı veri depolama ve taşıma ihtiyacını doğuruyor. Bu noktada bilgiye kolay erişim, veri güvenliği gibi avantajları bulunan bulut depolama öne çıkıyor.

4 – Video Konferans Uygulamaları

Pandemi ile birlikte önemi artan video konferans uygulamaları işletmelere dijital dönüşüm yolculuğunda iletişim süreçlerinde kolaylık sağlıyor. Uzaktan çalışma yöntemini benimseyen iş profesyonellerinin vazgeçilmezi haline gelen video konferans uygulamaları iletişimin kesintisiz ve çok daha verimli olmasına olanak tanıyor.

5 – Dijital Dönüşüm ile Ödeme Teknolojileri

Yapılan araştırmalar finans teknoloji şirketlerinin sektörü yüzde 50 büyüttüğünü gösteriyor. Teknolojideki gelişmelerle çeşitlenen ödeme teknolojileri hem müşteriye hem de satıcıya yeni olanaklar sunuyor. Nakitsiz topluma hazırlık anlamı da taşıyan yeni nesil ödeme teknolojileri müşteri ilişkilerini sağlamlaştırıyor.

6 – CRM Programı

Dijital çağda günceli yakalamak ve başarıyı sürdürülebilir kılmayı hedefleyen işletmeler müşteri odaklı CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi) programını kullanıyor. Pazarlama, satış, servis yönetimlerinden oluşan CRM yazılımları müşteri ihtiyaçlarının nasıl bir ivme kazanacağını bilmeyi mümkün kılıyor.

Tüm satış sürecinin kolay takip edilmesini sağlayan CRM programı müşteri hizmetlerinin verimliliğini artırıp sadık müşteri kitlesi oluşturmaya yardımcı olduğu gibi, kurum kültürüne, pazarlama becerisinin artmasına da olanak tanıyor. 

Logo Yazılım, ERP’den (Kurumsal Kaynak Planlama) CRM’ye çözümleriyle işletmelerin tüm süreçlerini kolaylaştırmaya yardımcı oluyor.

Daha Fazlası İçin Dijitaldonusum.com‘u Ziyaret Edin

Dünya dijital dönüşüm çevresinde gelişiyor ve değişiyor. Dijital dönüşüm konulu içerikler sayesinde rasyonel bir bakış açısı kazanarak ufkunuzu genişletebilirsiniz. Dijital Olgunluk Seviye Tespit anketi ile yeni dünyaya uyum sağlama yeterliliğinizi ölçebilir, iş süreçleri ve teknolojinin bütüncül dönüşümü için yol haritası belirleyebilirsiniz. Yapay zekadan robotik endüstriye, e-dönüşümden e-ticaret, girişimcilikten yeni nesil İK yönetimine yeni teknolojilerle değişen iş dünyasını yansıtan içerikleri platformumuzda bulabilirsiniz. https://dijitaldonusum.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!